9. 7. 2020

CO VY NA TO? 5


Aktuálně.cz:

Změřili jsme, jak moc vás ozáří nová 5G síť. Násobně rizikovější je vyjít na slunce




15 komentářů:

  1. Četl jsem, že na lidské zdraví má nejvíce vliv 60GHz a to tím, že "reaguje" s kyslíkem a nějakým způsobem ho likviduje. Ty frekvence co zkoumali v tom článku jsou max. 4GHz, což jsou dnes běžné frekvence, měli by se označovat 4G+ a ne 5G. Těch 60GHz budou používat spíše "páteřní sítě" a ne koncové.

    OdpovědětVymazat
  2. Ten článek je o něčem jiném.
    https://60ghz.ctu.cz/cs/stanice
    Alko

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějak nevím, ale ten odkaz je na to, aby si mohli uživatelé naplánovat a vykalkulovat nové pojítko PtP(peer to peer) v pásmu 60GHz.
      https://60ghz.ctu.cz/navod.pdf
      To nejsou žádné všesměrové vyzařovací antény pro příjem v pohybu(mobilní), ale směrové paraboly pro pevnou "poslední míli" PtP.
      https://www.discomp.cz/60ghz-v-ceske-republice-legalne-od-15-1-2020-_w502.html


      Ono není 5G jako "5G". O2 má asi 1,5roku tzv. 5G, i když už to raději přejmenovali, resp. sjednotili pod tarify VDSL - Internet HD. Je to bezdrátová služba "pevného" nepohyblivého internetu, tvz. LTE3700, ale opravdu není určena pro mobilní připojení, pouze jako alternativa k VDSL, kde nejsou dráty. To samé používá i Nordic Tel.

      Další věcí je, že není něco jakože O2 má, Nordic má, T-mobile má - nikdo nemá. Veškerá infrastruktura optiky, drátů, bezdrátů spadá pod Cetin(česká telekomunikační infrastruktura), kterou od O2 koupil Kellner. A všichni operátoři si pronajímají okruhy. Proto třeba, když si u LTE3700 změníte operátora, tak změníte pouze platby někomu jinému, ale služba-data běhá pořád po stejném připojení Cetinu. Nic se nezlepší ani nezrychlí.

      Zřejmě by si to chtělo nastudovat, co skutečně je 5G tedy 5.generace mobilního připojení, jaké má všechny možné frekvence, a které ty frekvence mohou být škodlivé. Třeba teta wiki něco ví...
      https://cs.wikipedia.org/wiki/5G
      https://cs.wikipedia.org/wiki/Kmitočtová_pásma_5G_NR

      Ano, ten Aktuální presstitut podává zavádějící informace, jelikož testují pouze nějakou danou frekvenci, která díky DVB-T zbyla a byla obsazena 5G technologií. Něco jiného bude, až spustí i jiné frekvence nad 24GHz a nad 66GHz.
      nenimito

      Vymazat
    2. A z těch vyšších GHz je pro EU od 05/2019 schváleno pouze 26GHz, nad 66GHz zatím neprošlo ani v Komisi EU.
      https://op.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/b94cd49f-77a5-11e9-9f05-01aa75ed71a1/language-cs/format-XHTML
      nenimito

      Vymazat
    3. Nějaká info o 5G technologiích, pásmech, využití a popř. aukcích.
      https://www.ipouzdro.cz/blog/5g-mmwave-vs--sub-6ghz/
      Tady píše tedy o tom, že mmwave je spíše pro města. Není to až tak pravdou, je vhodná do přelidněných otevřených prostranství. Problém vysoké frekvence je, že má velmi špatnou prostupnost čímkoliv, takže jí vadí i zavřené dveře, natož zdi. Na to, aby fungovala potřebuje nejlépe přímou viditelnost. Proto je největší boj operátorů na aukcích o uvolněné nízkofrekvenční pásma po DVB-T(tedy 5G sub6GHz), ačkoliv neslibují tak závratné rychlosti jako 5G mmwave.

      Jediné, kde jsem si všiml, že někdo chce fr. nad 60GHz je Kanada.
      https://www.spglobal.com/marketintelligence/en/documents/upcoming-global-spectrum-auctions-2021-onward-1-.pdf
      https://www.spglobal.com/marketintelligence/en/news-insights/research/easset_upload_file84580_1546423_e.png

      U nás snad někde testují 5G na ČVUT v Ostravě, ale ta není pro telefony, ale pouze pro vnitřní síť fakulty.
      https://www.lupa.cz/aktuality/cvut-spusti-vlastni-kampusovou-5g-sit-postavi-ji-t-mobile-a-ericsson/

      Vodafone zřejmě spustil 5G v 5 městech, ale ta funguje na uvolněných frekvecích po DVB-T, takže do 1GHz, a uvolněním pásma po 3G 1800MHZ a 2100MHz.
      O2 jede v podstatě ve stejném duchu. Vše co spustil je na frekvecích do 3GHz, krom LTE3700, které běží už 3,5roku.

      Takže u nás se 5G mmwave zatím určitě konat nebude, a pokud přeci, tak možná ve spodní hranici 24-28GHz. Ale to budou spíše ta zalidněná prostranství. Nad 60GHz nikdo nechce v EU do 5G investovat, teda zatím.
      nenimito

      Vymazat
    4. Ještě něco k 5G technologiím.....
      https://www.automa.cz/cz/casopis-clanky/prvni-privatni-sit-5g-v-prumyslovem-prostredi-2019_12_0_12659/
      https://www.lupa.cz/aktuality/skoda-auto-spousti-prvni-privatni-5g-sit-v-cesku-dodavaji-ji-vodafone-a-nokia/
      https://complus.cz/blog-page/item/privatni-5g-sit-firmy-nokia
      https://www.lupa.cz/aktuality/take-o2-ma-prvniho-zakaznika-na-privatni-5g-sit-nahradi-wi-fi-a-dosahne-na-600-mb-s/
      https://youtu.be/b5ABaSacQfY

      Jednoduše řečeno... 5G technologie nahradí u veřejných sítí 4G a 3G, a u privátních sítí nahradí WiFi technologie. Zatím vše v kmitočtech od 0,8-4GHz, tedy nic nad 60GHz, co by někoho vyloženě ohrožovalo. Myslím, že mikrovlnky(WiFi) jsou škodlivější. Hlavně z důvodu větší blízkosti a síly vyzařování.
      Pokud nahradíte WiFi AP ve firmách i doma, tak vlastně privátní 5G AP můžete dát jedno i ven na střechu a pokryjete signálem na místo WiFi celý dům i se zahradou, možná i okolní sousedy, na jedno AP:-) Tedy zatím asi jen teorie, praxe se ukáže...
      nenimito

      Vymazat
  3. ... čo ja na to ? Poslat dáreček - šedej váleček ..

    OdpovědětVymazat
  4. 5G sítě jsou o kmitočtu 6-60GHz.V tomto fr.pásmu dochází k tomu, že kyslík ztrácí schopnost vázat se na hemoglobin a tudíž zásobovat tělo. To jsou ty záběry z Wu-chanu, kdy lidé odpadávali na ulici. Oni dýchali normálně, ale došlo u nich k hypoxii a to je velký rozdíl.Ve Wu-chanu je tak velký počet 5G stanic jako v celých USA dohromady. A hádejte, kdy byl spuštěn plný zkušební provoz této sítě...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znám několik rodičů, co převedli svá dítka během karantény na jinou školu. Prostě viděli ty záběry z Číny, les antén na čtu mapě a co mají jejich dítka nad hlavou.
      Já vidím zatím jediné řešení v optice a stínění.
      Neznám analyzer, co umí ty desítky GHz.
      Alko

      Vymazat
    2. Tady to řeší doktoři. Je to s názornýma obr a videem. Z naturalnews.
      https://www.badatel.net/mozu-5g-siete-blokovat-okyslicenie-krvi-a-tym-zvysovat-umrtnost-na-covid-19/
      Alko

      Vymazat
  5. Nejúčínnější ochranou proti 5G záření jsou Somavedic lampy. Neutralizují nejen 5G záření, ale i všechen elektrosmog a geopatogenní zóny. https://www.somavedic.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nesmysl... už jsme to tu řešili
      https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2019/01/jak-se-chranit-pred-elektromagnetickym.html?showComment=1547054298267#c8742429396731354052
      nenimito

      Vymazat
  6. Zkoušet to mohli, ale v tom článku je pár zajímavostí. Všude je neustále zdůrazňována neškodnost takového záření, za mnohem nebezpečnější se tu předkládá Slunce (?).
    1. Jaký přístroj použil p. Vrba? S jakým rozsahem a citlivostí.
    2. Po spuštění má být mnohem více vysílačů, zvláště v prostorách, které byly použity k ukázce síly vyzařování signálu.
    3. Osobně pokládám za škodlivá všechna tato spektra používaná na vysílání TV, radiových, mobilních dat V CELKU. Pokud vím, tak se tomu přece říká elektromagnetický smog.
    4. Kde a na které straně sporu byl pan Vrba, když se ještě před listopadem" diskutovalo o škodlivosti vysílání TV signálu ze Žižkovské věže. To bych teda opravdu rád věděl (pokud byl věkově toho schopen)!! Znám velice mnoho dnešních "vědců" - tehdejších studentů VŠ, kteří v rámci "boje" proti režimu tohle tvrdili tak vášnivě, že jednou došlo až na rvačku (v mé přítomnosti, ale bez mé účasti).
    5. Podezřelý je také celkový styl článku, který bla bla říká buďte v klidu, vše je v pořádku, zdánlivě používá vědeckou metodu, ale jak jsem již uvedl, v takových případech je třeba podávat mnohem více informací a hlavně konkrétních. A to bez ohledu na to, že se jedná o článek pro obyčejný "elektorát". Bohužel velice často se ukazují "vědecké" pokusy a důkazy podvrhem.
    6. Proč by tolik lidí upozorňovalo na škodlivost tohoto záření a riskovalo i celou svou kariéru?
    7. Škodlivost není dána jen a pouze vysílacími anténami, ale také tím, že poměrně silný zdroj nosí lidé neustále u sebe "v kapse". Hlavně při tom, když se váš přístroj pokouší připojit k nějaké síti.
    Nemohu vědět, proč byl tento článek vystaven, ale domnívám se, že zapůsobil jako na mne, silně "proplaceně".
    Bedřich

    OdpovědětVymazat
  7. Tak snad kdyby se udělal model prostorového vyzařování 5g vysílače ve formě průhledného zbarveného prostoru. Aby to překrytím prostorů přes sebe ztmavlo. Nu a pak dle plánů rozmístit vysílače na modelu nějaké ulice.... Pak by možná i ti "vědci", duchem prodejní kriplové,pochopili o co jde...

    OdpovědětVymazat
  8. Možná to mají jen připravené a nepouštějí to zatím naplno....aby se lidi uklidnili a vyvrátily se informace o škodlivosti, později to spustěj...

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů