4. 11. 2013

No potěš koště!

Pojišťovny rozešlou tisíce pozvánek v rámci prevence rakoviny

Zvací dopis k vyšetřeníPraha - V rámci celostátního screeningu ministerstva zdravotnictví začnou pojišťovny v září rozesílat lidem pozvánky na zdravotní prohlídky. Zvací dopisy budou rozesílat všechny pojišťovny, a to po následující dva roky. Pacienty budou zvát na preventivní vyšetření tlustého střeva, prsou a děložního čípku. Ten, kdo se na bezplatnou prohlídku nedostaví poprvé, bude pozván znovu za rok. Celý projekt vyjde ministerstvo na 107 milionů.

Pozvánku dostanou všichni ti, kteří v posledních letech chyběli na preventivních prohlídkách a jsou ve věku, který podle lékařských tabulek vyžaduje prevenci. "VZP začne obesílat milion dvě stě tisíc svých klientů, budeme zvát vždy v měsíci, kdy se narodili," sdělil Oldřich Tichý, mluvčí VZP.

Kontroly budou zaměřené na nádorově nejrizikovější onemocnění. U vyšetření tlustého střeva si lidé budou moci vybrat mezi preventivním vyšetřením stolice nebo sondou do tlustého střeva. Ta dokáže nádor spolehlivě odhalit. Pacientům mohou dát lékaři tlumící léky. Při kolonoskopii stráví pacient na sále zhruba půl hodiny, pokud má výsledky v pořádku, na další vyšetření nemusí minimálně pět let.
zdroj: ceskatelevize.cz

Mají oproti zprávě nějaké zpoždění, ale i tak se to rozjede.
Podle informací již delší dobu mají vědci (ti opravdoví) k dispozici přístroje, jejichž pomocí lze diagnostikovat, ale i opravovat (!) energetickoinformační obal člověka (auru). Tento přístroj dokáže odhalit rakovinu několik let před jejím fyzickým projevením (ještě před prvním "nekontrolovatelným" dělení buněk).
Místo toho se k "diagnóze" rakoviny používají přístroje, které tuto nemoc naopak způsobují! O zneužívání noceboefektu ani nemluvě. 
Stačí si preventivně nechat uříznout všechna prsa, zadek, obě ruce, levou nohu a většinu hlavy. Pak můžete mít jistotu, že na raka nedojedete. 

Aby nedošlo k nechtěnému - "preventivní" prohlídka nebude (alespoň prozatím) povinná. Ovšem v případě malého zájmu o takové prohlídky si umím představit v blízké budoucnosti změny v zákonu.

3 komentáře:

  1. Jen upřesňuji, že je to dobrovolné: Během dvou let dostanou pozvánku na dobrovolné preventivní vyšetření na rakovinu statisíce lidí ve věku nad 50 let. Pozvánky začnou chodit lidem od září, informuje na svých stránkách deník Právo.
    Zdroj:http://www.vzp.cz/o-nas/aktuality/pozvanka-na-prevenci-rakoviny-statisicum-lidi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za upozornění.
      A já upřesním, že to bude nejdříve až na konci roku a podle všeho nejde jen o lidi ve věku nad 50 let, protože jen VZP bude posílat více než 1,2 miliónu pozvánek. Více zde:
      http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/249027-preventivni-akce-proti-rakovine-nabira-zpozdeni-pry-za-to-muze-brusel/

      Ani by mne nenapadlo, že by to někdo mohl vzít jako povinné. Ale uznávám, že v článku to nikde výslovně napsáno nebylo, tudíž pro sichr doplním.

      Vymazat
  2. SUPER:)))). už se těším , tyhle sranda akce miluju. Konečně vím , za co platím to lichvářský pojištění VZP. naposled jsem se pobavila při vyplnování formulářů pro sčítání obyvatelstva a majetku:) TO BYLO TAKY PĚKNÝ. . . . bohužel a beze srandy to spoustu lidí vezme vážně a na prohlídky se dostaví. . . . iva

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů