3. 6. 2013

Češka z Turecka: 2013-06-03

Dnes na serveru AC24.cz jsem narazil na tento zajímavý komentář:

"I když vím, že právě teď to v Čechách hodně lidí nemá kvůli povodním jednoduché, musím se s vámi podělit o tom, co se děje tady v Turecku. Několik dní zpátky se přibližně 50 lidí snažilo uchránit přírodní park v Istanbulu před tím, aby ho zničili a postavili tam obchoďák. Z této demonstrace se ale stala jedna z největších demonstrací v Turecku za posledních 100 let a to, co se děje teď a tady, si mnoho lidí v Čechách ani neumí představit. Vláda v čele s prezidentem a za prdelí s policií nařídila, aby se demonstrace odstranily a policie tak používá vodní děla, slzáky a jakýsi růžový plyn, který způsobuje lidem epileptické záchvaty.

Lidé se od první demonstrace začali bouřit v celém Turecku a každý den probíhají pochody, při kterých se zraní mnoho dalších lidí. Nyní se demonstrace rozrostly do protivládní formy, jelikož se otevřela i jiná témata, která turecký lid také tíží. Střety, ke kterým dochází i v městě, ve kterém žiji, jsou brutální a to nemluvím o protestech v Istanbulu, kde lidé už několik nocí nespí a v zemi se o ničem jiném nemluví.
A media? Tak ta jsou napojená
na politické strany a mají zakázáno o tomto tématu jednat, takže všechny informace se dostávají jen z jedné stanice, které vysílá o tomto problému, a jinak i zahraniční média toho neví mnoho, jelikož se to vláda snaží ututlat. Vláda nařídila vypnutí všech kamer na veřejných místech, aby nebyly důkazy, a snaží se stále mlžit s tím, že se dále pokračuje v boji s ,,extremisty,, kteří jsou vlastně normální lidé, děti, studenti, rodiny - no prostě všichni!!! Držte palce Turecku a šiřte tuto informaci dál, protože dneska se chystá další demonstrace v mém městě a mnoha dalších částech Turecka. Už teď se například u nás davy ženou do centra a večer bude krutý!!! A svět zůstává slepý k tomu, co se tady děje…"

1 komentář:

Podmínky pro publikování komentářů