18. 10. 2013

Počátek slovenské revoluce?

Přišel mi odkaz od Vlabi na tento článek:

Posledních 30 dnů jsem pozorně sledoval situaci na Slovensku a lze říct, že to tam vře. Situace tam není o nic lepší než v ČR nebo kdekoliv jinde a společnost je se zkorumpovanými a neschopnými politiky čím dál více nespokojená. Jak daleko to ale zajde?
Vše začalo v rozhlasovém vysílání, kdy nejmenovaní občané vyzvali lidi k revoluci a navrácení slovenské krajiny zpět do rukou občanů SR.





Zmiňuje to i zpráva televize TA3.



Za zhlédnutí stojí také projev poslankyně Heleny Mezenské, který před měsícem pronesla ve Slovenském parlamentu. Mezenská vypadá jako opravdový člověk bojující za lidi.

23 komentářů:

  1. Nechci brát iluze, ale toto je zoufalý výkřik zoufalých lidí .. snažící se silou rozbít skálu. Pokud se to podaří (1%), bude slovensko humanitárně zbombardováno, pokud se to nepodaří (99%), přezka bude utáhnuta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě na tom zaujala jiná věc - postoj televize. To není tendenční zesměšňování, jak to známe z ČT, ale opakovaná a zdůrazňovaná rada: nestačí bořit, musí souběžně s tím přicházet i reálné a realizovatelné řešení. Ta televize se defakto staví na stranu protestujících! :-o

      Vymazat
    2. To mě na tom pro změnu zaujala jiná věc.
      Pokud jste si někdo opravdu pustil ta videa a teď budu psát o tom druhém - z TA3, tak mě tam zarazil ten zvukový podkres. Nemohl jsem se po celou dobu zbavit dojmu, že jde o informace o několika rovinách, přičemž účelem zprávy jako celku není to, co se v ní říká, ale něco jiného.
      Co konkrétně nechám na případné další diskuzi.

      Vymazat
  2. Takhle je to bohužel i tady. Kdo má charakter a chce na něco nelidskýho poukázat, neumí použít patřičné zbraně. Je to zoufalý výkřik mezi lvy, kterému se ti, kdo mají sílu a zbraně jen vysmějí. Je mi z toho zle ... Držím Mezenské palce, ať to k něčemu je. RD

    OdpovědětVymazat
  3. První video na mě působilo tak dobře, že mi srdce poskočilo, souhlasím s VlaBi, že TV na Slovensku je o kousek dál. Je to dobrý záblesk začátek něčeho. Vím, jsem rozený optimista. Je to skvělé, slovákům gratuluji, tohle si nedovedu představit slyšet z rádia, nebo televize. Komentáře našich reportéřů si nechci ani představit. Michale, to je fajn, kdes to zase vyhledal. super. Jinak na videích jsem si ničeho nevšimla, je pátek, už jsem utahaná, tak nevím. . . :))) IVA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ne já, to moje schauma.
      Jé, vlastně né, to byla Vlabi (viz první věta v článku :-) )
      Ještě než tu vyblouzním svojí megakonspirační teorii, tak počkám na případné další komentáře :-)

      Vymazat
    2. Jé Ivo,
      to je gól! Viš, že ten článek jsem objevila na stránkách wertyzreport.com, na které jsi nedávno upozornila právě ty? :-))

      Vymazat
    3. No, to je u mě normální:) lítám jak pometlo, pár dní se nedostanu na net vůbec, tak mi spoustu věcí uteče, no a vidíš, mám kolem sebe víly, jako jsi ty:) KTERÉ MI TO NAKONEC STRČÍ PŘED ČUMÁK. :))) iva

      Vymazat
    4. A ještě upřesnění k mému komentu na začátku.
      Psala jsem, že mě zaujalo, jak na událost reagovala televize. Ano, můžeme to chápat optimisticky, že se ledy hnuly a začíná se něco měnit. Kéž by!
      Můžeme v tom ale vidět i pravý opak, jak ostatně naznačil i Petr H. v prvním komentu. Určitou synchronicitou pro mě v tom smyslu byla věta, kterou jsem si přečetla v jiném článku nedlouho poté.
      Henry Kissinger v jednom svém proslovu před dvěma lety řekl: "My (USA) ... podněcujeme nováčka sebrat zbraň, a když se snaží něco s ní udělat, dostane ránu. Následující vítězství bude mít jen supervelmoc, a to jsme my, chlapci …"

      Vymazat
    5. Vlabi,
      jó přihořívá.
      Ono když by tu byl mezi námi někdo, kdo trochu dělá do muziky, možná by byl schopný říci, co je třeba, aby hudba, zvuky, rytmus, volba nástrojů apod. vyvolávaly požadované pocity nebo ještě lépe emoce. Přitom se vůbec nemusí jednat o "zákonem nepovolené" nějaké podprahové informace.
      Takže co se mě týče, pojem "jak na událost reagovala televize" lze pochopit ledajak. Každopádně reagovala.

      Vymazat
    6. Michale, já se těším na Tvou megakonspirační teorii, protože mě po celém dnešku nic moc nenapadá - tento podkres slýchávám v mnoha anti-systém videích...nebo že bys myslel toto? :-)

      Jinak velká poklona té paní Mezenské, fakt síla...

      Patrik

      Vymazat
  4. Helena Mezenská,
    Mezenská, Mezenská, říká Vám to něco? Mně to říká mez-žensá a už vím, že i její jméno je symbolický a plní očekávání našich slovanskejch bohů. Když jsem její řeč poslouchal, začaly mi týct slzy. A tečou mi furt i při psaní tohoto komentáře. Je to mezní okamžik a realizuje ho, jak bylo předpověděno ŽENA, Ženská pánové, stydím se , ale jsem štastnej. Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matěji, to já se ani nestydím! Ale co se týče dojetí a štěstí, jsme minimálně dva. :-)

      Patrik

      Vymazat
  5. Má někdo z Vás nějakej nápad,
    jak tohoto člověka lze podpořit, a to nejenom energetickými poli? Tý ženský jde přeci o život, Vážení. Matěj

    OdpovědětVymazat
  6. Myslím,
    že teď právě začalo těch avizovanejch 13 tisíc let, opět zas pod vládou ženskýho, ochranitelskýho instinktu. Usmrkanej a slzící Matěj

    OdpovědětVymazat
  7. Zial asi vam vezmem iluzie,ale nic zvlastneho ci noveho sa tu nedeje.Len stale to iste dookola.

    OdpovědětVymazat
  8. Mailo,
    iluze, ne-iluze, ale toto se skutečně událo. A VY slováci máte bejt na co hrdý. Na tohle se žádnej z českejch politiků a ani z těch unijních za těch pár desítek let od ušmudlanýho sametu n e z m o h l , nebo snad jo? Matěj

    OdpovědětVymazat
  9. A vůbec Mailo nezáleží na tom,
    zda z toho něco vznikne, či nic. Ale je to precedens a pro mně téměř neuvěřitelnej. Matěj

    OdpovědětVymazat
  10. Srdce nové energie, P
    nevím co znamená :-))). Matěj

    OdpovědětVymazat

  11. http://obycajniludia.sk/helena-mezenska/ B

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů