28. 7. 2013

Američtí vojáci si přejí podmanit hromy a blesky


©Foto: Flickr.com/ Alejandra H. Covarrubias/cc-by-nc-sa 3.0
Americké tajné služby projevily zájem o možnost řízení klimatu na Zemi. Příslušný výzkum byl objednán CIA u Národní Akademie věd. Vzbudilo to obavy, že Američané chtějí získat útočné klimatické zbraně.
Na výzkum těchto možností vyčlenila CIA 630 tisíc dolarů. Za tyto prostředky mají vědci během 21 měsíců prozkoumat možnosti lidského vlivu na povětrnostní podmínky. Přitom byl před nimi vytýčen úkol, aby zjistili možná nebezpečí takového geoinženýrství pro USA.

Tento výzkum nevypadá sám o sobě nebezpečný. Avšak jeho financování z pokladny CIA poskytlo důvod pro spekulace o tom, že ve skutečnosti jde o klimatickou zbraň. Nakolik jsou tyto spekulace odůvodněné, nikdo zatím neví. Většina dotázaných Hlasem Ruska expertů komentář na toto téma odmítla. Avšak skutečnost, že vojáci v celém světě již dávno touží po klimatické zbrani, nikdo z nich nepopřel. Tohle řekl ředitel Ústavu politických a vojenských analýz Alexandr Šaravin:


-Klimatickým zbraním se věnují všechny přední státy již dávno. Začalo to snad před 50 lety. Někdo pokročil více, někdo méně. O případech ovlivnění klimatu víme. Nejsložitější je předpovědět následky. Proto zatím to vše nejde označit za klimatické zbraně.

Mnozí ale věří, že Američané jsou s to poslat hromy a blesky na své nepřátele. Loni v září prohlásil například íránský prezident Ahmádinežád, že nepřátelé způsobili v Íránu sucho.

V Rusku uvalili svého času vinu z abnormálního horka na americkou stanici HAARP, připomněl ředitel Centra klimatických programů Fondu divoké přírody (WWF) Alexej Kokorin:

-Dobře víme o existenci na Aljašce stanice dálkových spojů HAARP. A když v Moskvě došlo v červenci 2010 k nevídanému vedru, vznikly chýry, že jde o činnost této stanice. Ano, v zásadě je taková stanice s to prorazit díru v oblacích na velké vzdálenosti. Jiná věc je, že během vedra v Moskvě nebylo nic podobného zaregistrováno.

Stanice HAARP není unikátním projektem. Podobné mají také v jiných zemích. Třeba v Rusku, v Nižegorodské oblasti. Rozdíl je jen v tom, že většina údajů HAARP je přísně tajná a na projekt jsou napojeny vojenské organizace. Pravděpodobně právě tato okolnost přispěla k démonizaci stanice HAARP. Stejně ale byla nedávno zrušena. V rozpočtu se na to nenašly peníze.
zdroj: czech.ruvr.ru


Leze to z nich jak z chlupaté deky. Jen mám obavy, aby to takto po kapkách lidi nebrali jako normální a samozřejmost, stejně jako například chipování sportovců kvůli sledování jejich pohybu při dopingových kontrolách, což by jistě neskončilo jen u sportovců. Možná i toto je důvodem. Zmínka o chipování v tématu určeném HAARP a ovládání počasí není náhodná!
To, že je HAARP na Aljašce zrušen, nic neznamená, protože šlo o jedno z prvních (ne-li první) zařízení tohoto druhu a o této velikosti. Jde o 20 let staré zařízení s technologií patentovanou americkým fyzikem Bernardem Eastlundem. Ten však ale těžil jen z práce N. Tesly, který se o totéž pokoušel o téměř sto let dříve. Je jen mojí spekulací - podklady pro podání patentu byly zabaveny po smrti Tesly a po prozkoumání a zjištění potenciálu zne(vy)užity k postavení "vědecké výzkumné stanice". Pokud vezmeme v úvahu Moorův zákon (každý rok se rychlost procesorů zdvojnásobí), který platí v mnoha dalších odvětvích a ohledech, pak za oněch 20 let původní technologie stanice se k dnešnímu dni musí jevit jako prehistorická i v případě modernizací.
Dnešní stanice "HAARP" jsou již miniaturizované a často i mobilní. Každopádně mají jiná označení. Takže oficiální stanovisko, že je činnost HAARP ukončena, je zcela stejné, jako vyjádření, že dětská obrna byla vymýcena - opak je pravdou. Pouze došlo k rozšíření nemoci, ale hlavně k jejímu přejmenování - viz ZDE. Obalit to pohádkou, že došly chechtáky, je v době bezprizorního tisku peněz opravdu směšné.
MichalB

1 komentář:

  1. nojo, systém zvykačka, to je jejich. Kdopak nám nakukal tu starou průpovídku, že člověk si zvykne i na šibenici . . . . iva

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů