26. 3. 2024

Ministerstvo obrany RF informuje o úderech na rozhodovací centra na Ukrajině



Ruské ozbrojené síly zasahují přesnými zbraněmi rozhodovací centra na Ukrajině. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany. Jak zdůraznili na ministerstvu, všechny určené cíle byly zasaženy.

25. 3. 2024

Katastrofa v Krokusu - Teroristický útok a jeho důsledky



Úvod

V březnu jsem se rozhodl dát si pauzu od psaní, abych se mohl soustředit na rodinu, ale nedávné události rozhodly jinak. Zde je krátký článek o „události Crocus“. Myslím, že není třeba příliš představovat, co se na místě stalo. Ale pro ty, kteří snad v posledních dnech žili v jeskyni… Neznámý počet (4?) ozbrojenců (teroristů) zaútočil na centrum Crocus v Rusku a zabil ručními palnými zbraněmi a žhářstvím 100 až 200 civilistů, včetně spousty dětí.

Jak se to mohlo stát? Kdo je zodpovědný? Jaké to má důsledky? Řeknu svůj názor na to, co se stalo, a nechám vás vyvodit si vlastní závěry. Můj popis je možný scénář, i když realita může být jiná.

24. 3. 2024

Jak vypadá Crocus City Hall po teroristickém útoku

Střepy, krev a silný zápach spáleniny. Byly zveřejněny fotografie situace v budově po teroristickém útoku.
 



23. 3. 2024

O čem vypovídají videa z výslechu teroristů z "Krokusu": Stopa vede na Ukrajinu


Teroristický útok v Krokusu mohl být naplánován už o týden dříve, na koncertě Šamana

Druhý z dopadených teroristů

Následují úryvky z videa zveřejněného na kanálu Margarity Simonyanové na Telegramu - záznamy prvních výslechů na horké stopě, přímo v Brjanské oblasti, dopadených teroristů, Jedná se o zločince, kteří stříleli do lidí v Crocus City Hall. A víte co? I z těchto dvou úryvků je mnohé jasné. Dostatečně na to, abychom mohli dělat závěry.

22. 3. 2024

Teroristický útok v Moskvě: Více než 40 mrtvých


Co je v tuto chvíli známo  (21:41)
 

 
V Krasnogorsku vnikli teroristé do budovy koncertního sálu. Koncert tam měl každou chvíli začít. 
 
22. března 2024 ve 20:00 měl v koncertním sále Crocus City Hall v Krasnogorsku začít koncert skupiny Picnic. Všechny vstupenky byly vyprodány. Celkem bylo v sále několik stovek lidí. Když však lidé zaujímali místa v sále, vtrhlo do budovy 5 až 10 teroristů. Všichni byli oblečeni v maskáčích a vyzbrojeni kulomety. Nejprve zastřelili strážného, ​​který se jim snažil stát v cestě. Poté začali v hale střílet po neozbrojených lidech.  
 
Někteří z ozbrojenců vstoupili do sálu a zahájili palbu. Některým lidem se podařilo uprchnout tak, že při prvních výstřelech rychle opustili budovu koncertního sálu. Na mnoha videích můžete vidět, jak lidé křičí, když slyší výstřely. 
  
V tuto chvíli se ví o 40 mrtvých a více než 130 zraněných.  
 
Ozbrojenci budovu Crocus zapálili a oheň zachvátil asi 3000 metrů čtverečních. „Hasiči evakuovali asi 100 lidí z 1. patra budovy Crocus,“ uvedlo ministerstvo pro mimořádné situace. Část diváků se schovala ve 4. patře a byli tak odříznuti od ohně. Nyní se jim snaží pomoci. Podle těch, kterým se podařilo utéct, hoří sedadla, která teroristé zapálili.  
 
Lidé se nemohou spojit se svými příbuznými, telefony nefungují.  
 
Na místě jsou všechny bezpečnostní složky, do Crocusu dorazilo více než 70 sanitek. Ve 21:00 začal SOBR na budovu radnice Crocus útočit. Do objektu vstoupili i hasiči. Jejich úkolem je hledat a zachraňovat přeživší lidi. Mezitím začnou hasit oheň ze vzduchu. K teroristickému útoku na Crocus se zatím nikdo oficiálně nepřihlásil. Podle některých zdrojů proto mohou být teroristé spřízněni s RDK*. 
 
* organizace uznaná jako teroristická a/nebo extremistická na území Ruské federace.
 
autor: Dmitrij Bugrov

-------------------------------

aktualizace:
Krátce před začátkem, když už většina diváků seděla na svých místech, vtrhli do budovy čtyři muži v maskáčích a s automatickými puškami, postříleli ochranku a zahájili palbu na diváky. Poté vstoupili do hlediště a začali střílet do lidí zblízka. V sále se jich tohoto večera sešly tisíce. Teroristé pak zapálili zápalné lahve a utekli.

Na místo dorazily speciální jednotky, zdravotníci a hasiči a byl vytvořen operační štáb. Začala evakuace osob a poskytování pomoci zraněným.
Požár se rozšířil na střechu, jeho hašení trvalo téměř celou noc, část střechy se zřítila.
Podle nejnovějších informací bylo zabito 93 lidí. Všichni se stali oběťmi buď střelby, nebo se udusili v ohni. Uvádí se, že počet mrtvých se může zvýšit. Podle Ministerstva zdravotnictví Ruské federace je stav 16 obětí teroristického útoku hodnocen jako mimořádně vážný, dalších 44 osob - ve vážném stavu.
Úřady Moskvy a Moskevské oblasti uvedly, že jsou připraveny poskytnout obětem a rodinným příslušníkům obětí
veškerou potřebnou pomoc .

Ráno byli podle FSB a Vyšetřovacího výboru na území Brjanské oblasti zadrženi čtyři teroristé. Cestovali v bílém voze Renault s černou střechou, kterým z místa teroristického útoku ujeli.
Podezřelí byli dopadeni poblíž obce Chacun v Karačevském okrese. V interiéru auta byla nalezena pistole Makarov, zásobník AKM a pasy tádžických občanů. Řidič auta nereagoval na výzvu strážců zákona, aby zastavil, začalo pronásledování a na zločince se střílelo. Jeden z nich byl zadržen na místě, ostatní uprchli do lesa, ale následně byli dopadeni. 
Všichni pachatelé jsou občany Tádžikistánu. Nedávno přicestovali do Ruska a byli registrováni v Ivanovské, Jaroslavské a Samarské oblasti. Tádžické ministerstvo zahraničí vydalo na své stránce na sociálních sítích prohlášení, v němž uvedlo, že z Ruska neobdrželo o zapojení svých občanů do "tohoto činu" žádné údaje.

Ukrajina útok popřela, ale řada dobrovolníků, politiků a vojenských důstojníků jej schválila.
Místo dopadení teroristů - Brjanská oblast - není náhodné, uvedla FSB. Teroristický útok byl pečlivě naplánován. Ozbrojenci plánovali překročit hranici s Ukrajinou a na této straně měli příslušné kontakty.


20. 3. 2024

Praktické návody k zadržení



 
 
16. 3. 2024
KLÁRA SAMKOVÁ

Jelikož se proslýchá, že budou zase nějaké hen ty demošky a na základě tajných signálů od Vidlákovy Kydy to vypadá, že traktory nepojedou jenom vorat pola, dovolím si pár užitečných informací.
 

Především začnu těmi, které NEPOSKYTNU, neboť kdo moc ví, nemůže tvrdit, že nevěděl. Týká se to: ústavního práva shromažďovacího, zákona o pozemních komunikacích a zákona o zbraních a střelivu.

DÁLE OVŠEM: Při vší úctě k těm joudelínům, co dostali těch pět let natvrdo za blbé kecy na FB i jinde, obávám se, že spousta tzv. „slušných lidí“, včetně demonstrujících a protestujících to vyhodnotí tak, že to byli joudelíni a jich se podobná možnost zatčení a odsouzení netýká. Dle mého názoru ale další zatčení budou, a to právě z řad tzv. „slušných lidí“, neboť právě ty je potřeba zastrašit, aby se jakýchkoliv projevů odporu vzdali. Podle mého názoru bude při následujících demonstracích a obdobných akcích zatčeno 15 – 20 lidí „pro výstrahu.“ Zde připomínám evidentní paralelu s rokem 1989 (která probíhá nejen na této úrovni), že řada osob buď zadržených či ve výkonu trestu přišla z Ruzyně prakticky rovnou do vlády či parlamentu. To jsem zvědavá, na koho to padne tentokrát. Nicméně tam ještě nejsme, takže pár praktických rad:

19. 3. 2024

Michail Chazin: Ukrajina připravovala pro Rusko druhý Beslan, ale nakonec zopakuje osud Richarda III.




Zatímco Rusové volili prezidenta, ukrajinské ozbrojené síly útočily na ruské území. Ukrajinští diverzanti zasáhli zejména pohraniční oblasti Bělgorodské a Kurské oblasti.
Ekonom Michail Chazin řekl serveru Ukraina.ru, proč Ukrajina udělala tak náhlý skok, aby narušila prezidentské volby v Rusku, a co z toho vzešlo.

18. 3. 2024

Vnitro chystá zásadní omezení lidských práv

Skrylo ho do návrhu zákona o odolnosti subjektů kritické infrastruktury a o změně dalších zákonů

Před týdnem prošel připomínkovým řízením návrh novely zákona o odolnosti subjektů kritické infrastruktury z dílny Ministerstva vnitra. Zdánlivě nenápadný předpis v sobě skrytě obsahuje zcela bezprecedentní nástroje pro omezování lidských práv, jako jsou zásahy do soukromí člověka, omezování práva dětí na vzdělávání a mnoho dalších.

17. 3. 2024

Jak může Rusko reagovat na vstup francouzské cizinecké legie do Oděsy


fotografie: https://pikist.com

Možnost vstupu francouzských a dalších zahraničních jednotek na Ukrajinu vyvolává nejvážnější obavy, neboť je to reálný krok k přímému střetu Ruska s blokem NATO, který je spojen s případným výskytem "podhoubí" někde v jihovýchodní a severní Evropě, a bohužel nejen tam. Existuje nějaká možnost, jak zabránit realizaci těch nejpesimističtějších scénářů?