7. 10. 2013

Země dříve známá jako Libye

Byla jednou jedna země, která byla nejbohatší zemí na africkém kontinentu a měla nejlepší sociální systém. Měla bezplatné školství, bezplatné zdravotnictví, nejlepší míru vzdělání, nejnižší úmrtnost dětí a její obyvatelé měli nejvyšší životní očekávání. Vládla tu bezpečnost a ženy měly práva, o jakých se ženám v jiných arabských zemí ani nezdá.


Pak přišlo NATO a z „humanitárních důvodů“ v Libyi zasáhlo, což vedlo k nepředstavitelné katastrofě. NATO vybombardovalo zemi do doby kamenné, zničilo celou infrastrukturu a nyní v ní vládne chaos a anarchie. Hlavními vítězi je al-Kajda a spolu s ní spřízněné bandy islamistických teroristů. V současnosti je země rozštěpení na tři části: emiráty Fezzan, Cyrenaica a Tripolitania. Čistá práce anglo-americké válečné mafie.
Hlavním válčeným štváčem, který tlačil na provedení této destrukce a rozdělení fungujícího státu byla ministryně zahraničních věcí USA, Hillary Clintonová, protože rozbití Libye byl její projekt (tolik k pohádce, že když pustíte k moci ženu, na světě zavládne mír). Clintonová se postarala o to, že „macho“ Muammar Kaddáfí byl štván, lapen a zavražděn a přenáramně se radovala (viz video) z jeho mučení, popravy a ze zhanobení jeho těla.
Pokud v roce 2016 náhodou přijde k moci jako první prezidentka Spojených států amerických, má se svět na co těšit. Útočné války jejich předchůdců budou jen dětskou hračkou v porovnání s tím, co způsobí ona. NATO znovu odvedlo skvělou práci, Opět byla jedna země kompletně zničena. Západní vlády a média nás nejprve přesvědčovala, že obyvatelé Libye se masově postavili proti Kaddáfímu a přivítají novou „demokracii“, nainstalovanou po jeho zavraždění. To se však vůbec nestalo. Přesně věděli, koho v něm ztratili a co je „po osvobození“ očekává. Ze zahraničí vpašované rebely obyvatelé nenávidí a nijak je nepodporují. (Předseda někdejší opoziční Přechodné národní rady Mustafá Abdal Džalíl tehdy řekl, že Katařané plánovali bitvy, které byly pro Kaddáfího porážku rozhodující. Zdroj).
Libye se v letech 1977 – 2011 jmenovala Velká libyjská arabská lidová socialistická džamáhíríje. Jamahýrie byl stát založený na přímé demokracii bez politických stran, řízený jeho lidem prostřednictvím místních rad.
Lidé odmítají spolupracovat s přechodnou vládou a toto odmítnutí šlo například v Syrtě tak daleko, že nová vláda vybombardovala město do doby kamenné, aby si podrobila místní obyvatelstvo. Pěkná „demokracie“ způsobená západem. Útoky NATO zabily celkově více než 80.000 Libyjců, mnohokrát více než měl na svědomí „zlý diktátor“ Kaddáfí za celých svých 40 roků.
Z útoků NATO těžila především al-Kajda a její spojenecké banky, ze jejichž financováním, školením a dodávkami zbraní stály USA, Saudská Arábie a Katar. Teroristé také vyplenili i sklady zbraní libyjské armády, včetně velkého množství chemických zbraní. Následně teroristé rozšířili zbraně po celém Maghrebu (region na serveru Sahary) a použili je právě proti těm, kteří jim pomohli.
Americký konzulát v Benghází byl napaden a zničen, zabili amerického konzula Chrise Stevense spolu s personálem velvyslanectví a ochrankou. Jejich úkolem totiž bylo vybrat zpět zbraně, které se dostaly do rukou teroristů a připravit je na akci v Sýrii. Hillary Clintonová se pokusila tento „bumerang“ své zločinecké politiky zakrýt různými lžemi. Aby se vyhnula vyšetřování prostřednictvím Kongresu, v lednu 2013 odstoupila ze svého postu, protože míří do vyšší ligy, jak je uvedeno výše v článku.
Mezitím se z Libye stala teroristická centrála sever Afriky, odkud se teroristé pokusili dobýt Mali a neustále dodávají do Sýrie bojovníky a zbraně. Politikou „změny režimu“, kterou provedli západní státy v čele s USA, se teroristé al-Kajdy, kteří hráli celkem okrajovou úlohu, vrátili na Blízkém východě a v severní Africe zpátky do hry. Přirozeně, cíleně. Nedošlo zde nedávno k teroristickému útoku hnutí al-Shabaab v Nairobi v Keni a k dalšímu ze strany Boko Haram na severovýchodě Nigérie?
Dva roky po intervenci NATO v Libyi kvete korupce, každý den jsou páchané ty nejodpornější zločiny proti obyvatelstvu a speciálně proti menšinám. Teroristické bandy běsní bez toho, aby jim v tom někdo zabránil (Členové ozbrojených milicí v libyjském Benghází stříleli do protestujících). Kde jsou všichni ti evropští humanisté, kteří tehdy tak horlili ve prospěch vojenského zásahu? Nezaslouží si nic jiného než pěstí do obličeje, za svůj souhlas s bombardování Libye „z humanitárních důvodů“.
V období od 31. března do 5. listopadu 2011 provedlo NATO podle vlastních údajů 21.662 misí, z toho bylo 8.140 leteckých útoků. Většinou na civilní cíle jako jsou sídliště, nemocnice, mosty, vodárny a elektrárny. Celá země byla ostřelována nejmodernějšími zbraněmi, včetně municí z ochuzeného uranu.
Operace přitom měna označení UNIFIED PROTECT (jednotná ochrana) a měla chránit civilní obyvatelstvo. Šéfem tohoto válečného zločinu byl generálporučík kanadského letectva, Charles Bouchard, který velel ze základny Allied Joint Force Command v Neapoli.
V současnosti je Libye rozštěpení na emiráty Fezzan, Cyrenaica a Tripolitanie, žádný nemá šanci na přežití. Možná s výjimkou emirátu Cerenaica, protože se na něm nachází 80% libyjské ropy. Přece jen je to největší ropné naleziště Afriky a páté největší na planetě. Západní ropné koncerny se pokoušejí dohodnout s teroristickými bandami, aby mohli za symbolický bakšiš vyplenit libyjská naleziště.
Tripolis nebude nečinně přihlížet této krádeži hlavních příjmu země a mezi jednotlivými skupinami v Libyi zřejmě vypukne občanská válka. Před útokem NATO neměla Libye žádné dluhy, měla dokonce prostředky ve výši 150 miliard USD na účtech západních bank. Byla to také země, která poskytovala nejvíc úvěrů sousedním zemím. NATO jako první bombardovalo centrální banku v Tripolisu a Západ zabavil její aktiva na účtech zahraničních bank.
Je trpkou ironií, že poté, co ukradli ropné bohatství a zabavili zahraniční majetek, chtějí západní země ukradnuté peníze půjčit Libyi formou úvěrů na obnovu a zemi tak tlačí do pasti zadlužení. Libye se tak zařadí mezi ostatní nejchudobnější země Afriky a bude stejně tak zotročená.
Libye byla úplně zničená. To však, jak se zdá, vůbec nebrání ambicím Hillary Clintonové stát se prezidentka, a to i přesto, že je za tuto katastrofu zodpovědná. Doteď dokázala velmi šikovně odmítat svůj podíl viny na tomto zločinu a též za podíl na smrti amerického velvyslance Chrise Stevense. Z pohledu stínové moci je však možná právě toto kvalifikací, aby se dostala do Bílého domu.
Politikou Washingtonu a Londýna za pomoci NATO je rozdělení a oslabení krajin tzv. balkanizací a jejich přeměna na trosky.
Vidíme to na samotném Balkánu, rozkouskovaní Jugoslávie na ministáty. Na rozdělení Iráku na kurdské, šiítské a sunitské oblasti. Na rozštěpení Súdánu na sever a jih. To mají v plánu i teroristé v Sýrii: úplně zničení a rozštěpení.
Jak může ještě někdo věřit tomu, že intervence západních zemí pod rouškou „ochrany obyvatelstva“ (rozuměj: útočné války) jsou oprávněné a vedou ke zlepšení situace? Zeptejme se v Afghánistánu, Iráku, Libyi a nyní také v Sýrii, za jak skvělé považují dodanou demokracii a zda si nepřejí klidné a stabilní časy minulosti. Jak je možné chránit obyvatelé tím, že je pozabíjejí a uvedou zemi do totálního chaosu?
Kdo požaduje vojenský útok západu proti jakékoliv zemi, toho je třeba okamžitě udat a zatknout. A kdo jsou tito propagátoři válek? Lobbisté, kteří kontrolují média. Jeden jejich zástupce nedávno odletěl do Washingtonu, aby Obamu přesvědčil, že Sýrii a Írán je třeba přece jen napadnout. Ano, je to „Bibi“, protože s válkami jsme ještě neskončili, jen to celé začíná.

9 komentářů:

  1. Clintonová a žena ? myslím že "ilumináti" tu hospodariaci sú všetci klony. B

    OdpovědětVymazat
  2. Takhle vypadá rukopis NWO. Ekonomiky, které vyčnívají a přitom nedrží basu s Velkým Bratrem, je třeba zničit, zadupat do země, uvést v totální chaos a rozdrobit na nesvéprávná území, která už nejsou nebezpečná. To se nejdříve nasadí "vnitřní nepřítel" - nejlépe nenápadné rozdmýchávání rasových a sociálních nepokojů - a když je země patřičně rozvibrovaná, humanitárně se zbombarduje. Pak už jen stačí ukrást, co se dá, a vzít do zaječích. Hordy hladových teroristů s vymytými mozky se už postarají o zbytek.
    Kolik zemí už zažilo tento scénář! Z našich nejbližších připomeňme alespoň Jugoslávii, ale snahy o "rozparcelování" vyšly třeba i v SSSR a konečně ani my jsme nebyli ušetřeni. Nejdříve jsme byli Československo, než jsme se vzpamatovali, byli jsme Česká republika, potom se začali ozývat Moravané, Slezané se pochopitelně nenechali zahanbit. A uvážíme-li drsně rozdmýchávanou řevnivost mezi majoritní a minoritní částí společnosti, vidím v tom někde zpoza buku číhajícího Velkého Bratra.
    To abychom si nemysleli, že nějaká Lybie nebo Sýrie se nás netýká...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu není třeba vycestovat za hranice a do konce není třeba hledat ani v tak globálně závažných situacích jako byla a je v Libyi, aby na chlup stejnou taktiku bylo možné vidět i u nás. Vlastně už to vidět není. Kde jsou želetavské či sedlčanské sýry, káva jihlavanka, škodovka, velké strojírny, hutě, sklárny, bohužel i elektrárny, ale i všeobecná vzdělanost národa, úcta atd.? Do všeho vpadl různě za prý nutný kapitál přestrojený Velký Bratr, pak rozmělnil, přesunul, zlikvidoval.
      Někde je třeba otevřeně s nelidskou brutalitou, jinde stačí skrytě a nenápadně. Výsledek je tentýž - likvidace všeho funkčního a efektivního.

      Vymazat
    2. Chtěla jsem napsat něco podobného, ale neuměla jsem to formulovat. Cítím to úplně stejně jako ty, Michale. Hlavně zničit všechno, co se vymyká stádu oveček... :-(

      Vymazat
    3. :-)) tak ja dnes radostne, lebo hurá Káva Jihlavanka existuje, u nás na Modrom Kameni v JEDNOTE. Práve včera som ju videla, a doteraz nevedela, takže synchronizácia funguje, Jung má pravdu. Kúpim si ju, a oprobujem , a keď u Vás nie je, tak si ju môžme dať u mňa :-D
      Hm - likvidace funkčního a efektivního - nuž neplačme, Čechy boli predané, na Karlštejne vraj visí Európska zástava, takže , jakže ? B

      Vymazat
    4. Mirko:
      Myslím, že ani není primárním cílem ničit co se vymyká, nýbrž to, co funguje a přináší většině užitek.

      Bed:
      Konkrétně káva Jihlavanka existuje, kupuju jí také. Já narážel na to, že s Jihlavou a dokonce ani s naší republikou nemá nic společného - ostatně jako vše, co jsem zmínil v předchozím komentáři.
      Začalo to už před mnoha desítkami let. Česká auta i moto (Praga, Tatra, Java ad.) to byl pojem na celém světě, jako je dnes BMW, MB ad. Nevěřím tomu, že by čeští inženýři zaspali na vavřínech. Zkrátka vše, co u nás bylo ve světě bernou mincí, bylo zlikvidováno buď zcela, nebo rafinovaně přemístěno jinam. Takže renomé v prde-fuč, kvalita fuč, pracovní příležitosti fuč, příjmy z prodeje fuč, příjmy s daní fuč. A ještě k tomu daňové prázdniny na deset let pro zachránce průmyslu (prý cizí kapitál), leckdy darování pozemků a vybudování infrastruktury až ke dveřím. Vše se pak po ukončení daňových prázdnin přesunuje do Indie apod. a my jako stát přicházíme o víc, než se jednomu zdá. Mnohem víc.

      Vymazat
    5. Nojo, ale ono většinou je k užitku to, co se vymyká... to hýbe světem kupředu.

      Vymazat
    6. Mirko,
      to je úhel pohledu. Z jejich pohledu menšiny se to vymyká (jejich kontrole). Z pohledu většiny je to k užitku. :-)

      Vymazat
    7. Velice úzce související téma (čtěte i s komentáři):
      http://ers.blog.cz/1310/domobrana-proti-exekutorum-a-inkasnim-agenturam

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů