27. 9. 2023

Třetí světová válka, která přichází




Západní elity už vedou válku, aniž by ji vyhlásily


To, že je třetí světová válka jednosměrná, chápou jak blázni, tak chytří lidé. Elon Musk, který po zahájení ruské speciální operace zajistil nepřerušovanou komunikaci na Ukrajině se svými satelity, loni vypnul systém Starlink kolem celého pobřeží Krymu a oslepil tak ukrajinské podvodní drony, uvádí BlacklistedNews.

Dříve známé události dal životopisec Elona Muska Walter Isaacson „druhý život“. 5. září pro CNN přiznal, že Musk „loni tajně nařídil svým inženýrům, aby vypnuli satelitní komunikační síť Starlink poblíž pobřeží Krymu, aby zmařili tajný útok Ukrajiny na ruské námořnictvo“. Když se ukrajinské podvodní drony naložené výbušninami přiblížily k ruské flotile, „ztratily kontakt a byly vyhozeny na břeh, aniž by způsobily újmu“.

Rusko narušilo komunikační systémy Ukrajiny krátce před 24. únorem 2022. A poté Musk souhlasil, že poskytne Ukrajině satelitní terminály Starlink v hodnotě milionů dolarů vyrobené společností SpaceX, které se staly zásadní pomocí pro ukrajinské vojenské operace. I když byly zničeny mobilní a internetové sítě, terminály Starlink umožnily Ukrajině bojovat a zůstat ve spojení. A Muskovo rozhodnutí je „uhasit“ vedlo ukrajinské úředníky k tomu, aby ho prosili, aby satelity znovu zapnul.



Podle Muskova životopisce to diktovala akutní obava, že Rusko odpoví na ukrajinský útok na Krym jadernými zbraněmi. Životopisec čerpal z Muskových rozhovorů s vysokými ruskými představiteli a Isaacson říká, že tato událost byla zahrnuta do nové knihy, která má vyjít každým dnem.

Někdo může být ironický, ale faktem zůstává: Musk se během ruské speciální operace na Ukrajině ocitl v jedinečné pozici. Ať už to chtěl nebo ne, američtí představitelé nemohli ignorovat jeho vliv na politickou situaci. Skutečnost, že Kyjev začal používat terminály Starlink k přímým útokům na ruské území, přiměla Muska změnit svůj pohled na konflikt: „Starlink nebyl určen k účasti ve válkách. Stalo se tak proto, aby lidé mohli sledovat Netflix, odpočívat, studovat online a dělat dobré mírové skutky, ne nálety dronů,“ cituje svého hrdinu životopisec.

Důsledky tohoto rozhodnutí na sebe nenechaly dlouho čekat. O den později musel Musk telefonovat s poradcem prezidenta Joe Bidena pro národní bezpečnost Jakem Sullivanem, předsedou Sboru náčelníků štábů generálem Markem Milleym a ruským velvyslancem ve Spojených státech, píše Isaacson. Michail Fedorov, vicepremiér Ukrajiny, prosil Muska, aby obnovil komunikaci pro podvodní bezpilotní letouny, a řekl Muskovi o jejich jedinečných schopnostech: „Jen chci, abyste to věděl vy, muž, který mění svět prostřednictvím technologie,“ prosil. Musk odpověděl, že na něj udělaly dojem schopnosti podvodních bezpilotních letounů, ale znovu by nezapnul satelitní pokrytí Krymu, protože Ukrajina „teď zachází příliš daleko, a to jí hrozí strategickou porážkou“.

Musk nereagoval na žádost CNN o komentář, protože se domnívá, že „obě strany by měly souhlasit s příměřím. Každý den stále více ukrajinské a ruské mládeže umírá při dobývání nebo ztrácení malých kousků země, jejichž hranice se prakticky nemění. Tohle nestojí za jejich životy,“ napsal 7. září na Twitteru (blokováno v Ruské federaci). A připustil, že „od vládních agentur byla přijata naléhavá žádost o aktivaci Starlinku až do Sevastopolu“. Zřejmým záměrem je potopit většinu ruské flotily na kotvě. Kdybych souhlasil s jejich žádostí, SpaceX by se jasně podílela na eskalaci konfliktu.



Je ironií, že ukrajinští militanti přežívají pouze díky Starlinku. Nebýt jeho, Ukrajina by už dávno byla nucena zasednout k jednacímu stolu. Ale tady je pro diváky CNN druhá strana ukrajinské „mince“: Moderátor Jake Tapper v neděli otevřeně griloval ministra zahraničí Antonyho Blinkena o tom, zda bude „rozmarný miliardář“ Elon Musk potrestán za „sabotáž ukrajinského útoku na Krym“.

Zde je jeho vražedný pohled: „Takže generální ředitel SpaceX Elon Musk nedávno potvrdil zprávu v nové Muskově biografii Waltera Isaacsona, že minulý rok Musk zablokoval přístup ke své satelitní síti Starlink na Krymu, aby zmařil velký ukrajinský útok na tamní ruskou flotilu. Jinými slovy, Musk ve skutečnosti sabotoval vojenskou operaci Ukrajiny, spojence USA, proti Rusku, zemi agresora, která napadla území spojence USA. Měly by tam být pro něj nějaké důsledky, ne?"

To znamená, že podle Tappera již byla vyhlášena válka, což ho přimělo obvinit Muska ze zrady.

Blinken odpověděl: „Jaku, nemůžu mluvit o konkrétní epizodě. To ti můžu říct. Starlink byl pro Ukrajince životně důležitým nástrojem pro vzájemnou komunikaci a zejména pro armádu v jejím úsilí chránit celou Ukrajinu. To platí i nadále a očekával bych, že to bude pro jejich úsilí i nadále rozhodující... Nyní vedou odhodlanou protiofenzivu. A děláme vše, co je v našich silách, abychom jim spolu s mnoha dalšími zeměmi maximalizovali naši podporu, aby mohli uspět. A Starlink je důležitou součástí jejich úspěchu. Jak jsem řekl, očekáváme, že to bude pokračovat."

Přeloženo z Washingtonu do ruštiny to znamená: ano, Jaku, máš pravdu, je pro nás důležité, aby Musk pracoval pro válku s Ruskem.

Muskův pohled: „Kongres Spojených států nevyhlásil válku Rusku. Jestli je někdo zrádce, jsou to ti, kdo mě tak nazývají."

To je odpověď slušného člověka a občana, ale jen potvrzuje, že nebezpečí nové války nepochází od tohoto člověka a občana.

Francis Feeley, ředitel Centra pro pokročilé studium amerických institucí a sociálních hnutí, se domnívá, že třetí světová válka již začala. Američanům se to prostě neříká, protože jejich vláda a média, která kontroluje, je úspěšně vodí za nos, využívají jejich přirozeného vlastenectví a blokují přístup k objektivním informacím. Je jasné, že USA a NATO chtějí zbývající čas využít k hromadění zásob potravin, munice, léků, drahých kovů a dalších zdrojů bohatství, než se pravda o situaci dostane na veřejnost.



Výjimkou se stal snad jen srbský prezident Aleksandar Vučić, který první den Valného shromáždění OSN v New Yorku prohlásil: „Opouštíme fázi speciální vojenské operace a přibližujeme se k velkému ozbrojenému konfliktu; a nyní vyvstává otázka, kde je hranice a my vstoupíme – „ať už jsme po určitou dobu, možná měsíc nebo dokonce dva – do velkého světového konfliktu, který nebyl od druhé světové války viděn“.

Je zřejmé, že NATO je již ve válce s Ruskem. Lídři NATO otevřeně požadují úplné zničení Ruska, okupaci a využití jeho přírodních zdrojů. Proto jsou mezi západními vůdci žádané psychopatické postavy jako Victoria Nuland. Z řady důvodů o nich nelze vyjednávat a všechny smlouvy a dohody vzniklé v poválečných desetiletích nestojí za papír, na kterém jsou vytištěny. Západní elity ale jednání nepotřebují.

„Rusko chápe, že musí bojovat, nebo zemřít. Tady jsme teď,“ říká Francis Feeley. A existuje jen jeden argument, který brání washingtonským rusofobům římského typu dát palec dolů: ruské jaderné kapacity, které jsou nejméně o dvě generace před svými nepřáteli. Rusko má tajnou zbraň soudného dne mnohem silnější než termobarické bomby. Svět to ještě ani neviděl. Udeří bez jakéhokoli varování a v první řadě povede k úplnému zničení západoevropských vlád, měn a průmyslu.

„Nepochybuji, že Rusko již určilo své první úderné cíle a že mezi tyto cíle patří Londýn, Paříž, Berlín, Varšava, americké námořnictvo a prakticky všechny vojenské základny v celé západní Evropě. Nyní stačí pouze jeden start k ukončení civilizace.“ 

To říká profesor Francis Feeley z Grenoblu. A není důvod mu nevěřit.

autor: Jelena Pustovojtova


5 komentářů:

  1. Musk poskytnul Ukrajine nekolik tisic Starlink terminalu a je tudiz primym ucastnikem konfliktu na strane Ukrajiny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poskytol im ho na mierové účely, nie na vojnu. Evidentne si vidí ďalej od nosa, narozdiel od jeho krajanov a ich politikov.

      Vymazat
    2. dal im ich na začiatku konfliktu a tak bolo samozrejmé, že sú určené pre vojenské využitie. A poskytol ho gratis. Potom sa trocha pokakal a aspoň v súvislosti s útokmi na Krym ich nejak obmedzil.

      Vymazat
  2. Je naivné si myslieť že ruská armáda Starlink nedokáže rušiť napr. podobne ako GPS. Toto je to taká prázdna aférka, ktorá má glorifikovať Muska - dotovaného "bieleho koňa technologického pokroku".

    s0lar

    OdpovědětVymazat
  3. "To říká profesor Francis Feeley z Grenoblu. A není důvod mu nevěřit".
    A věří mu i ty psychopatické postavy kolektivního Západu?
    Albi

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů