30. 1. 2014

Doteky osudu

V těchto dnech ke mně opakovaně připlul výraz "autismus". Nejdříve v knize Thovt - projekt lidstvo:

…Patří k nim rovněž ti, koho nazýváte autisté. Žijí ve světě, jenž je vám cizí, a přesto jsou plni moudrosti a disponují ohromným potenciálem. V žádném případě nejsou hloupí nebo slabí na duchu; tento život si vybrali, jelikož si nedovedli poradit se vztahy na vaší úrovni bytí. Obývají svět vnitřního světla a vůbec nejsou osamělí. Jsou napojeni na úrovně bytí, které jsou pro vás dosud z větší části uzavřené. Jsou schopni vidět světlo v sobě i v jiných světech. V duchu jsou pořád na cestách a putují po jiných úrovních bytí. Naplno při tom využívají moc svého pohyblivého ducha a nic jim nebrání v tom, aby se účastnili života. Tělo pro ně není tak důležité a plní jen funkci schránky, jež jejich ducha vždy zavede zpět na tuto úroveň bytí. Jsou to mimořádná stvoření, jež na této planetě mají speciální úkoly. Jsou velmi důležití – a věřte, že i skutečně šťastní!... 


Malou chvíli poté jsme si k večernímu sledování pustili seriál Doteky osudu. Hned první pilotní díl mě vyloženě dostal. Kdo nezná a má chuť shlédnout, lze stáhnout na uloz.to




Prolog z prvního dílu, který pronáší ústřední postava seriálu, desetiletý autista Jake:

"Ten poměr je pořád stejný - 1:1,618. Pořád dokola. Vzorce, matematicky dokonalé, jsou všem na očích. Musíte jenom vědět, jak se dívat.

7 miliard, 80 miliónů a 360 tisíc lidí. A jen někteří z nás vidí, jak to do sebe zapadá. Během dneška pošleme 300 miliard e-mailů, 19 miliard textových zpráv. A stejně se budeme cítit osaměle.

Průměrný člověk řekne 2250 slov 7,4 dalším lidem. Použije je, aby někoho ranil nebo aby léčil.

Jedna čínská báje vypráví o červené niti osudu. Říká se v ní, že bohové nám každému kolem kotníku uvázali červenou nit a tou nás propojili se všemi lidmi, jejichž životů se máme dotknout. Ta nit se může natáhnout nebo zašmodrchat. Ale nikdy se nepřetrhne."

Vlabi @ MichalB

5 komentářů:

  1. dobře... stáhnu a podívám, ale jestli u toho seriálu skejsnu, tak ti pošlu účet za elektriku :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není problém, napíšu ti sousedovu adresu, kam má ČEZ poslat fakturu :-)

      Vymazat
    2. Ahoj oběma, jste mě dostali. :-D

      A taky se rád brzy snad už konečně na toto podívám. :-)

      Hezký víkend!

      Vymazat
  2. Hm, ja se nepodívám - lebo moja stará rachotinka nemá dostatočnú pamäť. :-(
    Ale môžem nahliadnúť ku susedom s takým autistickým drobcom.
    Idem po stope červenej nitky, že vraj za život stretneme cca 11 tisíc ľudí, ktorým máme čo povedať - of course, radšej nie cez komputer :-), lebo to hovoríme stroju.
    B

    OdpovědětVymazat
  3. Seriál stáhnu a určitě se podívám.
    Musím říct, že mě to teď krásně pohladilo... Včera totiž odjela moje mamka se sourozenci - můj bratr má trochu problémy se sociálním zařazením atd. Velice dlouho to vypadalo na autismus, naši z toho byli vystrašení, ulevilo se jim, když jim psycholožka řekla, že má něco mírnějšího (přesně si nevybavuji co). Nicméně i z něj mám občas pocit, že cestuje mimo nás, ale zároveň v nás a vztahy nejsou jeho partií. Tudíž děkuji x).

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů