21. 12. 2013

Pád Zářícího hada

Koukal jsem, že v kinech frčí nové zpracování dobrodružných knih J. R. R. Tolkiena. Ač jsem je dříve nemusel, dnes si mohu díky knihám I. Wiesnera a dalších autorů dávat mnohé do souvislostí. Nebudu text až na vysvětlivky nikterak komentovat, kdo chce, ten si případné odpovědi dohledá, a vyplivnu sem další kousek z knihy Předpeklí ráje. A jako vždy - nepředkládám žádná fakta ani zaručené pravdy, pouze další možnou alternativu, ke které došel Wiesner spojením logiky a intuice.



Hledáš lesy skal,
kde tvorové divní s tebou hovoří?
Hledáš hady prastaré,
co na zádech nosí obry?
Tchien-wen (Otázky nebes)


Již v dřívějších kapitolách jsem se zmínil o válkách mezi Valary a Melkorem, které začaly z vůle Melkora již v dávných časech. Valarové jsou ti z Ainurů, kteří si zvolili svůj úděl a spojili jej se Zemí. Prvním z Ainurů byl původně Melkor - Zářící had. Lidský duch ztěží porozumí důvodu odcizení Melkora Ilúvatárovi (Stvořitel všeho - moje poznámka) a Ainurům (něco jako mladší sourozenci Melkora). Snad to byla žárlivost, snad touha po nejvyšší moci, kdož to ví? Postupně se stal Melkor nepřítelem a ve své nenávisti soustavně ničil vše, co na Zemi vytvořili, jak to vypráví staré galské eposy Valaquenta a Silmarillquenta (z nich mimochodem čerpal informace pro své knihy J.R.R.Tolkien), jejichž předlohou byly zřejmě velmi staré ligurské prameny. Zářící had Melkor není nikdo jiný než biblický Lucifer, původně kníže Světla (poznání), později jen kníže Tmy (zla).

Mnohdy je Lucifer zaměňován za Satana, ale Satan (Sauron) nikdy nebyl knížetem Světla, ale vždy pouze zástupcem Lucifera, protože pocházel z těch Maiarů, kteří stranili Melkorovi a později přešli na jeho stranu. Maiarové byli služebníky a  pomocníky Valarů, kterým biblické texty říkají "andělé", sumerské texty "an-igigové", staré čínské prameny je znají jako ptačí lidi "Miao", jiné prameny hovoří o "Poslech bohů" či "Geniích". Podle ezoterických tradic ovládl Lucifer dnes neexistující planetu Maldek-Lucifer (též Phaeton, Tir, Malona ad.) a zalidnil ji populací, kterou sám vytvořil, údajně s použitím genomu primitivní, černé autochtonní pozemské rasy. Hebrejové se v této souvislosti zmiňují o satanských plemenech, která Jehowah zničil či nechal zničit potopou. V čase záměny sluncí došlo, snad úmyslně či nežádoucí náhodou, k zániku Maldeku. Část Maldeku se nadále pohybuje po jeho původní oběhové dráze jako změť trosek (pás úlomků mezi Marsem a Jupiterem), větší část se však dostala na novou oběžnou dráhu jako Nimiru (Nibiru, planeta X, Marduk, Amanyam - obíhá zřejmě po eliptické dráze, jejíž rovina svírá s rovinou ekliptiky přibližně úhel 46 st., doba oběhu je asi necelých 800 (764) let. Pouze jednou za 6 115 let (plus mínus 100 let) se velmi těsně přiblíží k Zemi a tehdy vyvolává gigantické pohromy). Luciferova plemena se nejprve pokoušela přesídlit na Venuši, ale jejich záměr znemožnilo původní slunce, které se měnilo na rudého obra a jeho korona se blížila k Venuši. Část obyvatel Maldeku se potají, proti vůli Svatých (patrně Ainurů), usídlila na Zemi a většina zřejmě při katastrofě Maldeku zahynula. Ti, co přišli na Zem, se usídlili na velké neobydlené pevnině původně zahrnující oblast dnešního Grónska, Islandu, Špicberk a oblast jižně od Islandu, která již neexistuje. Kdesi v této oblasti si pod vedením Lucifera-Melkora vybudovali podzemní základny Útumno a Angband. Příchod Maldečanů na Zem se odehrál někdy před rokem 80 000 př. n. l. a v roce 76 829 př. n. l. byla Luciferova pevnina zničena při patrně prvním příletu Nimiru. Větší část této pevniny byla zřejmě odtržena a Nimiru ji odnesla do Vesmíru, část se potopila, dochovanými zbytky jsou Grónsko, Island, Špicberky a několik dalších ostrovů zničených během dalších příletů Nimiru. V některých pramenech se v této souvislosti hovoří o prvním zničení Atlantidy.


Takto o tom hovoří i Cayce. Zbytek potomků Maldečanů byl zničen při příletu Nimiru v roce 15 679 př. n. l (konkrétní letopočty jsou Wiesnerovými výpočty založené na střední hodnotě doby oběhu Nimiru kolem Slunce). Vody potopy zbylé ostrovy zbavily všeho živého a silně je poškodily. Valarové je nechali upravit pro lidi. Epos Akallabeth vypráví, že Valar Ósse vyzdvihl zemi a hory ostrovů, Aulé je upevnil a Yavanna obnovila živou přírodu. Když bylo vše hotové, Valarové nové země připravené pro lidi nazvali Andor (Darovaná zem). Přišli lidé a novou vlast obdařili mnoha jmény, neb nebylo snadné jménem vyjádřit její líbeznost. Jedno jméno znělo Elenna, jiné Anadúné a Vznešení elfové ji pojmenovali Númenor. To je však počátek Atlantidy.


Ivo Wiesner mimo jiné vyslovil domněnku, že náhlé zvednutí hladin oceánů až o 150 - 200 m a rychlé ochlazení velkých ploch povrchových vod oceánů o více než 2°C, které proběhlo v minulosti (což lze dokázat tzv. příbojovými terasami a rozborem schránek specifických korýšů) a které nelze vysvětlit ani případným roztáním veškerého tehdejšího ledu na planetě, lze vysvětlit přísunem vody z prostředí mimo naši planetu. Staré mýty a eposy říkají, že kdysi jak Venuše, tak Mars během krátké doby změnili svoji barvu. Zároveň to bylo s velkou pravděpodobností v době, kdy, jak Wiesner teoreticky vypočítal, došlo k velmi blízkému průletu Nimiru kolem těchto planet. Jeho domněnka (podložená právě i mýty a mnoha eposy kultur z celého světa) je, že jak Venuše, tak Mars měli svoji vlastní atmosféru a i vodu. Prolétnuvší Nimiru mohla tuto atmosféru svojí gravitací strhnout a vzít s sebou i značné množství vody. Tato voda (v chladu vesmíru pochopitelně zmrzla na led) byla vlečena Nimiru až do pravidelného, velmi těsného průletu Země svou gravitací toto kvantum zmrzlé vody strhla z jejího závoje. Tím by bylo velice ladně vysvětleno, jak prudký nárůst hladiny oceánů, tak pokles teploty povrchových vod oceánů v pásu, kam dopadl led, a zároveň by byla vysvětlena i minimálně dvě kataklyzma, o kterých báje a eposy všech kultur schodně vypovídají. Podle mne tato domněnka vysvětluje i další "záhady", ale to už je na mnohem delší povídání. Koho takové věci zajímají, jistě si díky jménu Ivo Wiesner patřičné informace dohledá :-)

zdroj obrázku

17 komentářů:

  1. Hmmm... a k tomu bych ještě přidal Necronomicon, veledůležitá kniha o pradávné astronomii...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem si něco o té knize dohledal a prozatím nevím, co si o ní myslet. Ale lze si stáhnout její podobu v "PéDéeFku", takže není nic jednoduššího, než si názor udělat na vlastní bulvy :-)

      Vymazat
    2. Necronomicon dokáže být taky dost nebezpečná věc, pozor na to. Ale jinak souhlas, že je v ní hodně důležitého ...

      Vymazat
  2. Je to sice opět,
    jak je mým zvykem mimo korejtko. Ale Vážení, přeju Vám všem projevujícím drzost, příchylnost i lásku a obdiv vůči systému, hezký a miloučký svátky. Matěj

    OdpovědětVymazat
  3. systém-nesystém, prajem hezký a miloučký svátky všetkým, a Matovi , dík. B:-))))

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý večer, k těmto knihám a filmům můžu říct jen jedno:))) konečně jsem skrze poslední díl Pána prstenů, který jde momentálně v kinech přesvědčila moji dceru, že je to slátanina a brak nejhrubšího zrna podporovaný reptiliány. Před Vánoci jela se svým klukem do Prahy na zmíněný film. Druhý den mi vyprávěla . . . mami, to je fakt hnus, 3 hodiny v hypnoze, netrefila jsem ani na záchod a když to skončilo, bolela mě hlava, oči, nevěděla ani jak se jmenuju. Museli jsme jít na procházku po poli, abychom byli někdo schopni řídit auto:))))..... TAK MUSÍM JEN PODĚKOVAT, JEN TAK DÁL, JEN VÍC TAKOVÝCH ZÁŽITKŮ, BUDE VÍC PROBUZENÝCH LIDÍ. jo a stálo to i s popkornem 800 kč.:))))) to jde za promítnutí hypnotické frekvence ala poslední model manipulace, neboli výplach mozku:) to já miluju. ahoj iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo,
      souhlasím s tím, že filmové zpracování je programování diváků, ostatně jako asi vše, co vzejde z dílen Houllywůdu a jemu podobných. Na 3D projekci téhož o čem jsi psala Ty, jsem byl také, takže mohu hodnotit. Knižní podobu neznám, takže k té se vyjadřovat nemohu.
      Nicméně tento článek jsem uveřejnil z jiných důvodů, než upozornění na film nebo knihu.
      Je tu na blogu již několik článků s tímto tématem podle mne úzce související. Od pro mnohé kontroverzního Aoliana, přes článek Promluvy Zeleného hada, nezvyklý objev v Baltském moři, článku o náhorní planině Nazca, patrně manipulativním Tajemství Amenti a další články.
      Pokud bych měl psát přímo konkrétně, bylo by to na desítky dalších článků, které by se tématy na první pohled od sebe značně lišily. Např. podivný a rychlý "návrat" Alexandra Makedonského ze svého tažení na východ, podivných zesklovatěných površích písku obrovských území (i 7500km čtverečních), stejně tak zesklovatěných zdí nalezených pradávných měst, vzniku rozsáhlých pouští a jinak neúrodných míst planety, podivných a oficiálním pojímáním dějin nevysvětlitelných archeologických nálezech a asi dalších padesát témat.
      Vše výše napsané má jednoho společného jmenovatele. A naň se pokouším nasměrovat zvídavé čtenáře. Sám vím, že hltání informací a hledání odpovědí na své otázky z jednoho zdroje není v dnešním světě konstruktivní. Proto v podstatě jen hodně okrajově nastřeluji některá témata. Pokud některé téma někoho zaujme (bude mu blízké nebo naopak si řekne, že tam něco smrdí) a začne si o něm hledat další a další informace pro potvrzení nebo vyvrácení svého pocitu, budu jen rád, i když se sem na blog už nikdy nevrátí.
      Na pravdu nemám patent, snažím se jen ukazovat na témata, v kterých podle mne stojí zato se trošku pošťourat.
      Pokud bych se měl vyjádřit k Pánu prstenů, myslím si, že i samotný Tolkien musel hodně vážit, co a jak pozměnit, aby jeho kniha vůbec vyšla. Vůbec podle mne nešlo o nějaký prsten, to byla pochopitelně jen symbolika. Pokud se divák/čtenář pokusí celý příběh zasadit do konkrétní doby, zamění si některé věci (lodě, zbraně, kouzelníky ad.) za něco jiného, ledasco ho potom napadne a ledasco mu do sebe zapadne.
      Někdo by řekl, že jde o výplod chorého mozku, ale zaznamenala jsi někdy "konspirativní" výklad ruské pohádky Finist jasný sokol (nebo legendární profláknutý film Matrix)? :-) Pokud se chce člověk jen pobavit, může vypnout mozek a přijímat to, co z knihy či plátna plyne. Pokud se chce zamyslet, co tím autor chtěl třeba říci, co třeba bylo vlastně samotným sdělením, již je potřeba zapojit mozek jako celek a hlavně nebát se opustit svá dosavadní vnímání světa. :-)
      Nadneseně řečeno jde o volbu jakou tabletu si vezmeme. Modrou nebo červenou? Oboje má své veliké pro i veliké proti.
      To jsem se zas rozepsal :-)

      Vymazat
    2. Dajme viac na svoj vnútorný hlas. ... a čo tak fialovú tabletu ? B

      Vymazat
    3. Jo, jasně Michale, to víš, já jsem taky temperament:) byla to jen momentální reakce na filmy a knihy tohoto stylu:) to víš, že před pár lety jsem měla ráda Herry Potera, teda ty první díly, četli jsme Pána prstenů atd. Mám to za sebou, je jasný, že když chceš někomu lhát a manipulovat s ním, tak musíš ukazovat pravdu a do toho pěkně zaplétat lži, hámotiny a obalit to do pěkného obalu, dát tomu hezkou muziku, no, aby blbečkové na to skočili:)))) A AT SI TO JEŠTĚ KOUPÍ, ZAPLATÍ:) neboj, mám doma několik DVD :) možná, že už jsem to i vyhodila, taky jsem se párkrát nachytala:) . . . . víš, mě taky zajímají dějiny, jak to bylo, co, proč, jak . . . . jen bych chtěla nejdřív znát naše, tady a toho je málo a těžko se to vyhledává, myslím, že je v tom záměr, stále se poukazuje na Ameriku, Egypt, Irsko , Anglii, jen mě stále uniká proč se z nás dělá tak bezvýznamný národ a území a když, tak proč nás stále chce někdo vlastnit, ovládat, nebo zničit a stále se to nepovedlo. . . možná proto mě dráždí cizácké filmy a knihy, nějak mi to nic nedává:) OVŠEM, TO JE MŮJ PROBLÉM VID:)))) ahoooj iva

      Vymazat
    4. Ivo,
      pokud tě zajímá něco o naší historii, koukni na Wiesnerovu knihu Národ v lénu bohů. V knihkupectvích ji už nenajdeš, ale dá se stáhnout tady: http://www.uloz.to/x4xM55D/narod-v-lenu-bohu-pdf

      Vymazat
    5. Díky VlaBi , tak to je fajn, to mám dáreček, už jsem si dlouho nic nepočetla:))) iva

      Vymazat
    6. Ivo,
      na tvoji otázku ti mohu odpovědět jen to, co vím z názorů zde již zmiňovaného Wiesnera.
      Mám tu v PC přepsanou část, která by tě mohla zajímat:
      V předchozí části textu šlo zhruba o to, že se podle mýtů v místě bibl. hory Méru (Himaláje) nachází klíčové místo (abych nebyl za magora nebudu psát klíčové místo čeho) a díky stimulujícímu působení (ona centrální duchovní energie - viz. text níže) na člověka se v okolí soustřeďovala něco jako nejvyspělejší lidská populace. (musím rozdělit na dvě části)

      "...V 50. letech dvacátého století dochází k anexi Tibetu Čínou a centrála duchovní energie se pozvolna přesouvá a soustřeďuje ve střední Evropě. Začíná se rozhořívat mocný plamen duchovní energie v zemi potomků Nýsů a Keltů - v České republice. Podrobněji o tom hovořím ve své předcházející knize "Národ v lénu bohů". Podle prastarých mýtů mající kořeny v dobách, kdy Vyšehrad byl mocným duchovním centrem středoevropských Ligurů a jejich pozdějších dědiců Keltů, má být Vyšehrad a pod ním ležící město sídlem příštího krále Evropy a pod jeho vedením má stanout v čele duchovního vývoje lidstva a přenést odkazy potomkům. Vedle početných kamenných památek-menhirů, navazujících přímo na lokality Německa, Francie a Španělska, zůstaly na území České republiky zřetelné stopy po pradávných tajemných Ligurech, jejichž dědictví jsme prostřednictvím Keltů převzali.

      Vymazat
    7. Dnes již nepočetné stopy ligursko-keltské kultury jsou především mýty a toponyma. U toponym nelze již rozluštit ligurský a keltský podíl tím spíše, že většinou se jedná o jména ligurkso-keltských bohů Luga, Ogama, Dagdy a dalších. O těchto bozích víme dosti přesně, že byli králi Thuata de Danaan (Lidu bohyně Danany). Polobožští Danani byli obry mimozemského původu a Ligurové jim dali jméno Gargani. Vzpomínka na ně zůstává ve jménu našich nejvyšších hor - Krkonoše (Kar Gargani = Kameny obrů či Kameny bohů), ale také v pohádkové postavě vládce těchto hor Krakonošovi (Karganovi - Obřímu bohovi hor). Patrně stěží kdo je ochoten uvěřit, že tradice Krakonoše je starší než 15 000 let. Vzpomínka na ligurkso-keltského boha Luga zaznívá především ve jménu naší největší řeky Labe - Lugary (Lugovy řeky). Podobně ve jménu Ohře při dostatečné pozornosti slyšíme zázněj prastarého jména Ogamara (Ogamova řeka). Poznamenávám, že bůh Ogama měl totéž postavení jako staroegyptský bůh Thowt. Patrně nejstaršími toponymy jsou jména obsahující kmen "isor" či "isar", který byl Nýsy změkčen na "jizer". Je to opět reflexe, ale na jednoho z nejstarších bohů euro-libyjské éry, jehož jméno bylo Issor či Issar. Častěji se setkáváme se jmény božského páru Issor a Isida, jejichž stopy pevné tkví nejen v egyptské, ale zejména v evropské kulturní oblasti. Ve jménu Jizerských hor, řeky Jizerky a posvátného pramene Vyšehradu Iser-Jizerka, zní zcela zřetelně tradice tohoto božského páru. Podobně je tomu v mnoha oblastech Německa, Francie, Španělska a dalších zemí Evropy. Ve střední Evropy existovala dvě stará hieratická centra Ligurů. Jedním byla Rána (Rujana), druhým censtrem bylo území dnešní Prahy, ležící mezi Vyšehradem a chrámem Sv. Víta. Nemethon Rány i Praha - Sv. Vít byly zasvěceny témuž bohu Svantovidovi (svanto = božský, svatý, vid = Slunce). Pražský nemethon je tvořen dvěma póly, jedním (ženským) pólem je Vyšehrad, druhým (mužským) pólem je prostor dnešního chrámu Sv. Víta, který stojí na základech původní rotundy sv. Víta, vystavěné knížetem Václavem na místě posvátného háje Svantovida, kde byl původně i obřadní trůn Přemyslovců. Před příchodem Nýsů však to byl háj boha Issora. Protipólem je Vyšehrad, který byl zasvěcen božské manželce Isidě - Velké Matce (Magna Mater). Podle ezoterické tradice leží oba posvátné póly v místech hlubokých geologických poruch, kterými z nitra Země vyzařuje na povrch "duch Země", kterému staří Číňané dali jméno Feng-Šui. Ze "ženského" pólu Vyšehradu proudí energie Modrého draka, z mužského" pólu pak energie Bílého tygra. Oba proudy jsou obtékány silokřivkami terestrických proudů a území mezi nimi, tedy mezi Vyšehradem a chrámem Sv. Víta patřilo k nejposvátnějším v celé Evropě..."

      Vymazat
    8. Tak koukám Vlabi byla rychlejší. Zdržel jsem se rozdělením textu, ta potvora (stránka, nikoliv Vlabi :-) ) mi nechtěla vzít víc než 4096 znaků :-)

      Vymazat
    9. Moc, moc děkuji za pozornost, to je fakt bomba:) nedávno jsme se bavili doma o katedrále sv. Víta, že to budou fláterníci určitě chtít od státu schlamstnout a hlavně se tam pořád kope v sklepeních, stále se tam něco děje, no a ted tady čtu takhle pěkné vysvětlení posvátných míst. díky:) iva

      Vymazat
    10. Pokud se vrhneš na tu knížku, pak pokud mě paměť nešálí, tam budeš mít vysvětleny i ty telurické proudy tryskající z hlubokých zemských trhlin. Mimochodem s nimi pracoval (alespoň myslím) i N. Tesla. Jeho Wanderclyffe Tower na Long Islandu byla postavena tak, aby těchto proudů využívala.
      Zrovna tak se dozvíš i to, jak "temnáři" místa, kde k vývěrům těchto proudů docházelo a dochází "zašpuntovávají", zrovna tak i proč. Dost možná to třeba souvisí s tím "kutěním" ve sklepeních, o kterém jsi psala. Ofiko místa sice budou asi něco blekotat o stavebních úpravách, zpevněních, rekonstrukci apod., ale ... :-)

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů