10. 6. 2015

Bouřky mám rád

Před chvílí se tu kousek od nás přehnala příjemná bouřka. Ač fotografické poleno, podělím se o ne příliš kvalitní úlovky, které realitě nesahají ani po kotník (neumím nastavit foťák), ale příroda měla zrovna tvořivou a mě to zaujalo :-)










(©)2015 myslenkyocemkoli.blogspot.com
Článek je povoleno publikovat v celé a nezměněné podobě s uvedením zdroje.

31 komentářů:

  1. Vážení,
    JÁ jsem výtvarník inferna. A tvrdím, že vše lze učinit zajímavým. Těšte se, že již velmi brzy budou MOJE media umísťovat své programy přímo na oblohu. A to jenom proto, aby vám, divákům neuniklo nic z MÝCH geniálních děl. No, a zároveň, aby jste neviděli nic z toho, co se za tou "NEW Sixtinskou freskou", tedy na skutečným nebi bude dít. Já jsem totiž milosrdný. Ale pečený holuby ovšem z nebe padat pro vás nebudou. To je vyhrazeno pouze pro MNE. M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle vypadá na druhé stádium - Homo hledající :-)
      (pro vysvětlení více zde: http://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/2013/12/kapitoly-z-evolucni-teorie-druhu-homo.html)

      Vymazat
  2. Haha..., ja odkedy som predala baráčik s deravou strechou a získala skúsenosť so špuntami do uší /bývam totiž v strešnom byte/ je mi sveta žiť :-)
    Radšej ako búrku mám ale VZDUCH a atmosféru po búrke. ... ako keď umyjete dva dni nazberaný riad v drezu, a všade vonia citroónový či jablčný detergent :-) BE

    OdpovědětVymazat
  3. Sprejujou nás a sprejujou,, pak to vypadá takhle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonyme,
      ještě donedávna bych napsal to samé, ale něco se ve mě zvrtlo.
      Dnes Vám na to řeknu, že když už stojí sklenice na stole, raději jí vidím napůl plnou, než napůl prázdnou. Den je potom mnohem, mnohem, ale fakt mnohem příjemnější :-)

      Vymazat
    2. Michal, takýto pohľad je iste sympatický.
      Ale...nezbavuješ sa týmto svojej zodpovednosti za boj proti tvarom? Nikto iný, než my ho predsa nevybojuje..
      Veď tvari to nikdy nevzdajú a kto hlása opak, ten to s nami dobre nemyslí..
      Zaujíma ma Tvoj názor na toto.
      Ďakujem, Robo.

      Vymazat
    3. Robo,
      svůj názor Ti sdělím, ale musím konstatovat, že mé osobní poznání v této oblasti je mé osobní poznání a jako takové je nepředejné a tudíž pro někoho s až příliš odlišným názorem nepochopitelné a zcela nepochybně mylné. Tím netvrdím, že to je Tvůj případ nebo případ někoho jiného konkrétního. Jen zkrátka o tom nemám nutkání polemizovat, protože jde zkrátka o osobní poznání :-)
      Bude to jednoduché jako facka. Celé to funguje asi tak, jako v pohádkách o kouzelné rybce nebo kouzelném sluchátku Macha a Šebestové. Ty sdělíš své přání:
      "Chci bojovat proti Tvarům a dalšímu zlu a neřádstvu!"
      No a zlatá rybka, stejně jako kouzelné sluchátko (určitě jsi pochopil, co/kdo se pod oněmi názvy asi skrývá) odpoví:
      "No prosím, jak je libo. Chceš-li bojovat se zlem, nechť ti to je umožněno! Staniž se!"

      A víš co chci já? To si nechám pro sebe :-), ale mohu říci, co určitě už nějakou dobu nechci (byť blog donedávna nasvědčuje opaku). A tím je nějaký boj s kýmkoli a s čímkoli. Takže se snažím vytvářet svojí vlastní realitu, která je podle mých přání a potřeb. Nejsem schopný Ti ve zkratce vysvětlit, co to znamená a obnáší, ale rozhodně to není nějaké schovávání hlavy do písku. Svět funguje jinak. Alespoň ten můj :-)

      Vymazat
    4. Nieje boj ako boj..
      Ja mám svet, kde vytvoriť si ho znamená aj potlačiť všetko temné. V sebe. Aj na Midgard. Máme zodpovednosť.
      Robo

      Vymazat
    5. ..len tak mimochodom.. Vla Bi je VEĽKÁ bojovníčka.. :-)
      Robo

      Vymazat
    6. Zodpovědnost ano, ale pouze za své vlastní činy (i myšlenky). Přebírat zodpovědnost za druhé je dle mého názoru krokem zpět jak pro toho, kdo to udělá, tak pro toho, za koho se přebírá, byť se to v danou chvíli jeví třeba jinak.
      S potlačováním tzv. zla v sobě jsem si užil posledních několik let až až. Stálo to mnoho úsilí a jen proto, abych nakonec zjistil, že jde o slepou uličku, respektive nekonečné roztáčení začarovaného kruhu. Já se rozhodl z toho kruhu vystoupit. Jde o nesmírně obtížný, ale zároveň triviálně jednoduchý krok. Připodobnil bych to pokusu bytosti žijící v dvourozměrném světě obejít přímku ležící v jeho cestě. Pro ní je to nesmírně těžké si jenom představit udělat krok v třetím rozměru a tím překážku překročit. A proč? Protože je sama přesvědčená (žila a žije v názorovém systému), že to není možné. Já byl o tom přesvědčen také a to tak dlouho a silně (celoživotně), že i když jsem nakonec ten krok mimo kruh učinil, tak se mě to neustále snaží házet zpět. V tomto má můj mozek nějakou "tvarovou paměť" jako třeba guma, která se po změně tvaru má tendenci vracet do původní podoby :-)
      To, co píšu, platí pro mojí realitu. Nevylučuji, že je to poplatné všeobecně, stejně jako že to platí jen pro mě, protože jsem se pro to prostě rozhodl. Rozhodl jsem se pro radost ze života, štěstí, hojnost, úspěch atd. Pak mi začala odpadat potřeba boje se zlem, protože kde nic není ...
      Rozhodl jsem se být zodpovědný sám před sebou a tím být nakonec šťastný. A pak už jen v koutku doufám, že tím, že budu šťastný, aniž by to bylo na něčí úkor, pomůžu svému okolí v tom, aby bylo také šťastné, bude-li to i jeho přáním. V tom vidím svojí velkou zodpovědnost :-)

      Vymazat
    7. Keď hovorím o zodpovednosti, mám na mysli predovšetkým SVEDOMIE (Spoločné VEDOMIE).
      Okrem toho, viem o tom sám ešte málo. Len proste tak nejak verim, že sa zas musime spojiť a ochraňovať a začať žiť správne. Cítim a verím, že doba, kedy sa to všetci dozvieme, už nastala. Ako aj Deň Svaroga.
      Viac na www.vedy.sk
      Robo.

      Vymazat
    8. Len krátky, ale asi najvýstižnejší dodatok k mojim dnešním trochu zmateným slovám:
      Pre Midgard-Zem má Slovanská zem (RUS = BIELY) mimoriadny význam. A my, jej obyvatelia máme povinnosť sa prebrať zo spánku a uvedomiť si, čo v sebe nesieme. No tvari veľmi silno nechcú, aby sme toto všetko vedeli

      Len doplním, že to nemá nič společné s rasizmom v dnešním chápaní..

      Robo

      Vymazat
    9. Ahoj Michele, Tvúj blog je super a to rozhodnutie o ktorom píšeš som učinil tiež asi pred pol rokom ale tiež ma to hádže späť. Uvedomil som si ale, že na to aby som to zvládol je taká finta a to prítomný okamžik a keď si uvedomujem, že ma skúšajú tak tú skúšku iba pozorujem a potom poviem či to tak chcem alebo nie. A ver mi odkedy sa snažím byť furt v strehu tak im skoro furt musím hovoriť, že takto to nechcem a chcem aby cezomňa prúdilo Svetlo a také čisté ako vstúpi aby sa dostalo aj von iba posilnené mojou Láskou, pochopením prijatím a odpustením.
      Sorry, že sa možno furt opakujem a moct toho nakecám....
      V podstate som chcel iba nadviazať na ten symbol kruhu o ktorom hovoríš - no ja som videl taký ako chodím po kruhu dokola ale furt som nechápal čo to znamená a keď som urobil to rozhodnutie tak som si uvedomil, že som chodil po kruhu tak, že som sa kukal smerom von z kruhu a keď som urobil to rozhodnutie ako keby som sa zvrtol a zrazu som začal vidieť do vnútra kruhu... Ten obraz mi pripomenul obraz, ktorý použil W. P. Young vo svojej knihe Rázcestie (Križovatky)... Všetko dobré prajem a Buď so Svetlom.

      Vymazat
    10. Juraji,
      zkusím filosofické přemýšlení nahlas. V komentech v článku o Amenti zmiňuješ (pokud jsem Tě pochopil), že je lepší žít v Jednotě než v dualitě, že bychom se měli oprostit od Ega, tudíž nebýt individuality a žít jako celek - Jednota.
      Pak si ale asi ve svém postupu protiřečíš. Děláš to, co jsem mimochodem dělával také. Píšeš: "...keď si uvedomujem, že ma skúšajú..." A to je přesně ve smyslu duality, oddělování se - ndividualita. Teoreticky by mělo být, že není žádné "ONI", protože jsme Jedno. Tudíž nikdo nezkouší nás, to činíme my sami.
      Prakticky jsem osobně upustili od přesvědčení (i když až do nedávna moje články ukazují opak), že za vším vězí Ilumináti, že za každým bukem číhá Zlo, které poňouká a čeká na každé moje škobrtnutí, že temnáři usilují nejenom o moje zdraví, život, ale snad i Duši. To bylo právě setrvávání v kruhu a roztáčení ho na stále vyšší a vyšší otáčky. Skoro jako onen symbol hada, který požírá sám sebe - bludný, nikam vedoucí kruh. Hada, který plně zaměstnává sebe sama požíráním vlastního ocasu.
      Zkoušky jsou podle mne o plánování, tedy o budoucnosti. Brát tedy nastalou situaci jako zkoušku kohosi ("oni" - ať předpokládáme někoho/něco zastupující tzv. dobro nebo zastupující tzv. zlo) není v plném smyslu slova bytí v teď a tady. Přistoupením na to, že jde o zkoušku, je podle mne skočení zpět do začarovaného kruhu, kdy jsme přesvědčení, že každý náš skutek vyvolá odpovídající odezvu a co se nám děje, jsou plody toho, co jsme učinili v minulosti. A to je čistokrevná dualita (zlo-dobro, světlo-tma, hojnost-nedostatek, atd.), čistokrevné oddělení se od všeho kolem. A já jsem od tohoto pojetí odstoupil. A právě proto je to těžké komukoli vysvětlit. Jak ateistovi, který je přesvědčen o skálopevném působení fyzikálních zákonů (zákon akce a reakce), stejně tak věřícímu či duchovně založenému, který je zase přesvědčený o tomtéž zákoně avšak fungujícím i v nefyzické rovině (defacto fungování tzv. karmy) a budou mi a děje se tak, říkat, že se mýlím. Proto už ani moc nepíšu články. Nikoli tedy, že by nebylo o čem psát. Prostě nejsem schopný své vidění popsat tak, aby bylo správně pochopeno, aby hlavně mělo snahu být pochopeno.
      Nechci se rozepisovat s mým viděním reality a o tom, jak si co přitáhnout, protože to nemá smysl. Každý má právo si budovat (a činí tak buď vědomě nebo nevědomě) svojí vlastní realitu se svými zákonitostmi a proto nenajdeš jediný duchovní/ezoterický směr (podle mne v drtivé většině chtěné i nechtěné podvrhy), který by fungoval každému. A už vůbec se nechci pouštět do hodnocení, co je správné či správnější a co ne. Na to si musí bohužel (bohudík?) přijít každý sám :-) Já začal tím, že jsem odhodil naprosto vše, co jsem se kde dozvěděl a dočetl a začal od píky vlastním pozorováním a pokusnictvím. Nemám žádné idoly ani směry. Zahodil jsem pojetí Světla a Temna, dobra a zla, pojetí karmy, .... Tvými slovy je pro mne jenom to, co v daný okamžik kolem mne je. To je to, co se mě týká, s čím mohu pracovat. Nemohu přímo pracovat s tím, co je na druhé straně světa, proto to pro mne není podstatné, nezabývám se tím Doufám, že třeba prací na svém okolí nepřímo pracuji právě i na realitě mimo své okolí. S tím se málokdo popasuje a jsem zato častován pštrosem, co strká hlavu do písku, sobcem s krátkým dohledem apod. Naštěstí mi to žíly netrhá (asi proto, že jsem právě ten sobec :-) )

      Vymazat
    11. Nekecat, nehrotit, žiť život. To stojí za zamyslenie :-)
      Veľmi podobný pohľad má podľa mňa Jarda Dušek..aspoň mi to tak príde.
      Určite to stojí aspoň za zamyslenie.. :-)
      Aj keď momentálne som úplne nadšený z Véd. Podobne, ako som bol svojho času nadšený z Thovta, ktorý ma nakopol na cestu, ktorou kráčam. A Anastázia..
      Vidíš, mňa zas podozrievajú, že múdro nehľadám v sebe. Pritom jak Thovt, tak Anastázia a napokon i naše Védy ma ani v podstate neučia nič iné.. :-) Proste máme každý nejaký vývoj, nejakú cestu. Každý svoju neopakovateľnú.
      Robo

      Vymazat
    12. Tak možno je to fakt prirodzená ďalšia fáza vývoja. Medzi hibernáciou a žitím života je možno na pohľad iba tenká hranica.
      Tak nebuď maloverný (v nás) a píš o tom, ako žiješ život..? Píšem to bez akejkoľvek irónie..
      Robo

      Vymazat
    13. Michale, jen malé šťouchnutí - nic takového jako "tvoje realita" neexistuje. To, co nazýváš svojí realitou, je v podstatě jen vnitřní život duše. Jenže i ta duše žije v těle a tím pádem v realitě objektivní, v takové, kde si kdekdo nemůže měnit zákony, jak se mu zlíbí. To je jen pohádka pro velká ega, aby se stala ještě většími. Ona Ti ta objektivní realita časem zase dá nohy na zem.

      P.S. Klást odpor zlu je jedním z prostředků, jak se lze propracovávat ke tvůrčí síle a jak vědomě tvořit dobro. A nebojovat je... no, ano, je to strkání hlavy do písku, ať už si to omluvíš jak chceš. Kdo neklade odpor zlu, podporuje ho, a je jedno, co o tom říkají různé líbivé eso-blbůstky.

      Peace :-)

      Vymazat
  4. Taky jsem takové mraky o víkendu viděl, a tu duhu taky. Že jsem byl někde kousek od vás?! :D Každopádně, Příroda umí vytvořit vskutku kouzelná díla, radost pohledět :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Lido často nadávají na nekvalitní čínské výrobky, kterými jsme dnes zavaleni. Všichni si stěžují jaké jsou to šmejdy, ale když pak mají sami něco vytvořit, je to to samé :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady vidím příčinu jinde. Jsme zavaleni nekvalitními čínskými výrobky nikoli proto, že by Čína nebyla schopna vyrábět kvalitní, nýbrž proto, že žádáme levné, levnější, nejlevnější zboží, což kvalitě odporuje. Takže nestěžujme si, za toto si konkrétně můžeme sami.
      To, že kolikrát sami nejsme něco schopní vyrobit kvalitní, je věc "volšových rukou". Ale znám hodně lidí, kteří jsou šikovní a stále na ně pasuje ono staré "zlaté české ručičky".

      Vymazat
  6. Já nehledal příčinu, já to myslel jen jako obecné zamyšlení. Nekvalita se nám nelíbí, ale zároveň si ji sami děláme. Proč je obecně tak malá chuť snažit se něco udělat co nejlíp?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidím to tak, že Michal sa z celého srdca snaží a Vy len prázdno krafete (takto sa prejavujete tu).
      Robo

      Vymazat
    2. Robo,
      "pánovi" přece nejde o kvalitu blogu, ale o znechucení a rozeštvání celé komunity. Navíc za každou reakci dostává žold. Takže si s ním nekaz den. Zdravím tě! :-)

      Vymazat
    3. Vla Bi, prajem nádherný deň! :-)

      Trollovia a fašisti ma tak nejak zo zásady štvú a už s nimi zväčša nediskutujem (ak trochu, tak pre ostatných), ale rád ich trochu "prefackujem".. :-)
      Robo

      Vymazat
    4. Takže pane Hnidopychu,
      řeknu to přímo, jak mi čuňa narostla. Vaše způsoby zde jsou stejné, jako chování určitých nepřizpůsobivých lidí, kteří se ze své domoviny rozlézají po celém světě a všude kam přijdou, dělají bordel a ještě si myslí, že se jim jejich nedobrovolní hostitelé budou přizpůsobovat i na svůj úkor. Nepřizpůsobiví, kteří mají zato, že jejich obyčeje a normy jsou ty jediné správné a je třeba je vnutit celému světu za každou cenu. A ještě jsou zato placeni v podobě podpor, dávek apod.

      Na "nesprávné pády a tvary" vám sere Bílej Tesák (nebrat jako vulgarismus, nýbrž jako hovorové spojení, které normální člověk, co si na nic nehraje, chápe hned napoprvé).
      Jelikož jsem vám dal možnost se na gramatické stránce článků podílet a vy jste jí nevyužil, máte dvě možnosti.
      Buď se tomuto blogu přizpůsobíte, budete držet klávesnici za zuby nebo jděte nasírat lidi jinam, kde to budou trpět. Já vás budu mazat, jako další, kteří se tu občas angažují ze stejných důvodů, jako vy.

      Berte na vědomí fakt, že já jsem tady na blogu doma a vy host. To jestli se vám nelíbí, když někdo doma chodí v děravých teplácích, byť na něj je vidět z ulice oknem, tak k němu nechoďte!

      Vymazat
  7. Diskuze očištěna od trollingu, proto místy bude vypadat zmateně

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  10. Tento postup je v kapesní příručce úspěšného trolla na straně 5

    OdpovědětVymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  12. Nemáte niekto požičiať, alebo predať knižku "Dosť bolo kokotov" ?
    Ten úžasný zaslúžený vzostup so sebou prináša kvantitatívny i kvalitatívny nárasť kokotizmu. Po novom trolizmu.
    Tedááá, už fakt som v tom po bradu :-D ale dýchať ešte vládzem.
    Kým tu knižku pošlete mne, prečítajte si a otestujte sa ... čavte, BE

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů