22. 11. 2013

Matěj - Úvaha blázna 8

Vy nás ale zásobujete pane Karfík :-)
Ne, vážně. Matěji tohle je zase pecka! Dík! I Dík i Vlabi za nádhernou ilustraci!

 (reportáž jedný bakterie z první úrovně druhý triády, tedy mikroorganismů)



Lidi, představte si, jsem jedna z mnoha a mnoha druhů bakterií a tedy součást Matějova těla už od jeho narození. Putuju v něm a pracuju pro něj. Proto nás asi někteří znalci zvou přátelskou mikroflorou.
Je nás tu ale víc, mnohem víc! A někteří z nás přišli do jeho těla až později. Jsou trochu jiní a makaj jen zdánlivě proti jeho zájmům. Člověk je nazval viry, bakteriemi, plísněmi a parazity. Mnozí lékaři, ale hlavně mluvčí výrobců patentních léčiv, z nich udělali strašidlo a metlu lidstva. Ale já, která o nich vím víc než celá pozemská věda, tvrdím, že ony zdánlivě nebezpečný bytůstky vlastně pro člověka dělaj neuvěřitelně cennou a přímo zázračnou práci. A to něříkám proto, že jsme jedna sorta, ale proto, že přesně tyhle mikroorganismy, furt a pořád, jako obyvatelé Matějova těla trénujou jeho imunitu. A tak i jim patří moje úcta a rovněž možnost putovat jeho tělem dle přislušnosti, která je opravňuje činit v něm to, co jenom oni, armáda mikroorganismů, umí. A člověk, pokud je rozumnej a svýmu tělu naslouchá, tak jejich počty vhodným způsobem reguluje, protože jen tak může zůstat živ a zdráv.
Já jsem osvícená a vzdělaná bakterie, která ví, co nechápe mnoho lidí. Zvláště těch co si uzurpovali výsadu vládců planety Země. Zcela neskromně mohu konstatovat, že tenhle jejich závěr pramení pouze z jejich pitomosti. A to proto, že suvernním vládcem planety nejsou oni, ale jenom Ona - Matička Země. A my, byť mrňavounký a člověčími ignoranty opovrhovaní, jsme její oporou a možná i nejdůležitějším nástrojem a to nejenom v lidskejch tělech. Dokud tohle člověk nepochopí, bude stále zbytečně, hloupě a příliš brzo umírat. A když mu nedojde, že je zde na krásný, modrý planetě od věků až dodnes jediným, skutečně nebezpečným parazitem, tak ani nemůže pochopit, že je v jeho moci to změnit!
A ještě vám připomenu, že stojí za úvahu, kolik vlastně lidí mimo vědců a některejch našich fandů mělo možnost vidět, jak jsme úžasní, krásní a tvůrčí. Co nabízíme neskutečnejch forem a tvarů. Kolik barev, funkcí a činností musíme zvládnout, včetně pohrdání od ignorantů a někdy i od slovutnejch MUDr.ů! Vždyť bez nás by člověk na týhle planetě vůbec nemohl existovat!
Já sice nevím, co si o nás myslí tenhle světu nebezpečnej parazit Matěj.
Ale jakto, že mu – vlastně - říkám Matěj, a proč znám jeho jméno?



4 komentáře:

  1. a vo tom to je! jo
    Mirka

    OdpovědětVymazat
  2. Práve som čítala, že zomrela najstaršia občianka Česka - 109 ročná pani Evangelia. Síce bola grékyňa, čo nevadí. Myslím to mala s baktériami/batériami dobre zrovnané .. :-) B

    OdpovědětVymazat
  3. No, tak to je pěkně napsané, že mám hned lepší náladu:) PĚKNÝ A OBRÁZKY SUPER. Iva

    OdpovědětVymazat
  4. Dobré ráno - Mateji kukla som k susedovi - dík, za živé slová :-) B

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů