25. 11. 2015

Pravda o Tibetu (3)


V roce 1959 Anna Louise Strong navštívila výstavku mučicích nástrojů používaných tibetskými majiteli. "Byla tam pouta všech velikostí, včetně maličkých pro děti, nástroje na řezání nosů a uší, na lámání rukou, na podřezávání šlach na nohách.
Byly tam nástroje na lití horkého klihu, biče a speciální nástroje na kuchání. Na výstavce byly i fotografie a svědectví obětí, které byly oslepeny, zmrzačeny nebo zbaveny končetin za krádež.
Jednomu pastýřovi měl hospodář zaplatit náhradu v jüanech a pšenici, ale zaplatit odmítl. Pastýř si tedy vzal jeho krávu. Za to mu uřezali ruce. Jinému pasákovi, který se bránil, když mu chtěli vzít ženu a dát ji statkáři, zlámali ruce. Byly tam vystaveny i fotografie komunistických aktivistů s uřezanými nosy a roztrženými ústy a také ženy, kterou nejprve znásilňovali a pak jí uřízli nos.
Přestože se nám tomu nechce věřit, feudálně-teokratický Tibet byl nekonečně vzdálený od zromantizované Šangri-La, které se tak nadšeně obdivují západní propagátoři budhismu".

Působivá svědectví o mírném a dobrotivém náboženství a jeho představitelích, není-liž pravda?


A zde je ještě jeden mýtus (ostatně vymyšlený samotným Dalaj-Lámou) - že totiž Dalaj-Láma je hlavou všech budhistů. Ve skutečnosti je pouze hlavou všech lamaistů - náboženství tibetských lámů, kteří nasáli do svých praktik strašné krutosti tradičního tibetského náboženství Bon a dalších podobných.

Dejme ještě jednou slovo M. Parentimu:
"Pro bohaté lámy a statkáře byla komunistická intervence velikým neštěstím. Velká část jich emigrovala do zahraničí, včetně samotného Dalaj-Lámy, kterému v útěku pomohla CIA. Někteří pak projevili veliký úžas nad skutečností, že si budou muset na svůj život vydělat sami. Mnohým se však podařilo tomuto smutnému osudu vyhnout. V průběhu 60. let totiž dostávala tibetská emigrantská komunita od CIA 1,7 milionů dolarů ročně, jak bylo v roce 1998 publikováno v dokumentu ministerstvem zahraničí. Po tomto zveřejnění organizace Dalaj-Lámy sama přiznala, že v 60. letech dostala od CIA miliony dolarů na vypravení ozbrojených skupin do Tibetu, které měly podkopávat maoistickou revoluci. Dalaj-Láma sám dostával každoročně 186.000 dolarů. Jeho i další tibetské vyhnance podporovala i indická rozvědka. Na otázku, zda on a jeho bratři patří k CIA, Dalaj-Láma odmítl odpovědět. Samotná CIA tato fakta rovněž nekomentuje."

Takový je zcela nestranný obraz tibetských lámů, pokud si neděláme představu o lamaistické teokracii podle reportáží západních televizních kanálů, holywoodských filmů nebo spisů madame Blavatské, Roericha a dalších teosofů.
Mohou nám namítnout, že pozitivně tajemný a záhadný obraz Tibetu byl vytvořen dlouho před připojením Tibetu k Číně a lidé, kteří tam byli, už nic takového nepamatují. Stačí však zjistit, co věděli Evropané o Tibetu v 19. století, kdy tyto mýty začaly vznikat. Nic takového fakticky neznali.
Existovala jakási tajemná země, vysoko v horách, v níž, jak se říkalo, žili mudrci... V podstatě jen tato matrice stačí, aby se podle ní vytvořila řada pseudovědeckých spekulací (jak známo, čím je informace tajemnější a méně dostupná, tím je přitažlivější).
Většina těch, kdo formovali mýty o Tibetu, tam buď nikdy nebyli, nebo tam byli až po té, co si o něm vytvořili své zcela vyhraněné mínění, a takové lidi nepřesvědčíš, dokonce ani v tom případě, že by lámové před jejich očima vařili jídlo z nemluvňat. I v tom by jistě byl nalezen nějaký sakrální význam.
Je politováníhodné, že téma Tibetu bylo po dlouhé roky ponecháno různým podvodníkům z náboženských sekt, čímž bylo zahaleno rouškou jakéhosi tajemna a nedostupnosti.
Když budu objektivní, pak tibetský budhismus není v ničem lepší ani "sakrálnější" než indický nebo čínský a tibetská civilizace 50. let XX. století rozhodně není "svébytným a unikátním útvarem", ale reliktem středověku v současném světě, proto všechny nároky lámů a jejich podporovatelů na nějakou exkluzivitu v případě údajně barbary zničené unikátní civilizace mají stejné právo na existenci jako například tvrzení neonacistů, že hordy bolševiků zničily unikátní civilizaci Třetí říše. Mezi nimi je mimochodem mnoho společného a není divu, že se nacističtí šéfové k Tibetu chovali s takovým respektem. Cítili spřízněné duše.
Charakteristickým momentem je, že Dalaj-Lámovo okolí dosud požaduje po Číně návrat "toho, co bylo", ale to, co bylo, my všichni už velmi dobře známe. Nemyslím si, že potomci těch 4 tisíc otroků patřících do osobního vlastnictví Dalaj-Lámy, by se nějak zvlášť zaradovalo z návratu do postavení svých předků. Sami o tom mluví. Ano, Dalaj-Láma je tam dosud chápán jako duchovní vůdce, o tom není pochyb, ale nic víc. Je pozoruhodné, že čínská vláda opakovaně Dalaj-Lámovi nabídla, aby se do Tibetu jako duchovní vůdce vrátil - samozřejmě za souběžné existence stávající administrace, což on ale zcela odmítá. Potřebuje, aby "vše bylo tak, jako dřív", a to je samozřejmě nemožné.
Takže to pojďme shrnout.
Tibet v roce 1959 vůbec nebyl nebeskou Šangri-La, ale zaostalou feudální teokracií, jejíž náboženství nebylo o nic "sakrálnější" než jiné proudy budhismu, naopak mnohá svědectví o účasti tibetských lámů na mučení a popravách lidí jdou jasně proti budhistickému kánonu. Celá tato velkolepá země byla řízena jen hrstkou bezuzdných lámů a majitelů pozemků, kteří si byli velmi dobře vědomi své beztrestnosti.


K sobě připoutaní otroci, z nichž jeden je bezruký



Otroci žebrající o jídlo



Chlapec-otrok a psi: jedna miska jídla pro všechny



Pán potrestal otroka za provinění odseknutím nohy



Dary Dalaj-Lámovi k narozeninám: vysušený lidský žaludek, dvě hlavy, lidská krev a končetiny



Vysušené lidské kůže



a vysušená kůže nemluvněte.

...Tolik k Tibetu!


http://zakonvremeni.ru/analytics/7-3-/24098-pravda-o-tibete.html
překlad: Vlabi

- konec -


(©)2015 myslenkyocemkoli.blogspot.com
Článek je povoleno publikovat v celé a nezměněné podobě s uvedením zdroje.

19 komentářů:

  1. Dobrý den
    Nějaký jiný zdroj než Rusové by nebyl? Ta vyjádření a podobně? Děkuji.
    Btw... alespoň že to tentokrát nejsou jaderné zbraně v 18. stol.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dalai Lama také koupil před časem mnoho nemovitostí v Portugalsku, což je pravděpodobně indikace, že tento démon vysoké úrovně , který je přesvědčen o tom, že je svatým chlapem očekává, že brzy nebude vítán také v Asii, spekulují zdroje z MI5.

      Více zde: http://benjamin-fulford-cz.webnode.cz/news/zednari-z-loze-p2-chteji-aby-papez-frantisek-byl-novou-osobou-m1-kontrolorem-penez-/

      Agha Khan, Dalai Lama i brunejsky sultan byli vsichni clenove tajneho vyboru, ktery kontroloval svetove zajistovaci fondy a jejich ucty (p.pr.: tady asi Ben mysli tzv. zajistovny, coz jsou jakesi zarucni ustavy pro pojistovny a banky), ktere byly urceny k tomu, aby byly vyuzivany ve prospech lidi, ale byly pouze obrovskym zpusobem zneuzivany.
      http://files.benjamin-fulford-cz.webnode.cz/200000340-2b1982d0e2/BEN%20PUBLIKOVANO%20OD%202-12-2013.doc

      Vymazat
    2. Měl bych pro srovnání hned dva, ale nejsem si jist, zda po přečtení dáte přednost tomu neruskému. :-)

      (1) ARD: портал деловой информации - Правда о Тибете, или – так вот ты какая, Шамбала (7.9.2015) http://asiarussia.ru/buddhism/9028/

      (2) Michael Parenti: Friendly feudalism. The Tibet Myth. (leden 2007) http://www.michaelparenti.org/Tibet.html

      Vymazat
    3. "...это великий монгольский хан.."!! :-D

      A kdo myslíš, že tam vytváří ta антикитайского восстания - ty užasné barevné revoluce? Далай Лама?
      Z Tebe jednou bude výborný profesor na hisTorii..... obzvlášť, pokud věříš, že v Tibetu je Šambala:-)
      Určitě máš nastudovány všechny říšské a římské války od A do Zet.... nejlépe v televizi:-)

      Mimochodem burjatská mediální společnost ARD v čele s Očirovem Bató prosazuje Burjatský Budhismus (s Dalai Lamou jako nejvyšším) a nějak nemůžou spolknout, že by neexistovala "jejich" obrovská mongolská říše - tataři, ale Tartarie. Čili jsou tak trochu "VePři" s názory hlavy státu o dějinách i její dnešní ideologii a Pravoslaví.

      Sluníčkový den přeji

      nenimito

      Vymazat
    4. A to nemluvě o tom, že Burjatská společnost LLC Information Agency ARD spadá pod ARD Holding se sídlem v Ulanbataru a tento server asiarussia.ru hostují v Amsterodamu. Čili určitě mají zaručeně pravdivý informace, v ruštině:-)

      nenimito

      Vymazat
  2. Prečo pochybuješ o Rusoch?

    https://www.ondrias.sk/index.php/home/34-blog/152-dalajlama-na-slovensku-o-nesmie-vedie-vytunelovany-o-tibete-.html

    V článku sú odkazy, z ktorých vyššie uvedená stránka čerpala informácie.
    F.

    OdpovědětVymazat
  3. Proč bych neměl pochybovat ausgerechnet o Rusech? Si budu pochybovat o kom chci. :)
    Ale obecně lze říci, že ruské servery jsou navázané na propagandistický aparát více než ty americké. Takže, když existuje končina, kde mají rusové zájmy, automaticky stavim uši.
    Btw, moje paranoia se o hodně zhoršila, když jsem na Ostrově Janiky, který hodně používá ruské zdroje, pronesl pod bukolickými obrázky ze života pracujících z doby SSSR, že ten fotograf musel bejt stejná svině jako ten, co mu to nařídil. Následně jsem zjistil, že se při banu dostali přes dvě proxy, což znamená, že návštěvníky trasují v reálném čase. Jinými slovy, musí tam někdo sedět (jeden stačit nemůže) a sledovat příchozí IP, páč to se dá vysledovat skrz proxy jenom když dotyčného chytnete online, jak píše. A to mi nikdo nevymluví, že prostý a jednoduchý blog vedený nevinnou rusofilkou na tohle má prostředky. A důvody.

    OdpovědětVymazat
  4. Že je všetko kontrolované - Rusmi či z júesej - to mi je jasné a dík za pripomenutie pre ostatných návštevníkov tohoto webu a jemu podobných. Osobne mám tiež zlé skúsenosti - od divného správania sa mobilu až po záhadné zdravotné problémy, hlavne po prispevkoch na tento web a na http://energieupramene.blogspot.sk/. Možno aj s vedomím adminov je odchytávaná IP adresa a následne lokalizovaný prispievateľ - google paráda s autami vybavenými kamerami a detekovaním a mapovaním wifi sietí tu nebola nadarmo! GP sa snaží... Asi začnem hackovať wifiny mimo bydliska.
    F.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. F.,
      snadná pomoc: nepřispívejte na tento web a záhadné zdravotní problémy třeba zmizí. :-)

      Vymazat
    2. Vlabi,
      musíme apgrejtnout softík. Ten stávající už nám ovečky (baterie s energií) prohlédly. Co navrhuješ?
      Nebo to protentokrát necháme na bratrech z Vatikánu a ze Zeta Reticuli?

      Vymazat
    3. Michale,
      nezlehčuj situaci, pod oknem mi zastavila černá dodávka...
      A za komínem právě přistává černý vrtulník. Bez označení !!!!

      Vymazat
  5. Michal B., Vla BI,
    máte to na srandu, ale je to vážne. Admin I.V. z http://energieupramene.blogspot.sk/ by Vám vedel porozprávať... Zatiaľ sa dokážem (po niekoľkých "podpásovkách") tomu vyhýbať, takže až uznám za vhodné príspevok pridať, tak ho pridám, snáď bude pre niekoho užitočný. A hlavne: Z NIČOHO, ČOMU NEROZUMIEM, SA NEVYSMIEVAM! Lebo to smrdí troolovaním...
    Pekný deň všetkým. F.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. F.
      ano, mám z toho srandu. Ale z jiného důvodu, než že bych měl srandu z Vás. Život totiž je sranda - pokud člověk chce. Už Pan Werich říkal, že je třeba brát život s humorem, protože ze života se stejně vyváznout živý nedá :-)
      Formu srandy jsem zvolil zde dvou důvodů. Jednak abych zjistil, z jakého důvodu jste napsal, co jste napsal a jednak z výše zmíněného.
      Byl jsem, a není to tak dávno, lapen ve zcela stejném pohledu na svět, jako máte v současnosti Vy. Doslova jsem hledal MiB (muži v černém) v každém stínu a vše, co se mi nepozdávalo, jsem dával na vrub tajným vládním i nevládním skupinám. A to jsem k tomu měl i důvod, protože zmiňované černé vrtulníky jsem doma měl - a to hned v podání sedmi kousků najednou. Jednou v noci i jakási helikoptéra v naprosto bezhlučném módu setrvávala nad střechou (jen vibrace střechy byly cítit) a kupa dalších "nevšedností". Takže vím, z čeho máte obavy. Ale jak šel čas, zjišťoval jsem a stále zjišťuji o sobě, svých možnostech, o životě a fungování všeho kolem takové úžasnosti, že svůj postoj k realitě diametrálně měním a to si s sebou nese následky (v dobrém slova smyslu). Jde však o něco, co i kdybych perfektně popsal do článku, knihy nebo padesátí publikací, nedá to druhým to nejdůležitější.
      Váš postoj není ničím špatným, naopak. Jde o velmi důležitý postoj, bez kterého další (neříkám na vyšší úrovni ani lepší) postoj není možný.

      Psal jsem o tom v tomto článku: http://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/2015/08/vi-nevi-resi-neresi.html
      Možná, v případě velké dávky sebereflexe (nehodnotím, pouze nahlas přemýšlím), sebe poznáte v "typu II".

      Život je potřeba brát s humorem, jinak člověk skončí nebo ho prožije s tvrzením (ale jen a pouze svou vlastní vinou), že skončil v slzavém údolí. Život je vždy jen takový, jaký si ho uděláme. Chcete bojovat proti zlu? Nuž tedy dobrá a staniž se! Vesmír vám to zlo pošle, abyste měl proti čemu bojovat :-)

      Vymazat
  6. Bojovať a vyhýbať sa sú rozdielne pojmy. Pôvodne bolo toto vlákno o Tibete, tak sa držme témy. Ospravedlňujem sa, že som to tu "zaprasil", len som reagoval na príspevok od "Báša". Kľudne si to premažte, ak uznáte za vhodné - stádo nič nespozná a kto bude chcieť, tak si to prečíta "medzi riadkami".
    F.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ešte malý dodatok na zamyslenie:
      https://vimeo.com/118545025
      F.

      Vymazat
  7. Jak tak čtu ty posty... dobrá parta psychopatů. Bohužel to degraduje i ty články, které nějakým omylem mají racionální jádro a činí celý server nedůvěryhodným coby zdroj informací, a na zábavu je to málo. No nic. Mějte se tu i s černejma vrtulníkama a jadernejma výbuchama v carskym Rusku.

    OdpovědětVymazat
  8. Možná by stálo za to nikoli zprávy bez rozmyslu přebírat, ale také se nad nimi zamyslet a především ověřovat ZDROJE. Srov.:
    ARD: портал деловой информации - Правда о Тибете, или – так вот ты какая, Шамбала (7.9.2015) http://asiarussia.ru/buddhism/9028/

    A také trochu podumat o důvěryhodnosti. Viz:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Xinhua_News_Agency#Credibility

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Theodore,
      použila jsem k překladu zdroj, kterému na základě předchozích zkušeností důvěřuji. Ty důvěřuješ zdroji jinému. Protože si dovolím předpokládat, že jsi se v devětapadesátém v Tibetu patrně nevyskytoval a ani já jsem tam zrovna neměla cestu, jsme oba odkázaní na to důvěřovat někomu jinému.
      Jak se teď dohodneme, čí zdroj je vševědoucnější? Budeme se prát? Nebo to necháme na čtenářích, aby si každý tu svoji mozaiku skládal po svém?

      Vymazat
  9. http://olser.cz/10878/usa-ma-monopol-na-masakry-rusko-a-cina-nesmi-svym-oponentum-zkrivit-ani-vlasek-na-hlave/
    nenimito

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů