21. 10. 2015

Imigranti - na koho se zlobíme?

Několikrát jsem tento zamýšlený článek začal psát a několikrát jsem od toho upustil a smazal ho s tím, že na dané téma je toho na netu již kvantum a vždy, ať je názor autora jakýkoli, je k němu následně bouřlivá diskuze, kde se diskutující nejsou schopni obejít bez osobních útoků na každého, kdo má jiný názor, a diskuze již není diskuzí nýbrž názornou ukázkou toho, kde se jako civilizace zrovna nacházíme. Nakonec mě k napsání dokopalo video, které mi přišlo mailem. Bylo v něm tak čtyř-pětileté dítě evidentně islámského původu, kterého patrně otec donutil natočit (slovo donutil by v tomto kontextu zasluhovalo celý článek) scénu, kde v oblečení džihádského bojovníka nožem podřezává a páře krk plyšové kravce a úspěšná "akce" je odměněna pokřikem přihlížejících Allah agbar.
O jaké téma jde, je již patrné. Jak jinak, než o imigranty, utečence chcete-li.
Dal jsem si několik dní času, abych s potřebným odstupem byl schopný zkompletovat si svůj názor.



Na koho jsme my Evropané vlastně, a myslím že z jistého pohledu i oprávněně, naštvaní? Obzvláště po vlně zpráv, videí a svědectví, jež se z alternativních médií na nás valí, kdy tzv. utečenci demolují ubytovací zařízení, rabují, znásilňují, bohužel i vraždí, vyhrožují a nevybíravými způsoby se domáhají něčeho, co oni a masmédia ochotně nazývají lidským právem. Jsou to konkrétní lidé, kteří se daných, nebojím se použít slovo hříchů, dopouštějí? Po vychladnutí jsem dospěl k názoru, že nikoli. Jedním z viníků, jež lze bez pátrání ve skrytých zákoutích řízení civilizace najít, je výchova. Výchova, jíž se dopouštějí rodiče na svých dětech. Výchova proto, že si ji, ať si to přiznat chceme nebo ne, žádné dítě nemůže vybrat. Co asi může vyrůst z dítěte, které má prostě tu smůlu (silně propíranou a diskutabilní karmu, na níž se dá hodit cokoli, nechám nyní stranou), že se již podle zákona rodí jako příslušník víry, která opovrhuje životem a nenávidí ho? Co může vyrůst z dítěte, které v období, v němž si není schopno vytvářet svoje vlastní názory a své vlastní vnímání světa, a je od prvního dne obklopeno obecnými hodnotami dané víry díky svým rodičům, svým sourozencům a vůbec všemi a vším, s čím přijde do kontaktu? Takový mladý člověk se do stavu vývoje, kdy by byl již schopen si vytvářet svoje vlastní názory, dostává natolik zahlcen návyky, že tuto možnost v podstatě ztrácí a směruje pouze úzce vytyčeným koridorem. A pokud snad nějakým "nedopatřením" bude tak odolný vůči vlivům okolí a bude mít vlastní zájem se vyvíjet jiným směrem, tak pod velmi silným tlakem strachu z trestu musí stejně podlehnout - anebo být svými souvěrci "po právu" usmrcen. Tímto sítem nemá šanci propadnout nikdo, kdo by vybočoval ze standardu požadovaného danou vírou. Takže z vnitřku víry samotné je změna de fakto nemožná.
V žádném případě nechci, aby to vyznělo tak, že se zastávám utečenců nebo že souhlasím s imigrační tsunami, jež začala pro mnohé stále ještě skrytě ničit samotné základy evropské kultury, a bylo by asi naivní se domnívat, že se zastaví na starém kontinentu. V minulosti možná, ale v dnešní době podporované relativně vyspělou technologií v podobě dopravních prostředků a především v době, kdy je tato tsunami podporovaná finančně, vojensky, politicky i kulturně, je její samovolné zastavení utopií. Spíše naopak, jde o supertěžký stroj, jenž rozpohybovává sám sebe a s každým dnem se jeho setrvačnost exponenciálně zvyšuje.
Také nechci polemizovat nad tím, jak tuto zkázu konkrétně odvrátit, protože co člověk, to zcela zaručený návod. Jen po zvážení výše napsaného si myslím, že bez přihlédnutí k tomuto, se ideálního řešení, které by mělo trvalý charakter a s přihlédnutím na cenu každého lidského života, nedobereme.
Ideálním řešením, jak to tak podle mne vypadá, nebude ani podpora utečencům ani nekompromisní stop jejich přílivu do celé Evropy. Ani jedno totiž neřeší výše zmiňovaného viníka - konkrétní víru a výchovu. O dalších vinících stojících v zákulisí ani nemluvě. 


Mít vztek na imigranty, řeší problém stejně, jako zlobit se na kulku, kterou nás zasáhl kdosi schovaný za křovím.

(©)2015 myslenkyocemkoli.blogspot.com
Článek je povoleno publikovat v celé a nezměněné podobě s uvedením zdroje.

20 komentářů:

  1. Výchova je úžasný téma...
    Je to téma všech tisíciletí. Taky si na něm bez rozdílu zakládaly všechny společenské systémy. Je ale velmi zajímavé, že tu nejsou žádné viditelné a pozitivní výsledky. Další zajímavostí je moje tušení /nevím jak je to u vás/, že to naše chování modelované rodiči, školou a systémem se velmi míjí s tím, co nazýváme svědomím, pravdou, láskou, ohleduplností, atd.. Naopak! Prostor světa je vyplňován jejich negací. To tedy znamená, že i já jsem byl vychován špatně. Z toho plyne, že jsem ani nic moc v tomhle směru nemohl udělat, a taky zřejmě neudělal pro své děti. A co tedy moje děti mohou předat dalším pokolením? Do budoucna nejspíš jen onu systémem velmi žádanou prázdnotu.
    A protože prázdnotu je lepší snášet s plným břichem a neustále zapnutým televizorem, tak nás nesmí překvapovat to, že jídlo je jedovaté a televize nám sděluje představy, které máme realizovat. A tak jsou drtivou většinou realizovány. Pokud je to jinak a moje úvaha se vám zdá zcestná, tak proč se téměř stále děje to, co se dnes a vlastně celou historii odehrává. Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono s výchovou je problém, protože se jedná svým způsobem o uzavřený systém. Vychovává vždy jeden člověk druhého (obecně starší mladšího). Pokud by se měl druhý člověk vychovat jinak, musel by být již jinak vychován jeho "vychovatel".
      Možností by byl jiný "vychovatel", který by směroval následující generaci již jinak. Ale který rodič by nechal vychovávat své děti někým, kdo má naprosto odlišnou představu o hodnotách, představu tak odlišnou, že koliduje s hodnotami rodiče?
      Je to začarovaný kruh, který je buď nutné přerušit, což by znamenalo, že nová generace bude učit sebe sama a to si neumím prakticky představit. Nebo kruh, který je třeba zcela opustit. K tomu ale asi nemůže dojít jen tak samo od sebe. Na to je potřeba pomoc. Jakou by ale taková pomoc měla mít podobu? Napadá mne hned několik podob. Jako tu nejpravděpodobnější osobně vidím (konzervativní materialisté nechť si vezmou něco proti kopřivce :-) ) působení informačního pole, které bude mít dostatečný potenciál na změnu informačního pole dané skupiny lidí. Aby to ale nebylo tak jednoduché a abych nebyl nesprávně nařčen z jakéhosi "sluníčkaření", jsou k něčemu takovému potřebné i fyzické kroky. Kroky, které činí dnešní Rusko. Ty budou muset být následovány kroky dalšími na úrovni regionální politiky - států, krajů i obcí. Od těchto kroků se budou odvíjet kroky další v oblastech kultury, školství, atd. To vše bude zároveň potřebnou změnou ve výše zmiňovaném informačním poli, která bude urychlovat sebe sama a tím zvyšovat potenciál potřebný k celkové změně, o které je tu řeč.
      Ale! Aby byl onen potenciál dostatečně silný, je podle mne bezpodmínečně nutné, aby se na zápisu do informačního pole zapojil dostatečný počet jednotlivců, protože právě jednotlivci jsou to, co podobu daného pole tvoří a moduluje (ti, co dodnes tahali za nitky, to moc dobře vědí). Nestačí tedy jen sedět u PC a držet palce Rusku a jeho spojencům. Není zrovna potřeba někde fyzicky bojovat se zbraní v ruce, ale každý, kdo chce i svým dílem přispět, se musí zapojit minimálně jen na první pohled snadnou prací sám na sobě a nenechat se deprimovat tím, že zpočátku nebudou žádné výsledky vidět. Vše má svojí setrvačnost.

      Vymazat
  2. Ahoj Michale,
    ve Tvém komentáři je mnoho výborných postřehů. A vzal mne hned ten první.
    Je opravdu dobré ono obecné pravidlo, že vždy vychovává jeden člověk druhého? Myslím, že by to mělo být postaveno univerzálněji. Tedy jako proces vzájemného obohacení, tříbení a výběru ne pouze na základě věku, vzdělání, zkušeností, postavení, atd., ale na principu pozitivního tvoření s dávkou ne-návykového a ne-programujícího selského rozumu, jehož kotvou je pár základních a zažitých pravidel konání. Jako např. Kon starých Slovanů, Dohody Toltéků, či přesné a ničím nezašmodrchané Desatero.
    Samozřejmě toto nebude možné pokud rodiče, starší, či mocnější nepřekousnou to, že zrovna jejich dítě, či jiný subjekt je díky zvláštním dispozicím na podstatně vyšší úrovni. Stejně tak by to mělo fungovat i ve výchovném gardu jednotlivec a systém. Tedy funkce naprosté rovnocennosti, závislé pouze na přirozených dispozicích jedince, či jiného výchovně jednajícího subjektu.
    Dál to rozvíjet nebudu, protože i tohle by dalo na několik stránek. A navíc jsou tam další Tvoje zajímavé postřehy. Matěj

    OdpovědětVymazat
  3. Článok sa mi páči - fotka nie. Som mama a babka...
    Na Osudu cz. dávno tomu, som naďabila na článok, boli porovnané Plejády-Orion-Zeta Reticuli, ako so vzťahmi a to i výchovou detí. Odznelo tam, že dospeli do fázy, že po "odkojení" dieťa "prechádza do rúk" /neviem či mi porozumiete, neviem inak vyjadriť/ tých najvyspelejších, najkvalitnejších jedincov. - Nuž moc sa mi to nepozdáva, ale, ktovie či to nie je dobré riešenie. - Čaká nás to ?

    BE

    OdpovědětVymazat
  4. Budem rada, ak tento článok Michale umiestniš aj inde, aby si ho prečítalo veľa ľudí. BE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Bed,
      nemám k něčemu takovému nutkání. Pokud s textem někdo souhlasí, může ho dle uvážení, ale také nemusí šířit dál :-)

      Vymazat
  5. vším,co píši,se stále držím toho,co jste napsali.
    můj koment tomu chvíli nebude odpovídat,ale úvaha i diskuse se mi četly moc hezky.
    děkuji.

    0. patriarchát

    0.1 deformovaný patriarchát rodovými výhodami viz protiklad u kmenových zřízení přírodních národů

    1. národní mentalita,bez rozebírání,jak a čím vzniká

    1.1. přesouvání jedinců a skupin na území a vměšování vlastní mentality do jiné

    už mne to nebaví,nebudu tady vypisovat dějiny lidstva.

    Lidstvo je v ... od chvíle,kdy první muž vstoupil na cizí území a zabil tam první ženu a dítě.

    můj závěr zní: testosteron je vnitřně nereformovatelný,pouze vnějšími podmínkami

    k 1.1.prostě ryba smrdí od hlavy,parazitní národ jejichž jméno nevyslovuj šíří parazitismus a hotovo.
    ve fyzice to odpovídá veřejností přehlíženému faktu fraktátů
    a tak si teď říkám,že to nějak nevyhovuje evoluci,
    ale to už je na jeden koment fakt moc :)

    A je na každém z nás,jak se svobodně rozhodne.
    Až na to,že "svoboda rozhodování" znamená absolutní podlehnutí svému já.
    A když jednotlivec bere ohled na své okolí,tak holt pracuje v předem daném schématu,
    bude bránit rodinu,nebo národ,nebo vyvraždí okolí nebo jiný národ.
    Někdo bude znásilňovat, někdo zdrhne na Sibiř,někdo bude okrádat imigranty nebo se stane úspěšným emigrantem.

    Suma sumárum: souhlasím s Michalem:
    zásadní je identifikace nepřítele,toho skutečného.

    Tomu odpovídají veškeré odvěké obrané systémy
    nejsem první kdo říká: bojovat? tak jo.Tyk/čová vylez z bunkru a do první linie
    a na druhé straně jistému chlápkovi zalez,musíš přežít za každou cenu (no naštěstí má k dispozici
    skutečné bojovníky,vojáky :)

    toto je podle mne výzva pro IT generace: zůstat člověkem,najít nepřítele a nepodcenit jej.
    Nepodcenit:to dělá naprostá většina lidí.A já netuším,jestli jsou to, co také řešíte,blbí nebo navedení.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    ode mne alespoň takto:
    0.1.
    vládl král?
    vládla královna?
    vládli spolu...?

    co dostal Afričan když byl doma?
    satelitní navigaci pro vyhledávání podzemních vod a kvalifikované učitele lékařství?
    krumpáč a lopatu pro hledání vzácných surovin?

    ind
    humanitní a technické vzdělání?
    budíka,aby nezaspal do roboty?

    číňan
    přiměřenou mzdu a kratší pracovní směnu pro osobní rozvoj?
    nebo životní příležitost pracovat šestnáctky šest dní v týdnu a druhou misku rýže?

    evropan
    přehled o používání obnovitelných a neobnovitelných zdrojů a surovin a možnost o nich rozhodovat?
    tunu "krámů" a čtyřnásobně zdraženou vodu (pokles za 20 let o 15 metrů tuším) kupovanou za bankovky od tiskařů bankovek a jejich žoldáků?

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    proč by neměly být co nejrychleji zrušeny bankovky ze strany jejich autorů,když je to nejlepší stopa,vedoucí k vrahovi
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Pokud vím,a nikomu to nevnucuji,Varšavská smlouva bylo území,přes které se vojska "USA" nemohli
    dostat do domů našich imigrantů.Vondra a spol toho mají opravdu hodně na svědomí.Opravdu hodně.

    Tak hezký den a žádnou depku.
    Být šťastný není povinnost :)










    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní,
      Váš komentář je zajímavý a mnohé zahrnující. Ale?
      Onomu řazení 0, 0.1, 1, 1.1, atd. chybí... alespoň pro mne základní pozice. Tedy start velké množiny všech takto řazených cyklů, které končily, ehm, blbě! A před každým takovým historickým úsekem byl vždy ten nejdůležitější. Tedy řád MAMKY.
      Vědomě neuvádím matriarchát, protože se v tomto případě jedná o systémem matoucí, druhotnou, zcela záměrnou his-TORA odvozeninu z výrazu patriarchát. Což velmi mění dopad Vašeho velmi zajímavého a pro mne i záměrem - tématu - odpovídajícímu komentáři o důvodně prchajících. A též důvodně okupujících. Matěj

      Vymazat
  6. Ahoj, myslím, že to, že nám pouští naši šílení vládnoucí kriminálníci cizáky nás chtějí ohrozit, nakazit a zničit. Nic nového. Jsou to paraziti. Obojí. My se ale nedáme . Důvodem, proč je sem pouštějí je stále stejně srandovní. Abychom se zabývali jimi a nedávali pozor, co se děje. . . . Hlavně, abychom o nich mluvili, diskutovali, aby nás to rozdělovalo. . . .iva

    OdpovědětVymazat
  7. Před nedávnem se naším kontinentem převalila jiná "utečenecká tsunami" a vzhledem k její časové zhuštěnosti i větší, než ta současná, a přesto jsme o ní moc neslyšeli: vloni více jak milion obyvatel Donbasu hledalo útočiště v Rusku. Jenže...
    Odcházeli ženy, děti, staří a nemocní. Pokud se na hranici objevil mladý, zdravý muž, musel setsakra vysvětlovat, proč utíká a nebrání svou zemi. A tak se jich hodně vracelo, vstupovali do opolčení a věřím, že dnes to jsou úplně jiní lidé. Rusko jako hostitelská země se nechovalo jako pomýlený sluníčkář, ale jako moudřejší starší bráška - nikoli big Brother ! - který zde plnil roli toho, kdo vychovává. Myslím si, že na rozdíl od něj Evropa prošvihla svou šanci stát se oním civilizačně vyspělejším uskupením, které podá pomocnou ruku, ale zároveň vychovává - vychovává toho, kdo se k ní utíká, ale i sebe.
    A obávám se, že tím si zavařila na osud mnoha dávných vyspělých civilizací, které z mapy světa vymazaly nájezdy barbarů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vla Bi porovnávaš "vodu z PET flaše s vodou zo skla". Majú toho naozaj vela spoločného no jedna z ních ťa bude dovtedy po kvapkách otravovať až kým ťa neznesie z tohto sveta. Pepo

      Vymazat
    2. Pepo,
      myslím, že se Vlabi svým komentářem dívala mnohem, mnohem dál a výš, než jak to popisuješ Ty, čímž netvrdím, že nemáš pravdu.
      V jejím názoru je popsán návod, který za dodržení specifických podmínek fungoval a funguje a to je prostě fakt.
      Konstruktivnější a přínosnější je vymyslet deset málo pravděpodobných způsobů, jak zkusit situaci řešit, než oznámit jeden důvod, proč to nepůjde.

      Vymazat
    3. MichalB nesúhlasím s tebou. Utečenci z Dombasu v prenesenom slovazmysle utekajú "domov" (niet tam ani jazykovej ani kultúrnej bariéry dokonca veľká časť z nich tam má svoje vlastné rodiny) na rozdiel od moslimských utečencov, ty utekajú do úplne cudzieho sveta takže tieto dve veci sa nedajú v ničom a to ani z pohľadu riešení porovnávať. Ak by ty ľudia z Dombasu zostali v Rusku, svojím spôsobom by sa ani do dôsledkov nikomu nič tak hrozného nestalo, no keby tie hordy moslimov (a to ešte nieje reč o tých čo prídu za nimi keďže každý z nich má niekoľko manželiek, detí atď) zostali v Európe, čaká nás tu to samé čo sa udialo domorodým indiánom v Amerike po jej postupnej kolonizácii hordami Európanov. Z akéhokoľvek pohľadu porovnávať neporovnateľne a hľadať pre to kompatibilné riešenia je nezmysel. Pepo

      Vymazat
    4. Pepo,
      každý mluvíme o něčem jiném a proto ten zdánlivý nesouhlas. Ty, a máš pravdu, píšeš o oné "kulce", já jsem se článkem, byť to možná na první pohled nevypadá, mířil zase za onen pomyslný "keř".
      Článkem jsem se pokusil ukázat, že na cestě hledání komplexního řešení, je asi potřeba se na celou věc podívat z mnoha úhlů najednou. Samotné dilema, zda "loupit či neloupit" aneb přijmout utečence nebo ne, je pouze jediným tahem v složité šachové partii. A politika a řízení lidstva obzvláště nejsou nic jiného, než právě šachová partie. Kdo má promyšleno více tahů dopředu, ten má výhodu.

      Vymazat
  8. No,
    částečných pravd je po ruce obvykle dost. Když to velmi zjednoduším, tak jich může být až sedm miliard jednotek. Ovšem je tu problém s řešením. Vlabi jedno už skutečně vyzkoušené, které by sice nevyřešilo vše, ale jistě mnohé... naznačila. Tak proč ten nesouhlas. Máte snad lepší řešení než Rusové vy, Merkelová, Obama, Sobotka, či ČT? A jiní velmi vážně ne-mocní?
    Představte si, anonyme, co by se dělo, kdyby ty mladé ranaře, jichž je nejvíc /stejně jako to bylo když uvádíš případ následné genocidy indiánů a domorodých australců/ už na první hranici poslali -naprosto bez řečí a třeba pod samopaly - zpět. Tak přeci odpadnou uváděné manželky, dítka, atd., a rovněž mnohé, co mne vůbec nenapadne.
    Myslím, že se vždy vyplatí porovnávat ZDÁNLIVĚ ne-porovnatelné a pak učinit rozhodnutí na základě té nejlepší možné varianty. Tohle přeci dnes dělá Rusko a Putin. Pokud jste nikdy neslyšel o KSB, tak si ji na leva-netu prostudujte a možná pochopíte, proč to Vlabi a Michal takhle říkají. Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mateji to nie je ZDÁNLIVĚ ne-porovnatelné to je neporovnatelné. I preto kroky k cieľom sú v oboch prípadoch diametrálne odlišné a absolutne nekompatibilné čo je celkom prirodzené - každá hra má svoje vlastné pravidla. KSB v Rusku nieje tak mladá záležitosť ako web leva-net, šprtal som sa v tom keď ten web na ktorom to visí nebol ešte ani v pláne. Vetička z KSB ktorá krásne vystihuje taktiku a kroky Ruska v týchto jeho geopolitických "hrách" - Míerou chápania člověk pracuje na sebe, mierou nechápania na toho, kdo chápe víc. Viem znie to šalamúnsky ale plne to vystihuje podstatu pravidiel tých "hier". Pepo

      Vymazat
    2. Když myslíte,
      Pepo!?! Matěj

      Vymazat
    3. Matěji miera chápania má toho veľmi málo spoločného s myslením (je v tom rovnaký rozdiel ako medzi holým faktom a domnienkou) takže nemyslím si to ale viem to. Pepo

      Vymazat
  9. Pepo,
    alias Huntere, tvé nenápadné pokusy vyprovokovat reakce nebudou tolerovány. Takže názory prosím, ale tímto tvým "směrem" diskuzi ubírat nenechám a klidně opět použiji své estébácké manýry.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MichalB nič v zlom no zjavne ti ešte stále nedošlo že práva vďaka domýšľavým ľuďom na hony vzdialených od reality sa i ľudské dejiny so všetkými ich pohromami imigráciu z toho nevynímajúc stále opakujú. Pepo

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů