21. 9. 2014

Multikulturalismus - je to to pravé ořechové?

Zdůrazňuji, že tento článek není myšlen rasisticky. Nemám nic proti žádnému slušnému člověku, přičemž mi je buřt jakou má barvu kůže či jakého je vyznání. Důležité je, že uvádění jeho víry do stylu života NESMÍ znevýhodňovat, utlačovat či jinak znevažovat jiného člověka. Za touto hranicí moje tolerance nekompromisně končí.


Dnes mi přišlo toto mailem. Obyčejně zprávy končící "pošli dál", případně "když přepošleš dalším 5 lidem, splní se ti přání" okamžitě mažu, ale tentokrát udělám výjimku. Snad i proto, že mi v týdnu pod ruku náhodou spadl zákon České národní rady na ochranu zvířat proti týrání (Předpis č. 246/1992 Sb.). Nepíšu to proto, že bych chtěl debatovat o humánnosti porážky zvířat, nýbrž kvůli jedné části v tomto zákoně, konkrétně paragrafu 5f. Části, která se tam tak nějak vetřela prý kvůli speciálním potřebám církví a náboženství - buďme upřímní, kvůli muslimské a židovské komunitě žijícím a vesele se rozrůstajícím (nejenom) v České republice. A co že mně to (krom obsahu samotného) vadí? Když to řeknu laicky, tak to, že si skupina lidí z jednoho konce světa (a to nejenom geograficky, ale i mentálně, politicky atd.) sbalí saky paky, přivandruje na druhý konec světa a nehodlá se přizpůsobit tamnímu zažitému stylu života. Naopak, přizpůsobují se jim lidé, co jsou tam dávno doma, přizpůsobují se jim dokonce tamní zákony. A to způsobem, s kterým se většina (pokud jsou s dopadem takto upravených zákonů konfrontováni) nepopasuje. V našem konkrétním případě - minimálně eticky. O benevolenci a upravování zákona, včetně jeho dodržování, co se nepřizpůsobivých spoluobčanů týče, ani nemluvě. Když je někdo nepřizpůsobivý, tak ať se vrátí, odkud přišel, ne?

Celé mi to připadá, jako by se třeba zajíc nasáčkoval do vlčí smečky a ta se mu musela se vší parádou přizpůsobit. Kde to jako jsme?

Zdroj fotek se mi nepodařilo zjistit.












(©)2014 myslenkyocemkoli.blogspot.com
Článek je povoleno publikovat v celé a nezměněné podobě s uvedením zdroje.

7 komentářů:

  1. Další z pokusů o rozvrat světa a snížení populace, nic nového ani překvapivého. Nejlepší je podle mě se tomu rozumně bránit, a zároveň směřovat svou pozornost na hezké věci, na ty věci, které pomůžou Změně v lepší svět, která už pár let probíhá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spiiiidy zjavne nevieš o čom hovoríš. Zmena (nevyhnuťelná) sa vo svete naozaj už istú dobu deje to je fakt, no tá zmena nie je zmenou k lepšiemu svetu ako to Ty nazívaš ale na prechodnú dobu práve k takému svetu o akom i tento vstup na tomto blogu pojednáva. Je to ich boj a z našéj strany sa tomu žiaľ boh vyhnuť nedá. Tak ako medzi kresťanmi nie je kresťan ako kresťan, medzi židmi nie je žid ako žid (dalo by sa pokračovať do nekonečna) tak isto aj medzi muslimami nie je muslim ako muslim. Na začiatku bolo na svete len sedem matiek... Jakub

      Vymazat
  2. Jakube - každý se dostane (a dostává) do takové alternativní reality:

    a) o které hovoří,
    b) na kterou zaměřuje svou tvořivou energii
    c) na kterou se vibračně naladí

    Já směřuji tam, kam jsem napsal. Ty zase jinam. Nač se přít o tak jasných věcech? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Spiiiidy zo srdca ti úprimne prajem nech to čomu pred sebou hovoríš pravda je na tvojej strane... . Jakub

    OdpovědětVymazat
  4. To je moc fajn, ten pokrok kupředu, změny k lepšímu. Dřív se debatilo nad pivem v hospodě, dnes má každý receptů na štěstí plný internet. A jelikož net hýbe celým světem, tak věřím, že to nakonec dobře dopadne. Že to tady vymyslíme a spravíme. A pánbůh s námi... budeme ho potřebovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nad pivem v hospodě se debatí pořád, a hodně. Pivo má ale značnej uklidňující a otupující efekt, takže pivaři světem nepohnou, ti jsou povětšinou apatičtí :) Je ale fajn, že si už drtivá většina lidí uvědomuje, co je tu všechno špatně, a čím dál víc jich začíná skutečně konat. Každopádně, ta "velká" změna k lepšímu se děje jako součást pomalejšího nízkofrekvenčního procesu, značně přesahujícího svou délkou délku průměrného lidského života, takže jsme jí defacto podřízení, a platí to jak pro běžného človíčka, tak pro nejvyšší elity. A to je na tom právě super ^^

      Vymazat
  5. jak dlouho se ještě necháte strašit ?

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů