4. 7. 2013

Egypt - dění předem plánované nebo záviděníhodné?

Nevím, nakolik jste obeznámeni s podstatou nynějšího dění v Egyptě. Pokud k vám informace proudí jen přes masmédia, pak možná budete překvapeni pár větami, které budou následovat.
K zamyšlení mě přivedla poslední zde uvedená kniha Tajné společnosti, v níž mimo jiné bylo popsáno, jakým způsobem se v dnešní době manipulují veřejná mínění a nálady velkých množství lidí - měst, ale i celých národů. Konspiračně laděný čtenář už ví, že je to právě díky masmédiím, ale i školní výchovou a výukou, potravinářskou politikou ad. Už mnohem méně je veřejnosti (i té podezřívavější) známo, že se to provádí i modulací energetických polí. Náznaky najdete v článku:(ne)Vědátorské úvahy

Zkráceně přiblížím. Stejně jako jsou en. poli vedena hejna ryb, ptáků, jak jsou synchronizovány milióny mravenců a dalších druhů zvířat, ale i rostlin a buněk, stejně tak jsou do jisté míry vedeni i lidé. Kdo znáte pojem efekt sté opice, pak ano, myslím právě toto. Tato energetická pole (též UIP-univerzální informační pole, Akáša, morfogenetické pole, ad. - v podstatě pomyslné podadresáře jedné nekonečně obsáhlé databáze) si představte jako DNA. Sice skutečnou, ale nemateriální povahy, tudíž běžnými smysly ani přístroji nezachytitelnou, nezměřitelnou. V těchto polích jsou zaznamenávány mimo jiné i všechny myšlenky a zkušenosti každého z nás. Nejde však jen o záznam, nýbrž o nevědomé čerpání těchto informací, ale i o možnost čerpání vědomé. Na nevědomém čerpání je založena celá strategie ovlivňování názorů, nálad a mentality velkých skupin lidí (davu při demonstracích, ale i národů či etnik). Stačí do en. pole "nasypat" (není to až tak jednoduché, jak to zde vyzní) potřebnou informaci a pak sledovat, zda má dostatek energie se "nahrát" do dostatečného počtu hlav lidí. Čím více lidí tuto informaci (nevědomě) přijme za svou, tím rychleji se šíří mezi ostatní dominovým efektem - viz. efekt sté opice, protože tímto přijetím se zvětšuje energie této myšlenky a ta se šíří mezi lidmi rychleji.

Takto lze skrytě ovládat obrovské masy lidí, přičemž si každý z ovládaných myslí, že jde o jeho vlastní názory.
Je tu však veliké ALE. Stejně tak jsou směrováni lidé i pozitivním způsobem - svými zkušenostmi, které se en. polem šíří mezi ostatní populaci. Takže stačí, aby jistý počet lidí například prokoukl "negativní" manipulaci, a pak se toto prokouknutí může lavinovitě šířit na celé národy.

Tak abych neopustil téma. Nejsem si jist, zda události posledních dní v Egyptě jsou dílem předem připraveného scénáře nebo jde o spontální akci obyvatel a armády. Můj dojem je, že jde o oboje zároveň. V počátcích šlo o plánovanou akci, dlouho dopředu podporovanou mimo jiné právě modulací mínění a nálad obyvatel, která se později "zvrtla" proti záměru plánu.

Demonstrant proti Mursímu: Obamo, tvoje čuba je náš diktátor.
Lidé v Egyptě již totiž vědí, že za jejich problémy stojí vláda Baracka Obamy. Sice tato vláda není přímo původcem, ale jen vykonavatelskou rukou, ale to nyní ponechme stranou. Egyptský lid se vzbouřil proti svému diktátorskému prezidentovi M. Mursímu, který byl defacto dosazen vládou USA, aby skrytě v Egyptu podporoval a prosazoval americké zájmy. Samotnou demonstraci proti prezidentovi osobně neberu jako to nejdůležitější. Co mě zaujalo byla masmédii nazývaná vzpoura armády, která se postavila na stranu lidu, což je v dnešním světě paradoxem, protože právě toto je účelem armády - obrana lidu, čili většiny. Většinou se totiž armáda staví na stranu vlády (menšiny). Toto je krok, který je sice dvousečnou zbraní, protože si to "někdo" může vyložit jako perfektní záminku dalších humanitárních náletů a bombardování civilistů s cílem ovládnout další stát, ale je to také vizitka toho, že manipulace lidí není 100%ně spolehlivá. Že je to tak, přikládám na vrub tomu, že člověk není tupé stvoření, jak se někteří (například mediálně známý B. Gates veřejně podporující decimaci lidské populace) domnívají, ale že je tvořen i druhou částí doplňující tu první - EGO. Tou částí je emocionální JÁ (více v článcích - úvaha vlabi, význam slov či písmo ad. A právě tato část jistého počtu lidí, může mít na svědomí vzpouru armády, ale i obyvatel proti loutkovodičům.

vše je na nějaké úrovni propojené
související článek: Realita - oč tu jde?

1 komentář:

  1. Zjednodušený, ovšem vcelku správný pohled. Palec nahoru.
    Alladin

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů