7. 1. 2017

Liduprázdná a celkem nudná Antarktida


Mnozí z vás jistě již delší dobu zaznamenávají tu kusé, jindy celistvější informace o "nečekaných" nálezech prastarých ruin v nejliduprázdnějším koutku světa - Antarktidě. Tyto zprávy přicházejí nejenom z alternativních zdrojů, což nepřekvapuje, ale čím dál častěji i ze zdrojů, od nichž by to potřeštěný a paranoidní konspirátor rozhodně ještě nedávno nečekal. V posledních pár týdnech a měsících na světlo světa vystrkují růžky i informace ze zdrojů, které si naopak z těch alternativních jinak dělají srandu, a to už možná něco znamená. Nejen, že připouštějí existenci dávných, pravděpodobně již vymřelých civilizací na kdejakém měsíci z planet naší sluneční soustavy, což dokládají i snímky z průzkumných sond, ale dokonce i na naší matičce Zemi!
Od chvíle, kdy začaly prosakovat světem internetu zprávy o nálezech staveb a dalších artefaktů i pod několikakilometrovým příkrovem ledu na různých místech jižního kontinentu, začaly do těchto končin směřovat delegace nejvyšších papalášů a loutkovodičů z celého světa, takže tato donedávna ještě liduprázdná mrazivá a nehostinná končina se najednou hemží lidmi a technikou, jak na ulici velkoměsta, když praskne vodovodní potrubí. Pomyslnou kliku si tu z ruky do ruky předávají vysocí představitelé světových velmocí, jejich poradci, poradci poradců, ministr zahraničí prý nejdokonalejší země planety (a to dokonce v den prezidentských voleb!), astronauté, papež i patriarcha Kiril, směřují sem vojenské křižníky s údajně utajovanými náklady, vědecké týmy (často nic víc, než že jsou vědecké, se neuvádí).
Když se něco podobného najde někde v lese či v písku uprostřed civilizace, ve vládních kruzích o tom neštěkne ani pes. Co jim taky je do nějaké rozbité staré vázy nebo do korál, jež vyrobil jeskynní muž své ulovené manželce, že? 
Tak co sakra táhne ty mocné do zmrzlé díry, kde ani polární lišky nedávají dobrou noc - do Antarktidy? 
Konspirační nadšenci, jako jsem já, však něco větří a začínají s sebou škubat, jako lovecký pes, co ucítil stopu raněného zajíce. Přece jen těch blábolů o šílenostech s uprchlým Adolfem a odtržené německé civilizaci, která se tajně za poslední války v ponorkách přesunula právě do Antarktidy, je více než dost. Nebo také o bláznivých, stále ještě tajných informacích, které podal americký letec a admirál Richard Evelyn Byrd za tzv. akce "High Jump" a o nacistických základnách nejen v oblastech Země královny Maud. Blábolů o kdysi sluncem zalité zelené Antarktidě, kde i v zimě bylo mírné klima, a proto v pradávných dobách obývané civilizacemi, které tu naši nejenom technologicky předčily o tisíce let. A další a další pohádky pro potřeštěnce a děti, co nechtějí spát. Celé mi to až příliš připomíná začátek filmu Vetřelec versus predátor. Náhoda?
A co s tím?
No není to divné, že právě sem za poslední rok zavítal v podstatě kdokoli, kdo ve světové hře na mocné a nemocné něco znamená? A to se tu bavím jen o těch, kteří byli oficiálně zmíněni. Nedělám si iluze, že by tam vedle nich ve sněhu nezanechali rychle mizící stopy i další bezejmenní "zvědavci", v mrazu omotaní šálou, s čepicí staženou přes uši, aby skryla kdovíjaké nesrovnalosti ve tvaru lebky a se slunečními brýlemi, za nimiž by na vás mrkala očka nezvyklých proporcí a barev.
Podle z médií prosakujících zpráv se pod vrstvou ledu tlustou v řádech stovektisícovek metrů skrývají na mnoha místech kontinentu ruiny staveb civilizace, která tu musela být o sakra dřív, než když se údajný kupec Sámo prodíral ještě neznámými hustými lesy kdesi uprostřed úplně jiného kontinentu. Dříve, než si faraon Chufu, šťouraje se jedno hezké odpoledne v nose, usmyslel, že si nechá v Gíze za zadkem Sfingy postavit pomník. Dokonce i dříve, než když si človíček neandrtálský brousil pazourkem oštěp z lísky, kterým hodlal skolit mamuta, samozřejmě pokud to tedy nedopadne obráceně.
Nesměle se špitá, pochopitelně zatím bez uvedení jmen - přece jen se nikdo nechce veřejně ztrapnit - že tyto ruiny tu mohly být už v době, kdy mocným řevem svoji nadvládu celému světu nadutě ohlašoval T-rex. Dokonce ještě mnohem dřív. Jen pro úplnost uvedu, že města prý mohla být postavena někdy léta páně 1,8 miliardy(!) let před naším velkolepým kristopočtem. Ti z vás, co zrovna neleží pod stolem s bolestí břicha při snad už končícím záchvatu smíchu, si mohou vzpomenout na archeologické nálezy uvedené nejenom zde na "Myšlenkách", které prostě odporují zdravému rozumu (nálezy i Myšlenky). Desítky, možná stovky milionů let stará zkamenělá kladiva, zkamenělé stopy moderně obuté nohy v té době ještě neexistujícího člověka hned vedle stop dinosaurů a další a další a... další archeologickou vědou stále zatvrzele odsuzované nálezy-šílenosti.
Ale konečně už k věci. Proslýchá se, že v odkrytých nalezištích se toho našlo a nachází mnohem více, než "jen" rozbořené ruiny staveb. Krom technologií, nad jejichž funkcí by si ukroutil hlavu nejeden fyzik, chemik, mechanik či inženýr, se stejně jako na některých jiných místech planety nachází zcela dokonale ledem zakonzervovaná těla zvířat, živočichů a řekněme humanoidů (vždyť člověk to být přece nemohl!). A to není vše. Tato těla vykazují známky toho, že k jejich zmražení došlo rychleji, než by jeden stačil říci krleš.
A zde bych se pozastavil. Pominu tu pro někoho neslýchanou absurdnost, jako je existence velmi vyspělé civilizace dávno před dobou, kdy si první oficiální vědou uznaný pračlověk hodil přes rameno kus vyžvýkané kožešiny a zcela bos, drbaje si své chlupaté stále ještě více nozdry než nos, s bojovým hrdelním pokřikem (o slovech nemůže být ještě řeč) oznámil celému ledem pokrytému světu svoji nadvládu. A představte si, že už dávno před ním v místech, která dnes uvádíme jako jižní pól, kdosi stavěl domy, celé komplexy a vytvářel technologie, které ještě dnes jsou pouze na papíře a plátně autorů sci-fi. 
Ještě si malinko odskočíme - vzpomeňte na sérii článků o zániku Velké Tartárie. Ti, kterým v hlavách ještě neřádí ten šílený Němec, který schovává klíče od auta do mrazáku, si mohou vybavit, že o podobném náhlém zamrznutí bylo psáno i tam. Sice jiná doba, jiné místo, ale ostatní, to jest náhle, takřka v pohybu zamrzlá zvířata jakoby z oka vypadla informacím přicházejícím z poza jižního polárního kruhu.
Přemýšlel jsem a nedokážu si představit přírodní událost, která by něčeho takového byla schopna. Spálit, vypařit či dokonce přetvořit v plazmu jakoukoli hmotu, to si představit umím. Přece jen teploty v řádech miliónů stupňů umí vytvořit dneska už kdejaký Pepa z JZD. Ale opak - okamžité zmražení na teplotu blížící se teplotě volného vesmírného prostoru, to si žádá něco více než přírodní úkaz. Ono i zchlazení piva na teplotu sedmého schodu si vyžádá nějaký čas.
Takže jako co?
Technologie.
Hmmm?!
Asi těžko lze předpokládat, že by se někdo tak vyspělý prostě jen blbě vyspal a jedno pochmurné pondělní ráno se rozhodl prostě na truc zmrazit vše a všechny ve svém okolí a dost možná na celém kontinentu. Takže příčinu je třeba hledat někde jinde. Nabízí se dvě základní varianty. Záměr a nehoda. Obojí pravděpodobně zajištěno nějakou technologií, protože zmrazit něco o plus mínus autobus 200 - 300°C (víc to prostě nejde, protože pak už i atomy se odmítají vrtět) kompletně v jeden okamžik a až na kost, to příroda podle mne neumí. Alespoň ne bez malé dopomoci. 
Jako kovaný konspirátor, který věří, že ledascos je nám naznačeno ve filmech, jsem si vzpomněl na jeden z posledních dílů seriálu Hvězdná brána - Atlantida. Tam byla řeč o technologii, která v případě, že by se vymkla kontrole (jak jinak), byla schopna takového okamžitého zmražení. Jen pro zajímavost uvedu, že principem oné technologie byl přenos hmoty, energie nebo obojího z jednoho prostoru/vesmíru/reality do druhého pomocí červí díry (pro stoupence nápadu chlápka, co prý vykrádal nápady druhých a dnes jsou známy jako Einsteinova teorie relativity totéž, co Einstein-Rosenův most).
Vnucuje se myšlenka, že takováto technologie by se dala snadno využít krom jiného i jako zbraň. Takže mohu jen spekulovat - jsem totiž spekulant každým coulem, takže toto mohu a nikdo mi v tom nezabrání - dumat, jaká varianta je pravděpodobnější. Zda záměr, či-li použití zbraně, což by znamenalo útok na ona místa a okamžité zničení všeho a všech. To si s sebou zákonitě nese tu možnost, že už tehdy museli být tzv. hodní a zlí. Případně zlí a ještě zlejší. Nevím, kteří tehdy se škodolibým úsměvem stiskli ono pomyslné červené tlačítko a kteří se naopak proměnili v kostky ledu. Pak si lze ale jistě domyslet, že buď existovala více než jedna vyspělá civilizace, možná se jimi vesmír jen hemží a nebo tato jedna byla uvnitř rozdělena na několik znesvářených částí. Obdobně jako je tomu třeba dnes, kdy lidé z jednoho koutku světa jdou po krku lidem z druhého koutku světa a další zase čekají, aby se mohli přiklonit k těm či oněm až podle toho, jak to dopadne.
A pak je tu ještě jedna možnost - že totiž šlo o nehodu při vývoji technologie, která nemusela být nutně určena jako zbraň, nýbrž třeba jako nevyčerpatelný zdroj energie.
Ať to bylo jakkoli, umím si představit důvod onoho dnešního zájmu o ani ne tak ruiny a zmrzlá těla, jako o případné zbytky technologií, kterými dozajista musela ona pradávná civilizace disponovat. Jen na upřesnění - ta zmrzlá těla pochopitelně nepatří civilizaci, která stála za výstavbou v ledu a času schovaných komplexů, nýbrž civilizaci, která tyto stavby obývala jako poslední, což podle mne mohlo být celkem "nedávno" - před deseti-dvaceti tisíci lety.
A co myslíte vy? V případě úspěchu v reverzním inženýrství - budou tyto technologie použity ku prospěchu celého lidstva nebo opět jen ku prospěchu hrstky vyvolených případně k neprospěchu většiny?


(©)2017 myslenkyocemkoli.blogspot.com
Článek je povoleno publikovat v celé a nezměněné podobě s uvedením zdroje.

9 komentářů:

  1. Dobrý den, článek jako vždy skvělý. Po jeho přečtení mě napadlo zda se na Antarktidu náhodou soukromě nevydal i VVP když nějak minulý či předminulý rok cca na týden najednou "zmizel" a pošetilý západ si dělal ještě pošetilejší naděje. Mohl také navštívit vynořující se pravlast Hyperboreu na severu. To bude další bolehlav pro oficiální his-tor-ii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonyme,
      tuto variantu "zmizení" V.V.Putina nevylučuji. Ale osobně si říkám - proč se držet při Zemi? :-)

      Vymazat
    2. Hyperborea byla to první, co mě napadlo při čtení Michalova článku, konkrétně při čtení o okamžitém zmrznutí. Logicky mi z toho vyplývá, že to spolu souvisí, že se to muselo odehrát ve stejný čas.

      Vymazat
  2. Super článek. Ale jak píšeš, pro nás konspirátory nic, co by s náma praštilo o zem. Spíše je zajímavé, co všechno se tam nalézá. (Jestli zdrhnul Hitler tam, nebo do Jižní Ameriky, mi je jedno, protože zatím je stále důležitý fakt, že zdrhnul, takový blbeček zase nebyl, aby čekal v bunkru do úplného konce. To by mě fakt zklamal :-) ).

    Dobrá je závěrečná otázka. Současná elita světa jistě nebude chtít nic využít pro blaho lidstva. Vidíme, co vše nám už ted servírují. Poslední novinka jsou transgenderové děti :-(. Pokud nějaký způsobem zhloupneme, zcvokneme, zdegenerujeme a budeme se mlátit mezi sebou a tudíž nebudeme mít čas ani chuť se zabývat tím, co dělaj ti nahoře, tím líp. Obávám se proto, že ať už se tam najde cokoliv, plnou pravdu se nedozvíme.

    Nevím, jestli ti nahoře z pravdy mají strach - sami nechtějí znát celou pravdu, protože by to otřáslo jejich životem. Spíš se ale přikláním k tomu, že celou pravdu znají a jen nechtějí, abysme ji znali my.

    A ještě mě napadlo, že pokud šlo o zbraň, tak ji použili ti zlí. Protože ti zlejší by použili zbraň v plusových tisícových hodnotách. Ten, kdo chce ničit, chce ničit tak, aby nezbylo vůbec nic. Vše vyhladit, nezanechat nic, co by se kdy mohlo najít.

    A zůstala bych při Zemi a při tom např. V.V.Putina. Protože jestli tam jsou i ti, co se musí pořádně "oblíkat", tak i oni by mě zklamali. U nich předpokládám, že to dávno vědí.

    OdpovědětVymazat
  3. Pozrel som vsetky dostupne stranky NASA ohladom LIDAR a Antaktidy, hladal nejake oficialne vyjadrenie alebo zoznam snimok, nenasiel. Mozno som nehladal dobre. S antarktidou iste nie je veci dlhodobo v poriadku a ako pise autor, v poslednej dobe je tam pomerne ruch. No, zial ohladom tohto clanku a informacii,ze NASA nieco zverejnila by som viac overoval zdroje. Vazne priatelia, overujte kazdu spravu, dezinformacie su iste aj zamerne. Toto je vyborny web s mnozstvom plnohodnotych a dolezitych informacii tak neznizme jeho hodnotu informacne uvedenim pochybnym sprav. Na otravenie napr. jedneho litra vody staci mala kvapka jedu. Nasiel som toto http://hoax-alert.leadstories.com/378841-hoax-alert-nasa-images-did-not-reveal-ancient-human-settlement-under-23-km-of-ice.html Preklikajte sa tym a k tomu iste najdete uvedene snimky a suvislosti a k tomu http://blog.imagico.de/first-landsat-8-images-of-antarctica/ a http://stretchingtheboundaries.blogspot.sk/2011/06/satellite-archaeological-survey-of.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonyme,
      děkuji za upozornění. Text jsem opravil.

      Vymazat
  4. Michale,
    myslím, že i kdyby nakrásně přišli reverzním inženýrstvím (o čemž tiše v hlouby srdce doufám, že ne) na principy nalezených pozůstatků technologií(magií) tam hluboko na jihu, tak můj osobní názor je, že určitě nebude použit ku prospěchu Člověka. Možná tak k prospěchu některých vyvolených potomků s bleskovkou na hlavě a skobou na nose.
    Ale jelikož funkčnost pozůstatků této magie (technologie) je podmíněna "artefakty", které tehdejšímu "vládci" Jihu byly odejmuty a buď už zde na Zemi nejsou nebo jsou velmi pečlivě schovány úplně jinde a "zamknuty" jinou magií (technologií), tak ta Antarktická technologie stejně nebude funkční, naštěští pro nás. Leda, že by přišli na to, jak tu mimozemskou magii (technologii) nahradit něčím pozemským, ale pak by z toho mohlo vzniknout úplně něco jiného, možná ještě nebezpečnějšího. Podobně jako CERN, ale tam naštěstí jsou podle mne tak nějak "stále vedle".
    A jak došlo k rychlému zalednění pólů? Myslím, že je celkem logickým vyústěním tehdejších událostí před "uzavřením míru v Hvězdém Chrámu".
    Jen mám na to asi poněkud jiný pohled pana Zelenky a Tvé Fraktálnosti jednovaječný dvojčat. Je trochu "složitější" s mnohem více souvislostmi, které by se sem do komentářů asi nevešly...

    nenimito

    OdpovědětVymazat
  5. muzete mi nekdo prosim poslat solidni odkaz na navstevu antarktidy papezem? :)) Dekuji, Jakub

    OdpovědětVymazat
  6. Skvěle napsáno... možná doplnění https://www.youtube.com/watch?v=oemrE2GiJiY&t=1638s

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů