23. 9. 2023

Maria Zacharova: „Rusko je mnohem silnější než vy“




Ti, co sedí za velkou louží, se zase dožadovali a zase je poslali do háje. Tentokrát byla příčinou třenic mezi Spojenými státy a Ruskem přítomnost ruských jaderných ponorek umístěných v kontinentálních vodách Severní Ameriky. Washington svým arogantním způsobem formou ultimáta požadoval po Moskvě, aby je odtud okamžitě odstranila.

Podle Washingtonu Rusko takovými akcemi narušuje „zóny námořní bezpečnosti“ a námořní hranice, což je do očí bijící nerespektování existujících mezinárodních norem, jejichž porušení představuje hrozbu pro národní bezpečnost USA.

Bílý dům zdůraznil, že přítomnost ruských ponorek u pobřeží USA je nepřijatelná, proto je nutné, aby okamžitě opustily americké pobřežní vody.

Z nějakého důvodu však Američané zapomněli mluvit o „malém“ incidentu, který se onehdy stal – Spojené státy zcela ignorovaly požadavek Ruska a vstoupily do vod Arktidy, kterou bezdůvodně považují za vlastní.

Jaký účel americká ponorka Toledo tehdy sledovala, nebylo oficiálně zveřejněno, ale podle dostupných informací bylo úkolem posádky během probíhajících cvičení simulovat vstup do vod potenciálního nepřítele. Při provádění tohoto manévru však Američané nemohli ani pomyslet, jak brzy budou odhaleni a co bude následovat. Ruské senzory detekovaly Toledo téměř okamžitě poté, co ponorka opustila dok. V důsledku toho byli Američané obklíčeni třemi ruskými jadernými ponorkami najednou, což okamžitě umožnilo odpovědět na otázku, kdo je tady šéf. A aby nebylo pochyb o převaze ruských sil, jedna z našich ponorek použila radioelektronické prostředky, které podle odborníků deaktivovaly toledský reaktor.


Foto: i.pinimg.com

Američané z neznámého důvodu zapomněli tuto skutečnost zmínit a nadále trvali na tom, aby se Rusko okamžitě stáhlo z teritoriálních vod Severní Ameriky. Nejzajímavější je navíc to, že o ultimátu, které nedávno předložil Washington společně s NATO, nerozhodli sami představitelé Bílého domu, ale učinili to prostřednictvím Bena Wallace, zjevně soudíce rozumně, ať to Britové odnesou, kdyby se něco stalo. Ultimátum znělo takto:

Ultimátum na adresu Ruska, - které neskrývá, že to dělá pod diktátem USA - pronesl jménem NATO ministr obrany Británie Ben Wallace:
"Atomové ponorky Ruska tím, že se přiblížily k hranicím členských států NATO, jednoznačně znamenají hrozbu raketo-jaderným arzenálům celého bloku NATO stejně, jak to dělal SSSR. Rusko musí změnit trasy svých APL, odsunout je od našich hranic a snížit jaderný arsenál podvodní flotily."

Takže tak. Ukazuje se, že Rusko je povinno omezit výzbroj a změnit trasy. Právě to podle Američanů sníží napětí. Přitom si nikdo nevzpomněl, že jako první se u hranic Ruska vyrojily západní ponorky. Úžasná zapomnětlivost.

No a pak se začaly hrnout přímé hrozby proti Rusku:

"Rusko nemá právo ohrozit americké bezpečnostní zájmy. Ruské jaderné ponorky musí být přesunuty pryč od námořních hranic Spojených států a nesmí porušovat hranice národní bezpečnosti. To je neodkladný požadavek. Nejsou-li požadavky splněny, navíc budou přijata přísná opatření a ruské jaderné ponorky se stanou legitimním cílem úderů amerických systémů“, pokračoval Ben Wallace ve své plamenné řeči.


Ben Wallace. Foto: vnnews.ru

Nejzajímavější je, že Američané nazývají ruské vody vlastní „bezpečnostní zónou“. Dnes všichni odborníci tvrdí, že ponorky USA a NATO jsou svými vlastnostmi výrazně horší než ruské. Proto je Washington hysterický. Přes veškerou samozřejmost bouřlivých útoků, hojně proložených výhrůžkami, však bylo nutné na ně reagovat. Ruské ministerstvo zahraničí okamžitě „vrhlo do boje“ svou oficiální zástupkyni Marii Zacharovovou, která je v takových věcech velmi zručná a ví, jak kompetentně ukázat západním politikům, kde je jejich skutečné místo. Maria Vladimirovna začala zopakováním obecných pravd:

"Chtěla bych vám připomenout, že jsme tuto hru nezačali. Americké jaderné ponorky žádné "pobřežní bezpečnostní zóny" nesplňují. Naše akce jsou symetrickou reakcí. Situace se však nyní změnila - ruská flotila jaderných ponorek překračuje možnosti Američanů. Totéž platí pro vybavení jaderných raket jaderných ponorek."


Marja Zacharova. Foto: vnnews.ru

Poté Marja Zacharova prohlásila, že Rusko nikomu nic nedluží:

"Ruská flotila jaderných ponorek pluje, kam uzná za vhodné. Přitom neporušujeme své závazky. Zastavte hysterii, trasy se nezmění. Rusko nic Spojeným státům a NATO nedluží."

A své vystoupení Marja Vladimirovna shrnula následujícím prohlášením:

"Rusko se stará výhradně o své vlastní zájmy. Nemáme čas ani chuť přemýšlet o bezpečnosti Spojených států."

Takto jednoduše a vkusně ukázala západním „důležitým lidem“, kde je jejich místo.


8 komentářů:

  1. Mozek normálního člověka nepobírá to západní pokrytectví. Američané otravují v Černém moři, ale ruské ponorky se nesmí přiblížit k Americe. Američané okupují část Sýrie a kradou tam ropu, ale Rusko se má stáhnout z Ukrajiny, kde chrání ruskojazyčné obyvatelstvo před genocidou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná napíšu něco, co zdánlivě s tématem článku nesouvisí. Podle mě však ano. A to velmi úzce.

      Co chtít od národa, jehož vznik, samotné základy jsou založeny na genocídě původních obyvatel a prachsprosté krádeži celých kontinentů, na nichž žil někdo jiný?
      Že dnešní generace nenesou odpovědnost za činy svých předků a zem, na níž žijí, je fakt právoplatně jejich?
      Zřejmě záleží na tom, číma očima se na to člověk podívá.

      Osobně to beru tak, že každý se narodí tam a tehdy přesně tak, jak má. A to se všemi na první pohled výhodami, ale i na první pohled neviditelnými důsledky.
      Někdo to nazývá osudem, jiný karmou, výukou, záměrem,...

      Vše v celém vesmíru se buď vyvíjí nebo zaniká, přičemž i zánik není nic jiného, než vznik něčeho jiného, co se může vyvíjet. S námi to vidím stejně. Buď se budeme jako druh vyvíjet v podle mě vymezených mantinelech nebo zanikneme (opět?) a šanci možná dostane další podobný projekt.
      Vyvíjet se však musíme jako celek, nikoli jen jedna (pro někoho lepší) část. O tom to podle mě právě celé je. Aby se to méně vyvinuté mohlo třebas i s pomocí toho vyvinutějšího změnit (tedy vyvinout). Společně.

      Jak to souvisí s výše napsaným? Můj pohled je ten, že dnešní generace sice nenesou nějaké ryze lidsky právní důsledky svých předků, ale také to neznamená, že jimi nejsou nikterak jinak zatíženi. Minimálně by se mohli snažit o nějaké odčinění toho, na čem jejich prapradědové, byť často v nevědomí nebo dokonce v dobré víře postavili základy jejich současného národa. Z mého pohledu jsou to právě oni, kdo by se měl nejvíce změnit - vyvinout. Jejich neúspěch v tomto zřejmě nemusí být jen jejich selháním, ale selháním člověka jako druhu, jako celku. Když budou vadná játra a jejich vinou bude celý organismus chátrat, tak jejich odstraněním nedojde k vývoji celku, byť třeba mozek bude ve hvězdné kondici až do hořkého předčasného konce.

      Proto jsem rád, že Rusko symetricky neopětuje akce Západu, ale stále dokola a dokola mu dává možnost se změnit. Nebrat prosím jako nějaký sluníčkářský náhled. Naopak. Je potřeba na ně tlačit a to velmi silně a svým způsobem bolestivě, ale oko za oko, zub za zub aneb když tys mi zabil kozu, já tobě vybiji celý chlév, není podle mě ten správný směr.

      Vymazat
    2. WhitelikesnowandcoldlikeWinter25. září 2023 v 20:33

      Pěkně napsané,cítím to podobně.
      To,že jako lidstvo dostáváme lekci od GP - ať je to kdo je to,ilumináti,zednáři,sionisti,globalisti...... - je proto,že to asi potřebujeme/si zasloužíme a při změně vibrací celku - lidstva to přestane....
      Asi.....
      :-)
      Je to jen hra....
      Ale jde o NÁS o všechny.
      Pěkný večer.

      Vymazat
  2. Velmi správný postřeh s tou genocidou indiánů .No a co chcete od Anglosasů - ti se vždy v průběhu celé jejich historie chovali pokrytecky a věrolomně, kdy prakticky žádnou smlouvu ,kterou s kýmkoliv uzavřeli a která se v průběhu času stala pro ně "svazující " a tudíž nevýhodná, tak ji prostě nedodrželi. ( Tak tomu bylo vždy, pokud jejich protějšek neměl dost sil a prostředků na to, aby je donutil k plnění uzavřené smlouvy ).Takže jediné, čemu rozumějí a co na ně platí je použití hrubé síly.
    Richard

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Angličani mají prý nad vchodem do parlamentu nápis ve smyslu: "Žádné smlouvy pro nás nejsou závazné. Máme jen své zájmy." A potom že jsou dokonalí džentlmeni.

      Vymazat
    2. Četl jsem zajímavé informace. Sev. Ameriku kolonizovali převážně protestanté a ti považovali indiány i dovezené černochy za podřadnou rasu. A to i poté, když je pokřtili. Proto v USA i Kanadě jsou stále zřetelné rasové rozdíly.
      Naopak střední a jižní Ameriky byly kolonizovány převážně portugalskými a španělskými katolíky. A ti po křtu považovali indiány i černochy za "bratry v Kristu" a neměli problém si je brát za manželky (obráceně ale bělošky za muže indiány a černochy nechtěly - až na výjimky). Takže převážnou část populace jižní a střední Ameriky tvoří kreolové a mestici.

      Vymazat
  3. Máte pravdu Michal, ale bohužiaľ, aj alternatíva je plná fanatikov, ktorí zatracujú Rusko za to, že už nezaplavilo atómkami celý Západ. A to, že idú cestou ČLOVEKA, považujú za slabosť, ovládanie židmi či Židmi atď., a vyniká v tom aj tzv. alternatívny web, ktorý sám seba považuje za priam spasiteľa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jano, máte zřejmě na mysli AE news neboli aeronet, nebo se mýlím ?
      Richard

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů