28. 10. 2013

Rozkol v globálním prediktoru. Dvě křídla. Princip tvůrčího konkurzu


Nejprve jsem to dal jen do odkazů, ale myslím si, že článek stojí za sdílení.

Globální prediktor / Globální parazitický predátor (GP/GPP) se v současnosti dělí na dvě hlavní křídla - atlantické a eurasijské. Mezi těmito křídly panuje (nyní už) větší rozkol z důvodu odlišného pohledu na řešení krizí řízení v důsledku přešlapů/omylů GP hlavně v poslední době, a obecně výrazněji také v posledních 100-150 letech. Globální konceptuální moc například nikdy neplánovala nechat rozvinout kapitalizmus a společnost exponenciálně zvyšované spotřeby do současné podoby - kapitalizmus jako takový měl skončit někde na počátku 20. století, nástrojem byl Marx a světová revoluce. Jejich uvažování má logiku, uvědomovali si, takovou úroveň spotřeby a nadprodukce nemůže planeta vydržet dlouho. Teď, zhruba po 90-100 letech, se blíží k cíli ukončení kapitalizmu jinými prostředky (adekvátních současné době), ale mají 90-100 let skluz oproti plánu. To je jejich obecný problém už velmi dlouho, počínaje sinajským "pochodem" (byli nuceni ukončit cca po třech generacích, plánováno bylo 7), v podstatě se jim do poslední doby jakoby vždy dařilo vše, ale vždy s jedním "ale" - ne úplně a s časovým skluzem. Má to objektivní příčiny...


Zpět k tématu. Atlantické křídlo se finálně zformovalo někdy v 17-18 století, kdy se hlavní stan GP částečně přestěhoval nejprve do Holandska a o něco později (uvědomili si, že Holandsko v některých věcech nevyhovuje) do Anglie. Část "mozků" ale zůstala ve Vatikánu, který nyní představuje stan eurasijského křídla (rozdělení na dvě křídla ale mohlo být i podstatně dříve, pramení vlastně z podstaty 2x(10+1)). Soupeření mezi křídly sice více či méně připomíná "boj nanajských chlapečků" (pro zájemce - ilustrační video), ale rozpory jsou a konceptuálně gramotný státník jich může využít k dosažení svých cílů, což se například Putinovi daří, poslední příklad byla krize kolem Sýrie, kdy se eurasijské křídlo GP prakticky plně postavilo za Putina proti atlantickému křídlu a uznalo (dopisem papeže Františka Putinovi během G20), že syrskou krizi může vyřešit jen on.
Vatikán/papež je představitel/zosobnění eurasijského křídla GP, ale papež není součástí - je jen "agentura pro styk s veřejností" pro křídlo GP a to na něj vkládá dílčí úkoly.
Atlantické křídlo GP se opírá o anglosaský svět, "hlavou" je Anglie, "svaly" jsou USA. Zosobněním a "PR agenturou" je britská královská rodina, ale podobně jako u papeže, britská královská rodina není součástí GP. (Smrt princezny Diany například byla podle Pjakina signálem/varováním od GP směrem ke královské rodině, aby se nesnažila, nebo přestala snažit v některých věcech "vybočit z řady" a jen plnila zadané úkoly.)
Anglosaská regionální elita, hlavně USA, která je vědomou/nevědomou periferií atlantického křídla, se syrskou krizí snažila vyvolat válku na blízkém východě, obecně vrhnout svět do nestability, a tím zachránit status dolaru jako jediné světové měny a tím i své postavení, majetky a moc. Toto vlastně byla poslední jejich možnost, jak zachránit dolar a šanci na "pax americana", hegemonii a unipolární svět (nebo si to alespoň mysleli, že je to jejich poslední šance). Dá se říct že, periferie atlantického křídla se postavila na zadní. Naštěstí pro svět neuspěli, ale v důsledcích spíše i "naštěstí pro sebe" protože by důsledky také nemuseli přežít. Takto sice ztratí status a postavení, ale zřejmě přežijí. Pjakin jejich chování přirovnal k cestujícímu-vagabundovi, který napadne řidiče autobusu, protože řidič odmítne zastavit na mostě přes jezero, kde autobus normálně nestaví. Vagabund řidiče udeří do hlavy, v důsledku čehož omdlí a autobus spadne do jezera a většina cestujících zahyne, pravděpodobně včetně jeho samého. Podobně oni také nepřemýšlí o následcích toho, co dělají.
Eurasijské křídlo GP si to uvědomovalo a proto podpořilo Putina, aby "umravnil" regionální elitu USA. Jedním projevem tohoto byl dopis papeže Putinovi s prosbou zabránit konfliktu v Sýrii, dalším byl fakt publikace článku Putina v New York Times a jeho obsah. Signály o tom, že v otázce řešení syrské krize se nadále s atlantickým křídlem GP nepočítá, a řešení se bude hledat v tvůrčím konkurzu eurasijské křídlo-Putin(potažmo Rusko), byly mj.:
  • plakáty v Římě s Putinem a textem "My s Putinem", které tam visely asi 2 dny a autority nebyly s to je odstranit. "My s Putinem" - "My eurasijské křídlo s Putinem", zde nemá význam, že formálně to byly plakáty italské Národní strany;
  • plakáty s Putinem v Káhiře, v námořnické uniformě - zde na atlantické křídlo odkazuje v symbolické rovině námořnická uniforma, a "my-eurasijské křídlo" je vyjádřeno geograficky tím, kde se plakáty objevily - Egypt je historická kolébka a první hlavní stan GP.
  • dopis papeže Františka Putinovi během summitu G20, bezprecedentní obrácení se papeže ke konkrétnímu státníkovi, přes jeho osobu se něj vlastně obracelo (ne)přímo eurasijské křídlo.
Tvůrčí konkurz je princip, který aplikuje GP při přijímání řešení a volbě postupu v konkrétních otázkách. Spočívá v tom, že kdo nabídne (která strana ze dvou) lepší řešení, toho řešení se vybírá k realizaci. V minulosti tvůrčí konkurz probíhal vždy mezi eurasijským a atlantickým křídlem GP, v případě syrské otázky eurasijské křídlo přiznalo Putina sobě rovného a tvůrčí konkurz probíhal mezi ním a Putinem. Dopisem papeže eurasijské křídlo přiznalo, že není schopno samo bez Putina a Ruska najít řešení (a zabránit válce a potenciálně 3. sv. válce) a akceptuje a podporuje řešení Putina.
Toto je jen hrubý nástin obrazu, celá věc je trochu propletenější, prolínají se navzájem zájmy, skupiny atd. Například Obama, ač prezident USA, je spíše člověkem eurasijského křídla a v tomto konfliktu stál proti regionální elitě USA a nakonec pomohl realizovat řešení Putina. Jinak řečeno - Obama je povětšinou rukojmí regionální elity USA, ale jakmile Putin přišel s přijatelným scénářem nezaútočit, tj. vytvořil Obamovi prostor manévrovat, i z toho hlediska, aby to před veřejným míněním vypadalo logicky a regionální elita nemohla otevřeně nic namítat, Obama ihned využil.

To, že GP přiznal Putina sobě rovného v konkrétní otázce globální politiky - syrské krizi, však neznamená, že se nesnaží vrátit věci zpět do starých kolejí a Putinovi "ukázat jeho místo". Prvním výstřelem zde bylo zbití a uvěznění ruského diplomata Borodina v Holandsku. Putin ale jak se zdá ustupovat nehodlá, což se rovná v podstatě přechodu do stavu otevřené války mezi GP a Ruskem/Putinem. Což neznamená zřejmě válku v klasickém smyslu, ale válku všemi prostředky (ze strany GP) o to, aby situaci vrátil do předchozího, pro sebe výhodnějšího, stavu.

Poslední události, další napadení diplomatů po světě, informační útok západních médií, titulky typu "Situace v Rusku má blízko k převratu" a vlna zpráv podobného ražení (viz Západ-Rusko: informační kanonáda), to vše jsou projevy této nové situace. Pravděpodobně i teroristický útok ve Volgogradu. Nemůžu se nicméně zbavit dojmu, že GP si na matriční úrovni naběhl a je v krizi, dělá chyby (pokud to bylo v druhém případě z jeho iniciativy):
  • jméno zbitého diplomata - Borodin. U Borodina byla v roce 1812 rozhodující bitva, v níž se rozhodlo o budoucí porážce Napoleona. Dopadla tehdy nerozhodně, ale Napoleon později napsal že tehdy se rozhodlo. A Borodina sice zbili, ale přežil;
  • Volgograd (Stalingrad) - tady snad ani není třeba více psát. Bitva u Stalingradu je pro ruskou civilizaci symbol Velké vlastenecké války, matrice vítězství.

15 komentářů:

  1. No teda,
    kdo je vlastně kdo? Co je co? A jak tedy na to? Nato, Rus-urááá, Vatikoš to kříží, Islám-salam, asiati číhaj. Jo, zapoměl jsem na Judu. A jen chudák Borodin za všechny dostal tento - přes hubu. Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matěji,
      za konspirační zmínku podle mne ještě stojí připomenutí knihy J. van Helsinga Tajné společnosti s podtitulem Válka svobodných zednářů. Ta byla vydána již před třemi roky. Ač s tím nebude asi mnohý čtenář souhlasit, z celého toho dění mám pocit, že NWO se stále úspěšně realizuje, jen možným budoucím "králem světa" nemá být nikdo ze západu, ale dost možná dnešní světový zachránce míru číslo jedna, na jehož stranu se přiklání již nejenom lidé z východu, ale i západu. Naše letošní volby mi také ukazují, že kormidlo český vodou nasáklý polorozpadlý vor možná stočí směrem k druhému břehu, než ke kterému jsme se "úspěšně" ubírali doposud. Vše namísto toho, abychom pluli svým vlastním českým směrem. Zprávy o uragánu pustošícího Anglii, jsou jako dalším upozorněním pro baštu západu, že u vesla již sedí někdo jiný. Nic není takové, jak vypadá aneb všechno je jinak.

      Vymazat
    2. ... Matěj navaril borščguláš :-)) B

      Vymazat
  2. Jo,
    Helsing to vytáhl z tý 33+10. Ale tipovali spíš asiaty, hm? A von to bude Chazar? Nojo, voni nás slovany tady lovili jako otroky už skoro před tisícovkou let. Ale, že by nás zas do Peruna prodávali v Moskvě? Tam by měl Radomír kousek. Nojo, třináctej kmen s pěticípou. To fakt má smysl. Ale doufám rači v nějakej tento, nesmysl. To by byla zas po dvaceti letech hrůza, co? Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matěji,
      nevím, zda jde o nějakého Chazara. Tady je jeden odstavec z Putinova projevu, kde je Asie přímo zmiňována (opět v souladu s Helsingem - kapitola o důvodech "pádu" dvojčat):

      "Chtěl bych se dotknout jednoho tématu.
      Dvacáté první století slibuje, že bude stoletím velkých změn, érou formování geopolitických kontinentů, finančně-ekonomických, kulturních, civilizačních, a vojensko-politických. A proto naší absolutní prioritou je těsná integrace se sousedy. Budoucí Euroasijská hospodářská unie, o které jsme mluvili v poslední době, není jen souborem vzájemně výhodných dohod. Euroasijská unie je projekt zachování identity národů, historického eurasijského prostoru v novém století a novém světě. Euroasijská integrace je šancí pro země bývalého Sovětského svazu stát se nezávislým centrem celosvětového vývoje a ne per iferii pro Evropu nebo pro Asii. Chci zdůraznit, že euroasijská integrace bude také budována na principu rozmanitosti. To je sdružení, ve kterém každý si zachová svou tvář, svou identitu a politickou subjektivitu. Spolu s našimi partnery budeme důsledně, krok za krokem realizovat tento projekt. A doufáme, že bude naším společným příspěvkem k zachování rozmanitosti a udržitelnosti globálního rozvoje."

      Vymazat
  3. Michale,
    ty myslíš, že se tahle tři etnika mohou na něčem shodnout? To by musel v Číně opět vládnout někdo jako Huan-di a v Indii Ašok. A ten třetí by musel bejt taky Slovan. Redukce obyvatel by byla rovněž prioritou. Umíš si představit, co by se stalo z Ruska, kdyby se tam nahrnuli dvě a půl miliardy lidí? Matěj

    OdpovědětVymazat
  4. BTW, Michale to čo robí SLNKO /Proton Flux/ ? B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bed:
      Nevím, zda přesně rozumím, na co se ptáš. Pokud máš na mysli drobný "schod" v grafu "Proton flux" zhruba od včerejší deváté hodiny, pak jde (podle mne) o sluneční hmotu vyvrženou některou z předchozích erupcí. Při erupci (krom jiného) dochází k vyvržení elektronů, protonů a těžších iontů. Ty mají velmi vysokou rychlost blížící se až k "C" (rychlost světla).
      Takže mými slovy (nevím, zda je to zcela správně) tento konkrétní graf zaznamenává intenzitu proudu protonů.
      Oč může jít v zákulisí je nepřímo naznačeno v komentářích pod článkem o nedávné sluneční aktivitě. :-)

      Vymazat
    2. Oukej, dík Michálku. Ešte som také čosi nevidela.., preto sa pýtam.
      Konečne som prečítala článok vyššie - napadá mi, že kde sa dvaja bijú tretí sa smeje. Nemáte pocit, že vznikajú akési bázy na inej platforme. Čiastočky z oboch GP i GPP chcú von z otroctva, a nenápadne to robia. - Houby tomu rozumiem, ale bez vetru sa ani lístok nepohne.
      Zaznamenala som pre mňa akoby tretie aktivity, Wcm777, svetový borščguláš. Je to len môj pocit :-) B

      Vymazat
    3. Bed,
      bohužel Ti často, stejně jako Matějovi :-) nerozumím. Nevím, co je Wcm777 a ani nevím, co si představit třetími aktivitami. Každé vědomí je aktivní, tudíž kolik je vědomí, tolik je aktivit.

      Jinak celé to velkolepé politické představení je pro mě .... představení a ještě k tomu politika.
      Politika není to, co by měla být. Z řeckého politiké techné – správa obce (služba občanům). Když to vezmu svými vesnickými slovy, pak současná politika je snaha jakýmikoliv prostředky (morálka, čest, svědomí jdou stranou) ovládat druhé za účelem uskutečňování vlastních zájmů. To, jak vidno, se "správou obce" nemá už nic společného, protože správou obce já rozumím zajišťování spokojenosti druhých - občanů.
      Každý, kdo je aktivní ve vysoké politice je šachista. Podle schopností jsou prezentované kroky promyšlené jeden, dva nebo i deset tahů dopředu. Tudíž na veřejnost projevující se skutečnosti beru jako něco, co má sloužit k dosažení něčeho jiného - za deset tahů (klidně obětování některých figurek, či předstírání ústupu, "nechtěného" odkrytí obrany apod.). Proto (možná jsem v tomto skeptik) nikdy nevěřím politikovi - žádnému, protože jeho strategií je za každých okolností manipulace.
      Každopádně politika a politické dění není to, co bych chtěl na blogu rozebírat. Pokud uveřejním nějaký na politiku zaměřený článek, pak jen proto, že obsahuje nějaký dílek skládačky světa, jak ho vnímám. Ani odkazy na články (vpravo v postranní liště) nejsou voleny náhodně. Kupříkladu momentálně všechny souvisí s tímto článkem :-)

      Vymazat
    4. Netráp sa, aj ja ti niekedy nerozumiem .:-) Dôležité je chcieť rozumieť, počúvať, učiť sa. Ctím si výrok môjho známeho, ktorému rozumiem tak, že sa každý od každého učí. Znie : "Nejsou žáci a nejsou učitelé". - Na Wcm777 som naďabila náhodou, sledujem svoje pocity, a niečo mi bliklo, že to je nový smer, jednoducho povedané, čistší vzduch.
      Však vygoogluj.. , rodí sa ťažko ale rodí sa čosi inšie.
      B.

      Vymazat
  5. Jen tak na okraj: když už jsi zmínil původ slova "politika", vzpomněla jsem si, že mi už jako dítěti bylo divné, proč tahle běžně používaná slova jsou cizího původu, proč si je jednotlivé země dávno nepřevedly do svých národních jazyků.
    Vysvětlení je myslím nasnadě - jako příklad poslouží často používané slovo "demokracie". Ve škole se děti učí, že demokracie je z řeckého δημος (demos = lid) a κρατειν (kratos = vládnout), tedy forma vlády, ve které je zdrojem moci lid. Ale už nikdo žákům neřekne, že "lidem" bylo původně, v době vzniku slova, míněno svobodné obyvatelstvo, tedy - vládnoucí třída. Já bych to tedy do češtiny přeložila spíš jako "vláda lidem" a to je tedy setsakramensky něco jiného!
    A pak věř politikovi, který se demokracií zaštíťuje v každé druhé větě. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo,
      napadá mě hned několik českých slov, která by vystihovala to, čím by politika měla (podle mne) být. Přitom by to chápalo i malé dítě.
      spolupráce
      sounáležitost
      společné cíle
      ochota pomáhat
      tvořivost
      obětavost
      rozum a zkušenosti
      ...
      Vlastnosti typického politika, že?

      Vymazat
    2. Malo by sa zaviesť : Idem do SLUŽBY - nie do VLÁDY, žejo ? B

      Vymazat
  6. Skláním se před Putinem,bojovníkem světla,novým Geliarem. Vždyť Rusko je Pramáti Slovanů a tedy i Moravanů a Čechů. Můj ůsudek : Brzo se k Rusku připojí Bulharsko,možná i Finsko , později budou následovat další státy. Ze staré Rusi , Rasénie bude proudit do celého světa Velká Nová Síla a nikdo ji už nezastaví, ani světoví predátoři.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů