29. 2. 2016

Malá rada, jak ušetřit za volání

Mnozí o tom jistě vědí, ale zajisté je i dost těch, kteří nikoli. Máte sjednaný nějaký paušální tarif a chtěli byste platit méně svému mobilnímu operátorovi? Nevím, zda se to týká všech poskytovatelů, ale minimálně ti hlavní toto umožňují, i když to nikde příliš neroztrubují.
Oč jde?
O tzv. neveřejné tarify, které běžně umožní až o 50 - 70 % nižší náklady oproti vašemu stávajícímu veřejně nabízenému. Jen je třeba si o ně výslovně říci, protože v jejich nabídce je budete hledat marně. Když budete mluvit s operátorem, normálně vám sám od sebe nic o této možnosti nesdělí. Ale když uděláte bububu s tím, že chcete od nich odejít ke konkurenci (ve skutečnosti však o konkurenci často nejde, protože různí operátoři mívají stejného majitele) a nebudete reagovat na návrhy zvýhodněných (stále ale veřejných) tarifů, pak většinou operátor "vyměkne" a polotajemným tónem špióna vyzrazujícího státní tajemství nabídne právě možnost výběru z neveřejných tarifů. Pokud ne, je třeba si o tuto nabídku přímo říci.
Hodně zdaru a nedejte se! :-)

(©)2016 myslenkyocemkoli.blogspot.com
Článek je povoleno publikovat v celé a nezměněné podobě s uvedením zdroje.

6 komentářů:

  1. Přidám svou trošku do mlýna. Tak u Vodafonu jde pořídit Flat tarif s 1,5GB dat za 449,-. A tady dávám odkaz na podpultovku virtuála Emtéčko, to je spíš pro méně náročné: https://www.emtecko.cz/trz/Default.aspx

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, ano, to je fajn rada, ovšem kdo může a nepodniká, nepotřebuje telefon k práci, tak je nejlepší toho hajzlíka zahodit do hnoje a nechat si doma pevnou linku, kde můžete volat jak dlouho chcete a kam chcete za 290 kč. Mám v úmyslu toto brzy udělat. Pevnou linku máme i s tímto tarifem, to si dám do nákladů a mobil si necháme jen jeden kvůli bankovnictví. . věřte mi, je to jen manipulace a zlozvyk, jako cigarety. A to nemluvím o zdraví. Dokonce jsem si dala do ložnice i budíka a mobil nechávám v chodbě v kabelce. Někdy i v autě na dvoře. . . .pokud to člověk potřebuje, všechno jen na pevný kabel. . . . iva

    OdpovědětVymazat
  3. Také si přidám dnešní zkušenost, původně jsem nějak neřešil, nemám rád dohadovaní se s byrokracií, ale po přečtení článku mi nějak nedalo. Byl jsem dobře najedený a tudíž i dobře naladěný. Takže jsem přetrpěl několikeré dovolaní se na bublinkovou linku a několikeré přesvědčovaní ohledně tarifu. Mám soukromé číslo už od r.1996 s ještě původní SIM, takže spíš z nostalgie a občasného vyplivnutí firemního ho nechci rušit, navíc se často nacházím v místě, kde fungují jen bublinky.
    Takže prvním hovorem jsem chtěl po nich tarif [kuul] nebo co to je, řekli, že v pohodě, ovšem dokud se mi se zděšením ta paní nezeptala, jestli jsem skutečně ročník, co tam mají, pak sdělila, že to fakt nejde, že je jen pro mladé do 26 let max., nikde jsem to nenašel a vyčetl jsem jim kvůli tomu, že to tam mají mít napsáno, že to teda zruším úplně, že se mi nechce platit 499,-/měs. a položil.
    Takže jsem opět prolistoval tarify a šel ještě níž, dalším hovorem jsem chtěl pouze tarif na mobilní internet za 199,-/měs. Nějaká další paní řekla, že by šlo a popřepojovali mne někam, kde "to" začali zařizovat, ale ve finále mi ten dotyčný sdělil, že se z toho čísla pak nedovolám. Řekl jsem mu sbohem, položil a šel zkoušet volat z datových SIMek, co máme několikero u NB po firmě. Ze 3 jsem se nikam nedovolal, ze 2 jo. Ale jen z jedné se to spojilo, čili nejistý výsledek. Měl částečně pravdu, zaleží, co tam je přesně nastaveno z doby kdy bylo pořízeno.
    Dalším hovorem jsem chtěl přejit na tarif Machine za 20,- s datovým tarifem za 199,-, další paní jsem tam rozhodil natolik, že začala něco přepočítávat a sdělila mi, že budu muset doplatit poměrnou část za zrušeni zřízené služby se závazkem na 24m, což jsem řekl, ze je nesmysl, pac už to určitě je víc než 24 měsíců, co jsem změnil. Ona řekla, že ne. Ten tarif, co jsem kdysi změnil na 499,- se totiž automaticky při ukončení 24mesíčniho období ZNOVUOBNOVUJE na dalších 24 měsíců! Čili jde zrušit, jen po zaplacení storno poplatku, který mi spočítali na 1896,-. Což už jsem začal trochu rudnout..... Ale překousl jsem a řekl dobra - to se stejně za chvilku vrátí a řekl, že chci Machine za 20,- plus Data za 199,- i se stornopoplatkem. Přepojila mne někam "dál" kvůli stornopoplatkům, fakt super:-) Tam jsem sdělil znovu paní, co a proč chci a ta paní se hrozně divila, co to vlastně chci a řekla, že se musí zeptat šéfa, jestli vůbec lze Machine s Datama. Přišla s tím, že to nelze a zeptala se mne, co vlastně chci. Řekl jsem, že nechci platit 500,- za měsíc, ale chci mít možnost se dovolat, SMSkovat a dostat se na internet.
    Dostal jsem nějaký tarif s méně volnými minutami a s možností posílat SMS a 200MB dat na internet, bez stornopoplatku – jen nějak převedli - a za 330,-/měsíc. Bez Dat by byl jen za 170,-/měsíc, chtěl jsem alespoň nějaká Data, občas to použiji i na soukromém. Jsem zvědav, jak to dopadne…..

    nenimito

    P.S. Lidé si pletou civilizaci s civilizovaností. Civilizace je možnost mít telefon, civilizovanost je umění ho vypnout.

    OdpovědětVymazat
  4. Pamatuju si, když mne podomní štváč odchytil na náměstí a vyptával se mi na telefon, hned jsem mu odřekl ať se nezlobí a jde klovat jiné, u mne to nemá smysl, což jsem si naběhl, chtěl vědět proč to nemá u mne smysl že mi určitě může nabídnou něco lepšího, určitě ne odvětil jsem, tak se ptal, kolik mi stojí měsíčně telefonování, průměrně kolem 25 korun odvětil jsem, s prapodivným obličejem se optává jaktože? jsem mu sdělil, že dobíjím jednou za půl roku kolem 200, rozesmál se a povídá tak to vám opravdu nic lepšího nenabídnu :D ... jak je možné, že ještě do nového tisíciletí jsme dokázali téměř bez telefonů žít a po deseti letech si většina myslí, že máme anténu zaraženou v zadnici... je to smutné, že se lidé nedokáží sejít a musí vše řešit přes sluchátko, jistěže telefon nám pomáhá vyřizovat byroktarické problémy ale také nás dost odděluje od ostatních...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejenom u ohně a technologie (obzvláště té inteligentní) platí, že dobrý sluha, ale špatný pán ...

      Vymazat
  5. Já volám přes Skype - internet mám za 300,- Kč měsíčně - využívaný na počítači. Nevyužívám internet v mobilu. V rámci Skype - jak všichni víme, je videohovor z počítače do jiného počítače zdarma. Ale málo se ví, že můžete přes Skype volat i na jiné mobily nebo pevné linky zhruba 1 minuta za 1,-Kč. Nabijete si kartu na Skypu - pozor - zaškrtnout pouze ruční nabíjení - ne automatické (protože při automatickém nabíjení je nabito na vysokou částku). Dokonce můžete posílat i SMS. Pro toho, kdo již platí internetové připojení k počítači je to výhodnější, než volat přes mobil. Když někomu volám přes Skype na mobil - objeví se u příjemce - žádné číslo - to znamená, že volajícímu přes Skype není přiděleno žádné telefonní číslo - je to vlastně anonymní volání. Při poklesu dobité částky zase můžete lehce dobít ze svého soukromého účtu přes Skype.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů