6. 11. 2013

Soudem nařízená léčba

Včera jsem položertovně napsal v tomto článku:
"Aby nedošlo k nechtěnému - "preventivní" prohlídka nebude (alespoň prozatím) povinná. Ovšem v případě malého zájmu o takové prohlídky si umím představit v blízké budoucnosti změny v zákonu."
A dnes si pročítám tuto zprávu na czechfreepress.cz: 



"Nehodlám se podrobit tomu, o čem rozhodl soud" – prohlášení otce nemocné holčičky rakovinou. Víra v přírodu se vyplatila


Začátkem října 2013 celá Amerika slyšela příběh Sarah Hershbergerové. Šlo o 10 leté děvčátko s leukémií (nyní už vyzdravěla), které bylo násilím nuceno do dvouletého nevyzkoušeného protokolu s experimentální chemoterapií v Akronské dětské nemocnici.
Po počátečním úspěchu chemoterapie na ničení rakoviny rodiče zanedlouho zpozorovali, že podávaná chemoterapie začíná jejich dcerku zabíjet. Dokonce i samotná dcerka prosila lékaře i rodiče, aby s chemoterapií přestali, protože se po ní cítí velmi špatně.
Na základě toho se rodiče rozhodli v konvenční léčbě nepokračovat a nahradit ji něčím lepším. V tom okamžiku přistoupila nemocnice k právním krokům, aby přiměla holčičku Sarah i nadále setrvat ve studii.
Jelikož s tím rodiče nesouhlasili, nemocnice podala soudní návrh na zbavení otce i matky jejich rodičovských práv. Soud nakonec vydal rozhodnutí o svěření děvčátka do péče nemocnicí delegované právní zástupkyně Marii Schimerovej. Ta se měla postarat o to, aby se holčička podrobila nemocnicí navrhovaným procedurám.
Rodině Hershbergerových nebylo nikdy řečeno, že v rámci nemocnicí navrhované léčby se jejich dcerka měla zúčastnit studie, při které měly být použity nikdy neověřené chemikálie. Během 4 měsíce trvajících právních strkanic utrpěli rodiče nejen finanční ztráty, ale po stresujícím traumatickém zážitku její otec zůstal dokonce 3 týdny v pracovní neschopnosti.
Avšak před samotným rozhodnutím soudu se rodičům s dcerkou podařilo uprchnout mimo USA, kde se následně svěřili do péče lékařů upřednostňující přírodní přístup léčby rakoviny.
Rodina a přátelé jim pomáhali, jak se dalo, hlavně s péčí o ostatní děti, jídlem a prodejem jejich domácí produkce na nedalekém tržišti.
Nedávno rodiče děvčátka potvrdili, že jejich dcerka se po absolvování přírodní terapie z leukémie plně vyléčila.

Nemocnice má nyní poměrně velký problém

Holčička je totiž kompletně vyléčená (k 23.říjnu 2013), přičemž nemocnice rodičům i médiím tvrdila, že bez jejich léčby do několika měsíců zemře. Tři lékaři, kteří Sarah léčili přírodními biochemickými protokoly za použití výživy, doplňků stravy a výtažků z rostlin, deklarovali, že na snímcích z CT, ani v krvi se žádná rakovina již nenachází.

Výsledky byly trojnásobně ověřené!

Ze stovek různých médií, které o případu referovali, žádné z nich se o příběh děvčátka, jeho rodičů, dědečka, ani místního biskupa, nezajímali do hloubky a nestranně. Andy, otec děvčátka, vypovídá o tom, jak média z jeho výpovědí podtrhli jen výňatky a  ty překrucovali. Zde je třeba připomenout, jak jsou média podmaněna svým chlebodárcům, kteří nám určitě nechtějí sdělovat pravdu. Následně pak už nebyl ochoten jim poskytovat další výpovědi.
Nemocnice nikdy nezískala podpis rodičů pro druhou sérii jiných chemikálií a na souhlas s jejich aplikací si vyžádala jen podpis nezletilého dítěte. Rodiče nikdy nebyli seznámeni s potenciálními vážnými vedlejšími účinky navrhovaného protokolu. A k tomu všemu nemocnice nezákonně poskytla osobní údaje médiím, což je v rozporu se zákony o ochraně soukromí. Toto chování je proti veškerému logickému i duchovnímu smýšlení.
V současnosti je rodina stále mimo území USA, ale chtějí se vrátit domů. Tam na ně čeká dalších 6 dětí. Nesmírně si přejí, aby se jejich životy mohly vrátit zpět do starých kolejí. Chtějí se vrátit domů bez strachu o to, že je tam zatknou za neuposlechnutí příkazu soudu.
Jak však říká Andy, otec děvčátka: "Nehodlám se podrobit tomu, o čem rozhodl soud". Na to, aby se jim to podařilo, byl dokonce zřízen na internetu fond, příspěvky mají být použity k úhradě právní obhajoby. Také kolují zatím nepotvrzené zprávy, že na rodiče již byly vydány zatykače.
Nucené soudní opatrovnictví pro Sarah bylo zřízeno až po čtyřech soudních zasedáních. Na první rozhodnutí podala odvolání nemocnice zastupovaná až čtyřmi právníky. Mária Schimerová je vedoucí oddělení právního zastoupení Univerzity medicíny v severovýchodním Ohiu a také zástupce a obchodní partnerka Akronské nemocnice. Jak uvádí otec děvčátka, paní Schimerová se s ním nebo s jeho dcerou Sarah nikdy nesetkala. Dokonce rodičům nebylo nikdy řečeno, že jejich dcerka má, mezi jinými věcmi, v rámci navrhované léčby zúčastnit i výzkumné studie.
Nicméně odvolací soud jejich odvolání zamítl a přesunul případ na jiný odvolací soud, který nakonec požadavku nemocnice vyhověl a přidělil případ novému soudci okresního soudu. Tento nový soudce nakonec rozhodl proti Hershbergerovům a usnesením jim odebral rodičovské pravomoci.

Fond na podporu Sarah

Jak již bylo zmíněno, nemocnice tvrdila, že bez jejich léčby Sarah do několika měsíců umře. Isaac Keim, amišského biskup uvádí, že nemocnice v Akronu i jemu řekla totéž před přibližně rokem v době, kdy i jemu diagnostikovali rakovinu.
On však chemoterapii odmítl a upjal se na více přírodní léčbu. Dnes se cítí skvěle.

Kromě toho také zná mnoho dalších lidí, kteří jsou zdraví a žijí dlouhá léta po tom, co jim bylo nemocnicí tvrzeno, že pokud neakceptují jejich doporučenou léčbu chemoterapií, tak do pár měsíců zemřou.

Samozřejmě se jedná o byznys a ohromné zisky pro nemocnici

Nemocnice v Akronu ztratí přes 1 milion dolarů v případě, že Sarah u nich neabsolvuje plných 110 týdnů studie. Podle zdrojů blízkých nemocnici už i stihla vyfakturovat 130 tisíc dolarů za prvních 5 týdnů experimentální léčby.
Kromě toho nemocnice přijde i o granty na výzkum dětské rakoviny a další příspěvky přímo, či nepřímo spojené s touto studií. A to se do toho nezahrnuly příjmy z následné léčby vedlejších účinků, jako například chemoterapií vyvolané další rakoviny, selhání ledvin, srdeční problémy, poškození nervové soustavy – tedy všechny problémy typické pro ty, co přežijí konvenční léčbu rakoviny.
Nemocnice nechce, aby se lidé doslechli o tom, jak bylo s jejich rodinou špatně zacházeno. Obzvláště ji trápí skutečnost, že Sarah se za pomoci přírodní terapie zcela vyléčila za tak krátkou dobu, jakou jsou 2 měsíce...

Je velice důležité se nenechat lékaři oklamat. Především nesmíme důvěřovat takovým, kteří jsou jedna ruka s farmaceutickým průmyslem, nehledí, jak na tom bude pacient, a ideou je pro ně zisk.


zdroj:czechfreepress.cz

1 komentář:

  1. Zať-lekár v USA, začínal na prestížnej klinike v NJ v r. 1997. Tam sa operovalo takto, robil sa žlčník a mrk na poistku - wow dobrá poisťovňa! Tak mu zoberiem i slepé črevo a povieme, že to bolo nutné, život ohrozujúce. Odišiel na vlastnú žiadosť. B

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů