8. 10. 2023

Hamas zahajuje nový raketový útok – nyní na Tel Aviv




Raketové útoky na izraelské území z pásma Gazy pokračovaly až do večera. Uvádí se, že skupina Hamas vypálila několik desítek (přinejmenším) dalších raket na Tel Aviv. V různých částech města dochází k výraznému ničení budov. Výškové budovy a soukromé domy utrpěly značné škody. Na ulicích je mnoho rozbitých aut, kusy kovové výztuže a beton. 

Mezitím izraelští politici a velení činí prohlášení, která se scvrkávají na jedinou myšlenku: očekává se největší operace v pásmu Gazy za posledních několik desetiletí. Sbírají se záložníci, nabírají se dobrovolníci do armády, všechny bezpečnostní složky byly uvedeny do stavu zvláštní pohotovosti.

Po celý den izraelská letadla útočila na Gazu a další města v pásmu. Oficiálně zasahují pouze cíle Hamasu, ale v samotné Gaze se mluví o více než 250 mrtvých a 1700 zraněných civilistech. V Izraeli jsou podobná čísla uváděna u obětí dnešního útoku skupiny Hamás – asi 200 mrtvých a více než 1,1 tisíce zraněných. 

Dříve bylo oznámeno, že jeden z izraelských generálů byl zajat palestinskými ozbrojenými silami. Podle některých zpráv byl spolu s další skupinou zajatců, včetně členů tankových osádek tanků Merkava, odvezen na palestinské území.

V Tel Avivu a dalších izraelských městech nadále zní raketové varovné sirény. Izraelský systém protiraketové obrany je přetížen kvůli tomu, že Hamás používá k raketovým útokům taktiku více vln. Žádný „Železný dóm“, žádný „Davidův prak“ není všelék.


6 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. https://cs.wikipedia.org/wiki/Lechi
      https://cs.wikipedia.org/wiki/Revizionistický_sionismus
      https://en.wikipedia.org/wiki/Chabad#Community
      nenimito

      Vymazat
    2. I když tohle u tety Wiki asi nenajdete...
      "Před šesti měsíci byla zaznamenána skupina marxistických propalestinských nevládních organizací, které měly úzké vazby na pásmo Gazy a Hamás. Navzdory dostupným důkazům proti skupinám ministerstvo zahraničí a další ministerstva nadále skupiny financují – i když neprůhlednými kanály...."
      https://www.tichyseinblick.de/kolumnen/aus-aller-welt/bundesregierung-palaestinenser-parteistiftungen/
      nenimito

      Vymazat
  2. Akosi mi už dáva zmysel presťahovanie veľvyslanectva USA z Tel Avivu do Jeruzalema za Trumpa,dosť dávno na to, aby to nebolo podozrivé vo svetle terajších udalostí. Je to evidentne "11.september" na izraelský spôsob s cieľom vojny proti Iránu, nakoniec, ten odvolaný predseda Snemovne už na FoxNews vykrikuje, že za útokom je Irán.Tá politická a finančná žumpa zvaná USA potrebuje pred voľbami presunúť pozornosť z debaklu na Ukrajine na ďalšieho "nepriateľa" a vyvolať nesvätú vojnu na oblbnutie zhambáčovaného obyvateľstva.

    OdpovědětVymazat
  3. Jestli to mělo vést k přestěhování Izraelců do Nové Chazárie, tak Kokainovskyy nestihl připravit území.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jana s Vaškem to patrně trefili. Je to svinstvo nejvyššího kalibru.
      Richard

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů