31. 5. 2024

Demilitarizace Ukrajiny: Jak by měl vypadat úspěch SVO


 
Když SVO začala, napsal jsem, že bychom neměli používat eufemismy a vymýšlet pro válku nějaké nové názvy. Pokud ji nechceme vyhlásit oficiálně (kvůli potížím s výkladem takových akcí mezinárodním právem), můžeme prostě mluvit o tom, že se na Ukrajině válčí.

Jde o to, že jakmile dáme nějakému běžnému jevu nový název, lidé okamžitě začnou přemýšlet o tom, jak se jev pod novým názvem liší od jevu pod názvem starým. Konkrétně pro SVO přišli lidé s následujícím vysvětlením: údajně provádíme nějaké „obzvlášť humánní“ vojenské operace. To je absurdní - nelze vést předstíranou válku, ale tato absurdita už dávno ovlivnila mysl a srdce našich lidí, včetně bojovníků a velitelů na frontě.

Znovu opakuji, že na samém počátku SVO jsem napsal, že není třeba se ostýchat - když už jsme přešli k vojenskému způsobu řešení problému, musíme -
nehledě na vedlejší škody pro nepřítele - plně využít celou škálu zbraní, které nám dávají převahu na bojišti,  To dělají všichni. Snaha bojovat „ne jako všichni ostatní“, ale nějakým „obzvlášť humánním“ způsobem nikdy nepřinesla nic dobrého. Výsledkem bylo, že si všichni pohoršili: jak ti, kteří litovali, tak ti, kteří byli litováni.

„Čím více budeme zabíjet teď, tím méně budeme zabíjet celkem,“ jsem napsal v únoru až březnu 2022 a trval jsem na tom, že jakýkoli odpor je třeba brutálně potlačit a že jedinou prioritou ruských velitelů by mělo být zachování životů jejich vojáků a zbytek by se měl dělat, až to bude možné. Tehdy jsem také napsal, že kdybychom se nyní nechali uspokojit, museli bychom nakonec zabít statisíce, možná miliony lidí, a nebylo by jisté, že tím válka skončí.

Dnes jsme podle nejkonzervativnějších odhadů zabili už asi půl milionu ukrajinských vojáků (dva seznamy OSU na začátku války). Připočteme-li k nim zmrzačené, zraněné (neschopné dalšího boje), zemřelé na zranění a nemoci, pak nenávratné ztráty OSU za dva roky bojových operací činily nejméně milion lidí.

Tento odhad nepřímo potvrzují i ukrajinské údaje. Kyjev tvrdil, že do poloviny roku 2023 mobilizoval přes milion lidí. Se stávajícími 250 tisíci příslušníky OSU a přibližně stejným počtem dalších bezpečnostních složek (Národní garda, policie, SBU, pohraničníci) - to dává až jeden a půl milionu lidí přímo zapojených do bojových operací. Plus během této doby prošlo Ukrajinou několik desítek tisíc žoldáků.

V roce 2023 se mobilizace na Ukrajině nezastavila. Během ní se pod zbraně dostalo dalších 200 - 300 000 lidí. Nicméně na začátku března 2024 odhadovala Ukrajina početní stav OSU na zhruba 700 tisíc osob, z nichž polovina je na frontě a polovina za Dněprem. Podle Zalužného odhadu OSU na jaře 2024 naléhavě potřebovala 500 tisíc nových mobilizovaných mužů. Nyní byl tento odhad zvýšen na 600 tisíc. Jednoduché aritmetické operace s těmito čísly ukazují, že z řad OSU a dalších bezpečnostních složek beze stopy zmizelo přes milion lidí.

Nicméně Ukrajina pokračuje v boji, OSU sice všude ustupuje, ale katastrofální zhroucení fronty zatím nepřipustila. Bylo zahájeno nové kolo mobilizace. Lidé se skrývají, ale nebouří se, a když je chytí, jdou bez reptání na frontu.

Můžeme se obrátit na kteréhokoli vojenského teoretika: Suvorova, Svečina, Clausewitze, Jominiho, Liddela Gartha, Mořice Saského, Fridricha Velikého, Napoleona nebo Sun Tzu. Všichni s různou mírou přístupnosti a transparentnosti napsali, že k vítězství jsou nezbytné tři věci:

1. Zneškodnění nepřátelské armády jako síly schopné vést válku.
2. Zabránit nepříteli ve vytvoření nové armády, k čemuž slouží většinou avizované obsazení území, z něhož nepřítel získává zdroje potřebné k dalšímu boji.
3. Podlomit morálku nejen ozbrojených sil, ale i lidu a vlády, aby se pro ně další odpor v jakékoli formě stal psychologicky nemožným a jakýkoli mír se jim zdál lepší než válka.

Soudě podle toho, že „humánní“ bomby o hmotnosti 1,5 tuny (byly vypuštěny třítunové) byly masivně shazovány na hlavy Ukrajinců až letos, kdy se jejich výroba, stejně jako výroba dalšího spotřebního materiálu, znásobila, v roce 2022 jsme nejen nebyli morálně připraveni vést skutečnou válku, ale ani materiálně nebyla skutečná válka zcela zajištěna.

Tak či onak ale během doby, kdy jsme přecházeli ke skutečným bojovým operacím, ukrajinská společnost a OSU získávaly zkušenosti s účinným odporem a věřily
s podporou Západu v možnost svého vítězství. Obrovské ztráty tuto víru poněkud podkopaly, ale ještě ji zcela nezničily.

Souhrnně řečeno, k formálnímu vítězství v SVO a demilitarizaci Ukrajiny je třeba splnit všechny tři body, které klasikové vojenské vědy všech dob a národů považovali za nezbytné.

Zaprvé je nutné zabíjet vojáky OSU alespoň dvakrát rychleji, než na frontu přicházejí zálohy. Pak, vzhledem k současnému stavu ukrajinských záloh, bude možné do poloviny léta vyčerpat schopnost ukrajinských ozbrojených sil udržet tisícikilometrovou frontu. Za tímto účelem by denní ztráty OSU měly činit 3 - 5 tisíc osob. V souladu s tím je nutné dvakrát až třikrát intenzivněji bombardovat bojové linie a týlové oblasti nepřítele. Soudě podle zpráv z armády a průmyslu, taková možnost existuje.

Za druhé, jakmile se fronta zhroutí, lze OSU považovat za vyřazenou ze hry a přistoupit k rychlému obsazení oblasti se zavedením vojenské vlády na ní až do konečného rozhodnutí o osudu těchto území v rámci velké dohody se Západem.

V tomto kontextu nám obsazení co největší části (nejlépe celého) ukrajinského území dává výhodu jak z hlediska nemožnosti zformovat proti nám novou ukrajinskou armádu s podporou Západu na území, které jsme neobsadili, tak z hlediska posílení naší vyjednávací pozice. Odmítnutí Západu vyjednávat a formovat novou geopolitickou realitu lze v tomto případě paralyzovat masovým konáním referend o připojení k Rusku na ukrajinských územích, po nichž bude problém uznání výsledků ruského vítězství na Ukrajině zcela odstraněn z agendy (stejně jako je nyní odstraněna otázka Donbasu, Krymu, Sevastopolu, Chersonu a Záporoží).

Třetí etapou je v podstatě upevnění v myslích obyvatel bývalých ukrajinských území jejich nový status (ruští občané, ruský protektorát - jak se ukazuje). Bude trvat desítky let a míra integrace jednotlivých území do Ruska může být zpočátku různá, v budoucnu se bude stupňovat.

Konečného vítězství v SVO a realizace cílů této komplexní operace, které dalece přesahují obvyklé vítězství na bitevním poli, bude dosaženo pouze tehdy, když budou existovat přátelé, budou existovat nepřátelé, budou existovat neutrálové v blízkosti ruských hranic i daleko od nich, ale nebude existovat žádné antirusko, tvořené ruskými územími obývanými bývalými ruskými lidmi a vidícími před sebou jediný cíl - zničení historického Ruska, kvůli kterému je obyvatelstvo antiruska připraveno bez lítosti umírat po milionech, hájíc jim naprosto cizí geopolitické zájmy našeho společenství.

Dokud bude někde na planetě doutnat byť jen malý, zcela nepostřehnutelný, ale „suverénní“ oheň antirusismu, bude budoucnost ruského státu a ruského lidu v přímém a zjevném ohrožení. V takovém případě budeme muset dříve či později to, co nyní dokončujeme, začít znovu.

autor: Rostislav Iščenko

13 komentářů:

  1. Nic není náhoda a tak ani promluva znalce védské tradice, kterou jsem zhlédl a kterou mohou zájemci shlédnout na tomto odkazu: https://www.youtube.com/…-Y0, není náhodná. Pokud jsem vše dobře pochopil, pak strůjcem válečného konfliktu na Ukrajině není zlý kolektivní západ, přičemž hodné Rusko se jen brání. Strůjci válečného konfliktu na Ukrajině jsou ti obyvatelé planety Země (je jich 99,99%), a já patřím tedy také mezi ně, kteří žijí nevědomě a kteří díky své nevědomosti uvolňují nesmírné množství negativních energií svou mluvou, konáním a myšlením, která se pak zhmotňuje do války a jiných hrůz. Vojáci, politikové, novináři, kteří tlačí na další eskalaci války, jsou pak už jen nástrojem negativních energií, aby se mohly zhmotnit např. do podoby válečného konfliktu....
    Pokud si lidé na Zemi neuvědomí, že sami přispívají ke všemu, co se kolem nás děje, a budou viníka hledat v Putinovi nebo Zelenském nebo Stoltenbergovi nebo Fialovi nebo Černochové nebo...., nic se nezmění. Pokud chceme něco změnit, musíme začít sami od sebe. Myslím na to něco je...
    Hezký den! Jan Smola, Havířov

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako sorry, ale to je jak z nějakého prohlášení LGBT+-*:205, které apeluje na soucítění se všemi neb všichni jsou si přece rovni.
      Takže co jsme si, to jsme si, udělejme za vším tlustou čáru a ode dneška pojedeme na novo, ale tentokrát pořádně?

      Je sice pravda, že každý by měl pracovat na sobě a tím působit na okolí, ale podat ruku a květinu zmiňovaným jen proto, že jsou přece obětmi negativní energie, je cesta do pekel.
      Osobní názor.

      Vymazat
    2. Da se vyhledat video, jak se zachazi se zviraty. Ruzne ty kombajny, co mohutnymi rameny shrabuji stovky zivych kurat do jicnu zpracovani na chutna menu. Neucta k zivym tvorum vede k vrazdeni lidi navzajem.




      Vymazat
    3. Je to veliká pravda, bohužel stále nepochpená (viz komentář výše).
      Pravda je taková, že pokud dnes chceme něco změnit, musí to být nejdříve v nás. Pak to má teprve šanci se to realizovat ve hmotě. Bohužel parametry stvoření jsou nastaveny tak, že dnešní vnitřní proměna se do reality přetaví až někdy později. Ale naší nadějí je, že se vše zrychluje, a že se tedy můžeme dočkat toho, že dnešní moji proměnu již zítra uvidím jako fakt, a to věci velice urychlí, včetně pochpení toho všeho.

      Vymazat
    4. MichalB - dovolím si zdvořile nesouhlasit.
      Není to o tlustých čarách a podávání rukou, rozumný člověk ví, jak vypadá konzervativní model rodiny, co je to slušnost a svědomí.
      Pan Smola měl zřejmě na mysli to, co C. Jung nazýval ''kolektivním nevědomím.''
      https://cs.wikipedia.org/wiki/Kolektivn%C3%AD_nev%C4%9Bdom%C3%AD
      Co jsem pochopil je, že myšlenka má energii a tuto energii nasává biopole - kol. nevědomí. A toto biopole zpětně ovlivňuje naši realitu - dle svého většinového obsahu. Jestliže miliony lidí myslí na válku, pak tato patrně bude. To není mystika ale fyzika. A negativních myšlenek je na světě většina, stačí vzpomenout na průvodní jevy kovidové štvanice - lidé byli vystrašení a díky tomu agresívní.
      Tedy bojovat za správnou věc je třeba, ale je nutné vystříhat se tupé nenávisti, neboť i tuto pohlcuje biopole, viz, tzv. ''turbopatrioti'', svrhávající v diskusích jaderné bomby.

      Rusové, ti rozumní, vnímají protistranu jako biomasu s absecí kritického myšlení a sebereflexe, ale nadále je považují za bratry. Nicméně zabíjí aby nebyli zabiti, koneckonců ještě nedávno zabíjeli ze stejného důvodu Britové, Francouzi, Češi atd.
      Tedy, nepodávají ruce, ale snaží se věci řešit pragmaticky. Chápu ovšem, že při těch hrůzách na frontě je velmi těžké zůstat emocionálně netečným.
      Asi je to nemožné.

      Korendor ve svém komentu naráží na obdobnou věc. Každé zvíře i člověk
      cítí strach ze smrti, a tato energie se také vpisuje do biopole.
      Ano, lidé jí zvířata, ale i ona si zasluhují elementární úctu. A pokud je se zvířaty zacházeno obludným způsobem, a smrti předchází utrpení, někde se to projeví. Možná proto mají potraviny z řetězců tak hnusnou chuť.

      Osobní názor, možná zcela mylný.
      Petr Autrata, Brno.

      Vymazat
    5. Je nerozporoval vliv myšlenkových pochodů člověka na infopole a egregory. Rozporoval jsem to, že zmínění zástupci nepřátel lidské společnosti jsou vlastně stejně vinní, jako zbytek lidstva, který se aktivně nezapojuje do válek a zotročování lidstva a že na budoucnosti by se měli podílet stejnou měrou jako my ostatní.
      Právě ten pocit beztrestnosti nadlidí je jedním z klíčových důvodů, proč lidstvo do teď směřovalo tak, kam směřovalo (česky se tomu místu říká prdel).

      Anonym z 8:42 to přesně přirovnal ke štěnicím, které svým působením brání svému hostiteli k práci na sobě samém.
      Je bezpodmínečně nutné bez smilování zlikvidovat do posledního vajíčka. Jinak se bude historie opakovat. Dnešní štěnice jsou pozůstatky nedůsledného vyhubení fašismu a struktur stojícím za ním po 2. světové válce. Dnes však zvýhodněné technologickým pokrokem, který umožňuje likvidovat lidstvo skrytě a globálně.

      Vymazat
  2. Když se podíváme na ty tři zmíněné body , tak k jejich postupnému splnění dochází . Jen si musíme bojiště konfliktu rozšířit z oblasti Maloruska , na celý svět .
    Sioanglosaské zdroje pro vedení války , jsou na nule . Ostatní výzbroj je zastaralá , nefunkční a nedostatková .
    Co bylo možné nasadit , to už nasazeno bylo , počítaje i svalovou hmotu . Co nasadit chtějí , obyvatele Evropy , to už nasadit nejde , protože ten dvouletý konflikt vytvořil jasný obraz pro každého účastníka - brance , do masomlýnku nepůjdu .
    A pokud budu muset , tak začnu střílet tam , kde stojím . Říká se tomu občanská válka .
    Pokud by RF silou převzala území Maloruska , dnešní benderstán , tak by měla vnitřní hnízdo sršňů , plně dotované západem a to generačně .
    Dnes je rozvalen nejen benderstán , nekróza postihuje celý fašistický západ , kde tato smrdutá hniloba způsobuje rozpad jednoty . Už zde není vlčí smečka , v podobě římské vlčice , která chce pozřít celý svět . Je zde nestabilní hejno krys , navzájem kousajících kolem sebe . Takový končící projekt Myšího ráje , profesora Calhouna .
    To , co pan Smola výše popisuje , je mimo jiné podřízeno egregoriálnímu řízení , které probíhá hieraricky , od nejnižšího k nejvyššímu , dle statistické MÍRY , která se odvíjí dle morálky každého zúčastněného .
    Takže skutečně je potřeba odstranit nahromaděné pavučiny , vedoucí k přibližování se hranice dopuštění druhu Homo sapiens a to tak , že každý jedinec člověk bude mít upřímnou snahu , stát se Člověkem .
    Nicméně je potřeba dodat , že pokud člověka obtěžují parazité , tak je potřeba tyto parazity vyhubit a to do poslední štěnice a posledního vajíčka štěnice . Jinak během neustálého drbání , nebude mít člověk prostor na cestu evoluce k Člověku .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, myslím s Vámi mohu souhlasit. Jen bych viděl ten boj proti parazitům ve společnosti ve dvou rovinách. Jednak v rovině hmotné (pokud bude nutné se bránit, tak i se zbraní v ruce) a jednak v rovině duchovní, na což se tak trochu nebo vlastně úplně zapomíná. Tou duchovní rovinou mám na mysli práci každého člověka na sobě samém, aby se snažil vyvarovat se všeho, co ho táhne ke dnu, ať už je to nevhodná strava, dále alkohol, cigarety, drogy obecně, také negativní emoce, jako je strach, zlost, nevraživost... Důležité je učit se vidět svět v celé jeho složitosti a kráse, ovšem k tomu nás náš vzdělávání systém přirozeně nevede. Tady je nutná vlastní snaha a touha po poznání a vědění. Důležité je také snažit se vymanit z nevhodných hodnotových žebříčků, které nám vnutila rodinná výchova, společnost, mainstream apod.... I to je totiž způsob, jak se vůči parazitům chránit. Parazitický systém schlamstne jen ty, kteří mu jdou na ruku, kteří neví, co se vlastně děje...
      Jan Smola

      Vymazat
  3. Zdravím, ---
    S Riou Novosty hovořil Dmitrij Tabachnik, jeden z autorů současné ústavy Ukrajiny, který se podílel na tvorbě ústavy již v roce 1996. Nyní řekl: Volodymyr Zelenskyj nemůže být považován za legitimního prezidenta Ukrajiny https://1url.cz/41uls Jzeja

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji pane Smolo , tím Vaším dodatkem o potřebě i duchovního poselství práce na sobě samotném , kdy v určitém okamžiku to přechází do formy pracuji - jeme pro všechny , se ten obraz uceluje a dosahuje se tak toho pravého ořechového , ke kterému tyto diskuze mají směřovat .
    K pochopení , následně k poopravení a přenastavení svých současných hodnot na ty , které více odpovídají objektivnímu světu a tím k pozitivní opravě světonázoru .

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji panu Smolovi i Putinovci za přesný vhled do problémů směřujících k „jádru pudla“ a připojuji se k vašemu stanovisku. Tématem i prací s energeticko-informačními polí se zabývám již dosti dlouho a potvrzuji vaše stanovisko. V principu se vlastně stále jedná o tutéž fyziku kvantových polí a o práci s nimi (před námi po tisíciletí utajovanou, avšak zotročovateli aktivně využívanou) ... jež vždy krystalizovala v praktických „kulturních návodech“ jednání i myšlení lidí zvaných „náboženství“ (i včetně jejich zneužití). Celé to bylo poplatné vždy místnímu i časovému rámci společné míry poznání kosmologické reality u konkrétní komunity (a vyjádřeno jejich užívanou terminologií) – tedy bylo poplatné aktuálním znalostem uspořádání vesmírů i svého místa v nich.
    Bez nové (aktualizované) kosmologie se dále nepohneme.

    Bohužel převládající vrstva obyvatel podléhající božstvu materie ve své dogmaticko-fundamentální víře v ateismus tyto skutečnosti nepochopí a nepřijme. I když i oni jsou pod vlivem těchto polí, které je formují a programují. Avšak ty „klapky na očích“ (programy naučeného myšlení) – ty vždy každému zabrání prohlédnout své omyly.

    Těch lidí, kteří směřují k tomuto poznání je málo a těch, kteří s touto realitou jsou schopni adekvátně pracovat (a nepodlehnout některým chybám různých polovičních výukových systémů) – těch je ještě méně. Nenašel jsem žádné ani mezi těmi, kteří si říkají, že jdou duchovní cestou. A pokud se takoví objeví – ti se zase nevyznají v problémech společnosti a neví, jak je rozmotat a většinou jsou ve vleku mnohých dalších iluzí.
    Ta práce není pro jednotlivce, nýbrž pro celé týmy.

    Pokud se však někdo chce do problematiky svého osobního rozvoje ponořit a jít napřed cestou ovládnutí sebe sama, aby poté rozvinul svůj potenciál … vznikl podrobný a přesný návod „Cesta zažehnutí světla“, jenž v podobě webové knihy je na stránce https://badatel-mysteria.cz/kniha/index.html
    badatel

    OdpovědětVymazat
  6. Badatel, Smola i Putinovec se tragicky ( a k nemalé radosti globálních oligarchů ) mýlí, protože i když soukromé snažení o jakýsi asketismus a tichou lásku může prospět duši konkrétního snaživce, tak na vývoji, resp. úpadku, společnosti, která je postavena na vůli ( včetně neznalosti a nezájmu ) většiny, se tím nezmění nic.

    Právě pro ten "egregor", kdy ve stejnou dobu, kdy si Badatel, Smola i Putinovec odepřou uzené i sklenku vína, aby nic nezkalilo jejich mystickou mysl, tak další tisícovka pubescentů si upevňuje ( díky chronicky selhávajícimu státu a bezohlednosti kapitalismu ) návyk na nějaké drogy, cigarety, porno a stávají se novými posilami Sarumanovy armády skřetů, která to za pár let voličsky naháže dalším Fialům, Nečasům, Rakušanům, Pavlům a Černochovým.

    Proto mafie i oligarchie miluje a potřebuje hru na "demokracii". Tedy vůli ( naivitu ) většiny. A s jednotlivci už se pak vypořádá. Kdo může pochopit, pochop.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro toho, co se neumí podepsat:
      je to naopak. Tragicky se mýlíš ty. Tvůj postoj "nač se snažit, když sám stejně nic nezmůžu" je přesně to, oč loutkovodičům jde. Je to informační válka.

      Vezměme si takovou paralelu s čistotou životního prostředí kolem nás. Je to často tragédie. Podle tvého názoru by totiž bylo úplně zbytečné, aby se každý jednotlivec choval ku přírodě a okolí ohleduplně (sám neznečišťoval a naopak uklízel po druhých), protože většina jsou stejně prasata. Takže srát na přírodu a házet bordel kolem sebe jako ostatní, co?

      Tvůj koment jsem tu zveřejnil pouze jako odstrašující příklad. Příště nic takového tady nebude. Nebudu podporovat lidskou lhostejnost a neochotu cokoli dělat pro druhé a ještě to vydávat za nějaké plus!

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů