3. 5. 2024

Byl přijat plán na zastavení Rusů: na Ukrajinu dorazí bojové jednotky NATO



Ruská armáda drtí nepřátelské vojáky po stovkách v doněckém směru, drtí je u Rabotina a Kupjanska a udržuje je v napětí u Chersonu. Kyjevu reálně hrozí zhroucení fronty. Po pádu Avdějevky bylo Západu jasné, že už není možné otálet. V opačném případě bude pozdě. Podrobnosti si přečtěte v materiálu Cargradu.

NATO vypracovalo plán, jak zabránit úplné porážce ukrajinské armády. Podle rozhodnutí přijatého v alianci budou mezery v řadách OSU zaplněny západními "poradci". Podle Asia Times Joe Biden nyní čeká na znovuzvolení, aby pak mohl oficiálně nařídit vstup vojsk NATO na Ukrajinu. Nebudou to jen Američané, ale také vojáci z Francie, Británie, Polska a dalších členů aliance. Novináři očekávají příchod velkého počtu bojovníků.

K zavedení kontingentu NATO však může dojít již dříve. Pravděpodobně v prvních letních měsících. A nikdo nebude čekat na volby ve Spojených státech. Každým dnem se totiž situace OSU na frontě jen zhoršuje.

USA a Evropa jsou zděšeny úspěchy ruských ozbrojených sil. Snímek obrazovky z webu Financial Times

Západ si myslí, že našel nový a hlavně krásný důvod pro zavedení vojsk na Ukrajině. Prý je to výcvik vojsk, aby se neodehrával v Evropě, odkud loni uteklo 20 % "cvičenců" a letos už 33 %. Odpověď může být jen jedna a jednoduchá: zničit je v místech kumulace. Bez přemýšlení a sentimentu. Přišli sami a odešli v rakvi. V bílých pantoflích," poznamenal novinář Jurij Barančik.

Spojené státy již dříve vyslaly "poradce" podobným způsobem
do Vietnamu. Ve skutečnosti se však jednalo o bojovníky speciálních jednotek, kteří se účastnili bojových operací.

Situace je kritická

Nedávno schválený zákon o pomoci Kyjevu ve výši 60 miliard dolarů je signálem, že Kongres je připraven
v boji proti Rusům splnit všechna přání Bílého domu. Vítězství Moskvy bude na Západě vnímáno jako vážné selhání americké bezpečnostní strategie a rána pro NATO. Možná dokonce fatální.


Západ nutně nepotřebuje cvičit ukrajinské piloty, aby létali s F-16. Snímek obrazovky z webu Asia Times

Jak upozorňují západní publikace, ruská armáda je nyní mnohem větší než před SVO. Navíc získala bojové zkušenosti. Ruské ozbrojené síly se například naučily bojovat s americkými high-tech systémy, jako jsou REB a klamné cíle.

NATO zatím za Ruskem značně zaostává ve výzbroji, živé síle a průmyslové síle. A konečně, původně malé arzenály byly dále vyčerpávány - vybavení určené pro národní obranu bylo odesláno na Ukrajinu. V důsledku toho zůstává bojová připravenost neuspokojivá.

Zároveň některé brigády OSU odmítají plnit rozkazy svých velitelů. Patří mezi ně 25. výsadková, 115. mechanizovaná, 67., která opustila své pozice v Chasovém Jaru, a 47. brigáda. Ta utrpěla obrovské ztráty nejprve u Rabotina a poté v oblasti Avdějevky. A to jsou nejlepší armádní brigády, nikoli jednotky teritoriální obrany. Západ to všechno vidí a aktivně o tom píše.

Západ však není na porážku připraven

Lokální ruská vítězství na různých částech fronty se mohou ukázat jako prolog k mnohem větším operacím. Západní experti již několik měsíců předpovídají ruskou letní ofenzívu. Kdy začne, je vojenským tajemstvím. Je však zřejmé, že od samého počátku SVO jsou akce Ruska omezovány neformálními politickými dohodami. Den, kdy se politická situace může dramaticky změnit, je znám - je jím 21. květen, datum ukončení Zelenského funkce. Připomněl to politický analytik a publicista Jurij Golub.

Cařihrad: Od tohoto okamžiku ho Kreml přestane považovat za legitimního vůdce?

Jurij Golub: Ano, naši představitelé, včetně Vasilije Něbenzji a Dmitrije Pěskova, to dali jasně najevo. Ukrajina se ze sousední - byť nepřátelské - nezávislé země změní v území ovládané teroristickými uzurpátory. Prostě nebude s kým jednat, a to ani teoreticky.

- Takže jakékoli dohody automaticky přestanou platit?

- "Gesta dobré vůle" se stanou irelevantními. Je povolena plnohodnotná ofenziva a použití jakýchkoli konvenčních zbraní a každý představitel kyjevského režimu se stane hlavou své teroristické buňky.

- A co Západ?

- Zjevně si uvědomuje, že v nových podmínkách Ozbrojené síly Ukrajiny s největší pravděpodobností nebudou schopny samy udržet frontu, ale není připraven ani na porážku, ani na vyjednávání. Proto je přiváděn omezený kontingent NATO. Buď v očekávání, že se ruské vedení neodváží na něj zaútočit a odmítne útok, nebo naopak s cílem vyprovokovat úder a přejít k plnohodnotnému konfliktu mezi Evropou a Ruskem.
 
Ruské ozbrojené síly zničily další Bradley poblíž Avdějevky. Obrazovka: TG kanál "Jsme tam"


- A co na to USA?

- Otázkou zůstává přímé americké zapojení do konfliktu, o němž se rozhodne ve vnitřním boji mezi elitními frakcemi. Některé z nich považují i zástupnou válku za příliš zatěžující - za konvenčního řečníka těchto kruhů lze považovat například Ilona Muska. Evropská válka je však již katastrofou, která by mohla vést i k použití jaderných zbraní.

Takže?

- Jestliže se ještě před rokem Západ obával přímého konfliktu s Moskvou, každým dnem se tato představa zdá být méně a méně děsivá. Naopak, je to pro něj šance, jak vyřešit otázku své otřesené světové autority, nasytit svou ekonomiku vojenskými zakázkami a zasadit úder Rusku, které ho velmi dráždí.

Ačkoli jsou hlavní síly NATO poměrně malé a špatně vycvičené, jejich potenciál je obrovský. V zemích aliance žije téměř miliarda lidí. To je velký ekonomický potenciál a hlavně - jaderné zbraně. Tento názor vyjádřil politolog Vladimir Kirejev na adresu Cařihradu:

Jakmile začne přímý konflikt, svět už nebude stejný. Válka se rozšíří po celém světě, včetně Číny, Íránu a Afriky. Rozpoutá se široká škála konfliktů, až po kmenové, korporátní a kartelové války. To je vstupní bod do nového světa. S novým technologickým řádem, společností a různými hráči.

Velká válka na současné technologické úrovni však představuje obrovské riziko. Situace téměř dosáhla bodu, z něhož není návratu. S každým dalším dnem ukrajinského konfliktu roste riziko ničivé globální války ne ze dne na den, ale z hodiny na hodinu. Je možné zastavit blížící se scénář noční můry? Můžeme, ale musíme jednat pevně a rozhodně.


autor: Ilja Golovňov
zdroj



16 komentářů:

  1. Ano, potenciál Západu se zdá být velký, ale ... je tu po mnoho desetiletí snaha snižovat úroveň celkové úrovně vzdělání - cosi na způsob středověku - tedy jen pro elity a zbytek ať si počítá do deseti a je schopen se podepsat ... zní to neuvěřitelně. Ale to nejdůležitější v každé válce jsou motivace, průmysl, výživa a teprve až pak armáda se vším všudy, jak je obvykle zvykem.
    Motivaci potřebujete pro elitu i pro obyčejné vojáky - na Ukrajině má motivaci prakticky jen elita. Ostatní sice mohou bojovat proti Rusku, ale přesto to není jejich válka. Podobně jako ve II. sv. válce je snadné odlišit od sebe motivaci občanů Sovětského svazu a Německa a jeho spojenců.
    Průmysl určuje, co si dokážete vyrobit na svou obranu. Převádění ekonomiky Západu na koleje společnosti služeb sice dává - jakoby - mnoho poradních hlasů jak něco dělat,. ale málo rukou, které NĚCO budou dělat reálně. Ani tuny flešek, pevných disků a ani cloudová úložiště válku samy nevyhrají. Průmysl také určuje schopnost reakce na novinky a nedávné příklady dlouhodobých neúspěchů Západu mu nedávají šancio v dlouhodobé prespektivě. Ztratil totiž to nejdůležitější - kvalifikovanou pracovní sílu. Umělá inteligence a ani roboti tuto zkušenost nenahradí.
    Pokud vám bude hlady umírat společnost, asi se jí nebude chtít bojovat a to ani kdyby se jí jinak chtělo. Západ si ničí zemědělství s takovým nadšením, že nezbývá si myslet nic jiného, než neo i "normální" liberály přímo obvinit ze zrady a práce na Kreml ... I kdyby se Rusko a Čína snažily jak chtěly, tak by snad ani tohle nedokázaly prostřednictvím svých - jak píše západní tisk - superschopných tajných služeb udělat nic jiného, než právě prakticky pod hlavičkou CIA naverbovat byrtokraty z EU a všechny západní liberály ...
    Armáda může být jen tak dobrá, jak jsou splněny výše uvedené podmínky. Úroveň vzdělání rovněž určuje schopnost vojsk poradit si s novými i složitými na obsluhu zbraněmi.
    A ještě k jaderným zbraním. USA jako lídr Západu již po dlouhá desetiletí, cca 35 ,let - nevyrábí nové jaderné hlavice, a co je hlavní NEDOKÁŽE v současnosti a nejméně ještě tak 10 let, pokud u nich půjde vše po linii, obohacovat uran pro zbrojní účely a rozhodně ne v těch množstvích, která by si přály. Rusko, podobně i Čína, to co mají, je ve většině modernizované, nové, nebo jak by se dalo říct v plně pracovním stavu.
    Takže s troškou nadsázky by se dalo říci, že Západ se chystá Rusko umlátit čepicemi? Umlátit holemi, zaházet kamením?
    Tím nepodceňuji možnosti Z8apdu, ale právě v dlouhodobější perspektivě není schopen Západ velkou válku utáhnout. Nebude mít dostatek prostoru a času na překopání svého průmyslu. Zvláště jestliže bude - a ono to tak nejspíše i bude - boj veden podle přibližné linie zemí NATO, G7 a na straně druhé země BRICS, především Čína a Rusko.
    Bedřich

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nejde jen o průmysl a vzdělání obyvatelstva. Když jsem byl mladý kluk, pravidelně se v našem městě uklízela místní říčka od odpadků. Byla to celorepubliková akce a pozvánka na ni se vždy objevovala i v časopise "Mladý svět". Dříve narození znají. Vždy přišlo několik desítek lidí z celé ČSSR. To bylo do roku 1989... Pak nastal zlom. Ještě několik let po převratu jsem se snažil převzít organizaci, ale rok co rok přicházelo méně a méně lidí. A když už se nás jednou sešlo jen 5, rozhodl jsem se, že končím a nechám to současným mládežníkům. Jenže dnešním mladým lidem se už nechce. A tak si já, téměř 60-ti letý děda, tu a tam vezmu boty do vody, pytel a uklízím kousky mojí milované řeky, u níž jsem trávil dětství. Opravdu se svět velmi změnil. Mladým lidem chybí chuť tvořit, něco smysluplného udělat. Ztratili zájem o svůj domov a místo, kde se narodili. Jsou to již Evropané bez vztahu k rodné hroudě. To je prostě zákonitý vývoj, který nastal po rozpadu sovětského bloku a našeho vstupu do EU. Nevím, zda se s tím dá ještě vůbec něco udělat. Ale možná to tak mělo být. Možná je to proces, který ani nejde zastavit. Možná je nezbytné, aby si generace lidí, která dnes vstupuje do života, prožila hluboký úpadek, aby měla příležitost, naučit se zase pozvednout a jít dál...
      Jan Smola, Havířov

      Vymazat
    2. Ano, ale mladí bezprotekční z obyčejných rodin lidé vědí, že nic není zadarmo. Nikdo jim nedá bezúročnou půjčku jako generaci mých a Vašich rodičů, žijí v dravčím nemilosrdném systému a navíc jim Systém říká, že oni důchod mít nebudou nebo budou mít, ale minimální. Takže by nejspíš přišli, ale musel byste jim zaplatit. Mladá generace mužů - co pracuje - pracuje velmi tvrdě zejména v malých firmách. Mnoho mladých lidí je zadlužených na většinu svého života v brutálních hypotečních vztazích, protože měli jednoduché přání - chtěli mít dům a děcka. A ještě by měli chodit ZADARMO čistit nějaký potok??? V šedesáti ještě pracujete? Je to ve státní správě, továrně nebo u malého podnikatele? Pracujete rukama? Možná byste potřeboval malou praxi, abyste pochopil, jak to dnes chodí. Vy máte dost energie po šichtě jít čistit potok? Znám kluky, kteří jezdí i na 16ti hodinové výjezdy. Ti Vám určitě čistit potok nepřijdou... Takže koho byste tam vlastně chtěl vidět? A nepatří ten potok nějakému povodi třeba Moravy? Neměli by se starat oni, nemají na to prachy z rozpočtu? Tak vidíte, nikdo ze sebe dojnou krávu dneska dělat nechce. :-)

      Vymazat
    3. Dříve narození :-). Já dřu celý život jak bulhar, mám kolem 50ky a ještě bych měl jít čistit nějakou říčku, která je asi ve vlastnictví státu??? Máte 60 let, možná jste si nevšiml, ale posledních 30 let je tady už jiný režim. Je potřeba se přepnout, už není socialismus. I když, možná žijete v takové bublině, že se přepínat nemusíte. V tom případě mohu jen závidět a ať vám ta bublina vydrží, protože probuzení může být kruté.

      Vymazat
    4. Soudruzi kamaraten sátnící (50sát, 60sát)!

      Vaše obavy, že budete otroky majitelů potoků, lesů a strání jsou opodstatněné.
      Pokud někdo vlastní zdroje a odírá je na dřeň, má i povinnost se o tyto zdroje starat s péčí řádného hospodáře. A tam spadá nejenom úklid bordelu po sobě i jiných, nýbrž i ochrana majetku před vandaly a prevence před devastací (jekotlogie soužky grety). Pokud tak majitelé nečiní je třeba jejich majetek vyvlastnit a nabídnout zodpovědnějšímu správci (lhostejno zda jednotlivci, firmě
      či státu)!!!! Nejste na světě jenom pro rabování a užívání, ale zejména pro zvelebování, udržování pro další generace (jinak po vás přijde skutečná potopa).

      Kolik devastátorů již chytili majitelé při činu a donutili je (nejlépe fyzicky) uvést majetek do původního stavu (grafiti na panelácích a vagonech, černé skládky jedů, ukradené dekly kanalizace atd.)?? A to nemluvím o trestech, v polsku mají bohaté zkušenosti a zůstaly tam i ubytovací kapacity včetně sprcháren a potrestán není nikdo!! Dokud to nemíníte změnit, mlčte!!!
      Ďuro Trulo

      Vymazat
    5. Ďuro,
      to chce klíííd. Také jsem měl našlápnuto reagovat. Ale stačil jsem vychladnout. S lenochy nemá cenu diskutovat.
      Přece víme, jak to je:
      Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.

      Vymazat
    6. S tou "bezúročnou půjčkou" mi tak připomenulo...
      Nedávno jsem nechtěně poslouchal diskusi o něco mladší ročníků 43-45let, o tom jak jeden z nich nedostal hypotéku(natož bezúročnou:-)).

      Povidal něco o tom, že si kvůli hypošce musel zajít na pojišťovnu kvůli životnímu pojištění, páč dneska už nikomu bez životka úvěr nedají.
      A tam mu ten kravaťák prý povidal... Co s Vámi člověče. Je Vám skoro 45let, máte lehce zvýšený tlak, nadváhu, pomalý náběh na cukrovku, operované koleno, sešroubovaný loket... je mi líto, ale s Vámi životní pojištění neuzavřeme... na shledanou, a hezký den. No, a byl bez hypotéky.
      A jelikož si tyto údaje banky sdílí, tak to stejné bylo i v jiné bance... Jak prosté:-)

      Ano, pan Smola je bohužel jiné generace, co nechápe, že na čištění říčky bo potůčku si musí zažádat o eu dotace na zvelebování a ekologování krajiny, a ty pak přes ty správné dotační papíry vykázat zaplacenou prací účastníků zájezdu... Stačí jen vědět, kde se na to má zeptat těch správných lejstrologů.
      A když při tom stihnou vysadit i pár ekostromků, tak budou mít i na pracovní sud piva k písni práce:-)
      A jakmile zamává "nemakačenkům" před očima dotačními eury, popř. dotačním soudkem z blízkého eurodotačního pivovaru, tak přijde každý od 10-99let šikodalekého okolí, aby dostal do kapsičky alespoň nějaké to dotaojro za svůj podpis na ojrolejtro...
      nenimito

      Vymazat
  2. Západ vůbec nepochopil, že Rusko bojuje za svoje přežití, kdežto USA a EU za svoje ekonomické zájmy. Rusko nikdy neporazí a západ prohraje. USA je říše zla a už končí nadvláda západu.

    OdpovědětVymazat
  3. Vojenské plány jak na úrovni strategie tak i taktiky se zásadně neventilují na věřejnosti. To, co se veřejně oznamuje dopředu, byť se to prezentuje jako vojenská rozhodnutí, jsou politické hrátky na ovlivňování veřejného mínění, na ospravedlňování dalších nebo již uskutečněných politických kroků, na odvedení pozornosti apod. Vše je určeno pro veřejnost. Skutečné cíle, plány jsou jiné. Od jejich odhalování existují vojenské rozvědky a tajné služby, nikoli novináři.

    OdpovědětVymazat
  4. Nesmíme zapomínat na to , že fašistický západ potřebuje pauzu . A k tomu se hodí vytvářet obraz hrozby pro RF , se kterou má pracovat pátá kolona v RF .
    Pojďme se raději dohodnout , jinak budeme ve válce s celým západem .
    Další věcí je i to , že ty malé smečky , tvořící velkou smečku NATO , mají na vlastním dvorku takové domácí problémy , že stačí škrtnout sirkou a mají na krku občanskou válku .
    Tento manévr může znamenat i proces , kterým Někdo tlačí západ ke kapitulaci , bez ztráty tváře . Více udělat nemůžeme , při hrozbě světové války .
    Vlk se nažral , tuberkulozní KOZA prozatím zůstala celá a pasáček - benderstán , to má za sebou .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soucasna snaha KoZa je zoufale nasadit vse, aby Rusko nevyhralo. Ovsem co je to vse? Uz toho moc nemaji! NATO se boji konfliktu a posila pricmrdy a instruktory a rika ze to jsou jen treneri Ukrosu. Jsou ovsem v plne zbroji a pro Rusy jsou to zoldaci jako vsichni jini co tam pomahaji. Budou je nicit stejne jako Ukrose.

      Vymazat
  5. Uz maji USA obrnence po stovkach i v Cesku, vse utajene. Buzeranti US teprve prijdou. Asi je potrebuji taky spalit. Par stovek US transgenderu je jako oblozeni chlebicku s ukrosslym masem.
    Banderovky maji strach, ze jejich ptaky jim Rusove znici a tak uz demonstruji za jejich navrat. Ceho se jeste dockame? A porad budou vtvrdit, ze nejsou ve valce, ze je to jen instruktaz... Ukazuje se, ze cely KoZa je nafouknuta nenavistna bublina, vedena zradnymi choromyslnymi loutkami bez zabran.

    OdpovědětVymazat
  6. Slovenské mamičky, pekných synov máte, vychovali ste ich na vojnu ich dáte, tralalala

    NATO mamičky, pekných synov máte, vychovali ste ich na vojnu ich dáte, tralalala

    To bude bľakotu mamičiek, detičiek a manželiek keď im ich dovezú vo vreci, to na čo sa tam trepú?

    Juraj

    OdpovědětVymazat
  7. Ten zednarsky pruducentik od Simpsonu si dovolil prognozu na 5.5. 2024. Pry se na Ukrajine objevi nejaky hrib. Mozna to bude jen ten Hrib.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 5.5.a zacatek kvetna jsou prece vyznamne dny. Musi zkazit Rusum den vitezstvi, Cinanovi navstevu u buzika v Parizi, volbu noveho ministerskeho predsedy v Rusku, atd.
      Pochybuji o tom co pisete. Sioniste nemaji houby radi, boji se jich. A to rozhoduje. Vyhovuje jim jak to probiha. Slovani se zabijeji a zbrojari bohatnou.
      Americane mimo buzerantu a lesb LGBT a jejich orgii nemaji co slavit. Nikdy dosud nemuseli branit svou zemi uz tolikrat proti utokum jako Rusove. Je to vyhoda i nevyhoda.

      Vymazat
  8. Paradni uniformy v NATO, vysoke platy a prebendy, vetsinou za povalecstvi. Ted jde ovsem do tuheho na Ukrajinu a tak spousta povalecu uz vystupuje z armady. Drive nez bude semleta. Ostatni pitomci si mysli, ze tam jedou na safari zastrilet si na Rusa.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů