13. 4. 2015

Pohladit si tygra


2. ledna 2015 v průběhu dělostřeleckého ostřelování Donbasu granát vystřelený ukrajinskými vojáky spadl do dvora obytného domu v Šachťorsku. Na místě zahynul otec rodiny a malý syn, starší - devítiletý Váňa Voronov - zázrakem přežil mnohočetná střepinová zranění, ale přišel o obě nohy, pravou ruku a prakticky ztratil zrak.
Váňa byl evakuován do Ruska a hospitalizován na Klinice akutní dětské chirurgie a traumatologie.
Chlapce v nemocnici často navštěvuje komisař pro dětská práva Pavel Astachov. Při jedné takové návštěvě se Váňa přiznal, že by si moc rád popovídal s opravdovským tygrem. Ombudsman se tedy obrátil na známé krotitele, bratry Zapašné, kteří na jeho prosbu okamžitě zareagovali.
A dnes se sen malého Váni Voronova nečekaně splnil. Přímo do nemocnice, kde je na léčení, za ním přišla tygřice Mafra a překvapený chlapec si ji mohl pohladit.
"Byl to moc krásný pocit. Vůbec to nebylo strašné. Moc...moc se mi líbil," - řekl Váňa. Krotitelů se pak ptal, jestli tygr jí pelmeně a klobásy, protože chtěl zvíře pohostit. Na památku na setkání dostal od krotitelů alespoň dárek - hračku tygřího mláděte.


 

"Dnes jsme viděli, jak statečné to dítě je, že má sílu nejen bojovat o život, ale nachází v sobě i sílu ze života se radovat. Pronesl takové přání, jaké by nikdo nečekal: chtěl si pohladit tygra. Váňuška skoro nic nevidí, ale má naději, že v jeho životě dojde ke změně. Už teď se stal Dědou Mrázem pro ostatní děti na klinice, protože by je nikdy nenapadlo, že za nimi do nemocnice přijde tygr," - řekl pro televizní kanál RT krotitel Eduard Zapašnyj.

Připomeňme, že Vyšetřovací výbor Ruska zahájil trestní vyšetřování ostřelování obytných civilních oblastí v Donbasu, jehož důsledkem jsou případy jako tento, kdy zahynul pětiletý Arťom a jeho bratr, devítiletý Váňa Voronov, byl doživotně zmrzačen.
"Vyšetřovací výbor učiní všechno možné i nemožné, aby dostal ty ukrajinské "vojáky"; jak ty, kdo dávají rozkazy k ostřelování obytných civilních oblastí, tak i ty, kdo poslušně takové rozkazy plní. Mohu "potěšit" nové "hrdiny" Ukrajiny: už známe jejich jména! A dříve nebo později se všichni budou zodpovídat nejen za utrpení a bolest Váňi Voronova a smrt jeho malého brášky, ale za všechny zraněné a zabité děti Donbasu," - řekl oficiální představitel Vyšetřovacího výboru Ruské federace Vladimír Markin.



http://russian.rt.com/article/85314


(©)2015 myslenkyocemkoli.blogspot.com
Článek je povoleno publikovat v celé a nezměněné podobě s uvedením zdroje.

2 komentáře:

  1. ÚPLNE PRESNE je tu vidno, čo je dobré a čo nie.
    Jedno z najvačších zverstiev na nás páchaných je práve to, že nás programujú aj k tomu, aby sme práve túto schopnost (rozlišovať dobro od zla - svedomie) stratili!
    Ešteže už končia. Nieje to však vobec jednoduché, sledovať podobné príbehy..
    ..aj keď Váňa je fakt chlapík..:-)
    Robo

    OdpovědětVymazat
  2. TYGŘÍ SLIB ANEB SILNÁ SLOVA NESTAČÍ
    Pro hlubší pochopení věci je ale třeba doplnit, že termín zoo nemusí v tuzemských poměrech znamenat instituci pražské nebo kterékoliv jiné velké zahrady. Licenci s tímto označením mají i společnosti, v nichž pracují lidé zapletení do pašeráctví, někteří dokonce po odpykání trestu.
    vice zde
    https://www.euro.cz/udalosti/tygri-slib-aneb-silna-slova-nestaci-1449826

    smutná realta...

    Jánty

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů