30. 5. 2013

Vybráno z názorů občanů


Níže napsané mi přišlo mailem, stejně asi jako některým z Vás. Netvrdím, že nejde (ale ani že jde) o manipulační "letadlový" dopis, ale ač zprávy z domova ani ze zahraničí vůbec nesleduji  (krom těch, které si sám vyhledám) - nemám na to žaludek ani odolnou nervovou soustavu, dolehlo i ke mě z toho dost hlasitého humbuku. Nejsem obtěžkán relevantními informacemi, či-li nejsem ani kompetentní k nějakému postoji pro či proti, ale slušnou formou inteligentních lidí to celé vedeno nebylo, což bohužel opět plně vystihuje stav naší politické scény - zástupců národa.



subjekt: Vražda demokracie v přímém přenosu
Vážení,

tento dopis je sice adresován prezidentu republiky, ale pro vážnost problému je v podstatě určen každému občanu naší republiky. Je to pár dní, co bylo hlavním mediálním tématem jmenování pana Putny profesorem. Pana Putnu neznám a tedy ho nehodnotím. Jeho sexuální orientaci také ne - mám pár kamarádů homosexuálů a jsou to fajn lidé.



Nad čím se ale nelze nepozastavit, je mediální štvanice a angažovanost četných různých osobností veřejného života. Společný jim byl jeden aspekt - totální absence slušnosti. Slušnosti a úcty ke staršímu člověku, k prezidentskému úřadu, k prezidentu republiky.

Absolutně nechápu, jakou míru vážnosti a respektu chtějí profesoři UK požívat před veřejností a svými studenty, když oni sami k nejvyššímu úřadu státu žádný respekt nemají. Naopak. Když prezident vysloví svůj názor, tak se chovají jako parta zhrzených milců. Poměrů na UK neznalý člověk pak tápe a je na pochybách, zda-li profesoři se podrželi, nebo si podrželi. Ať první či druhé, nebo napřed první a potom druhé je nyní už úplně putna, protože vážnost akademického titulu profesor se propadla sto sáhů pod zem.

U mne, a věřím, že i u většiny naší populace, je titul profesor synonymem vzdělanosti, vážnosti, morálky, slušnosti a pokory. Je tomu tak i na UK? No to se asi nikdy nedozvíme. Takto to vypadá, že si pánové rozdělili tituly a předhodili "to" prezidentovi k podpisu, jako kdyby byl "nějakej hej počkej". Pokud on se k jednomu z adeptů vyjádřil nesouhlasně, a já bych se tak vyjádřil také, tak se zorganizoval "hon na čarodějnice", aby bylo pánům z UK vyhověno - tak toto představení byla pánové vražda demokracie v přímém přenosu.

Uvědomujete si vůbec, jaký dáváte příklad? Vy, kteří máte vychovávat mladou generaci. Vy, kteří by jste měli být hrdi, že máte tu čest přednášet na jedné z nejstarších univerzit. To co jste předvedli je lekce chaosu a anarchie. Jak se pak mají mladí lidé orientovat, co je správné? No podle vás je asi správný pochod Prague Pride. Nicméně si nemohu vzpomenout, kdy se naposledy konal pochod oslavující poctivou práci, harmonickou rodinu a nebo spravedlivou justici. Ale abychom se vrátili ke školství a mladé generaci - kdopak z těch mladých např. dnes ví, že Rujána byla původně osídlena Slovany? Odpovím za vás - nikdo. Naopak už i předškolní děti ze všudypřítomných reklam vědí, co s vaginální mykózou nebo poruchami erekce.

Pánové z UK, ztratili jste hodně ze svého renomé. Je na Vás, co s tím. Morální rozklad naší společnosti nutně neznamená, že musí být zasažena i UK. Stalo se. Stojím za svým prezidentem, i kdyby on měl být sám a i kdybych i já měl být sám. Je mi to putna. Stojím na straně slušnosti a morálky.

S úctou Pavel Jelínek.


1 komentář:

  1. Když jsem četl výše uvedenej dopis, či komentář pana Jelínka, tak jsem si okamžitě začal připadat, že jsem už téměř v centru absurdna. A tak jsem poposkočil stranou a protože jsem byl naštěstí na zápraží svý chalupy, která je téměř v lese, rozběhl jsem se tam schovat, tedy do lesa. Jenomže pouze hlupáka jako jsem já může napadnou taková pitomost, schovat se před tornádem mezi stromy. Ale co se dá dělat už jsem tam byl a fučelo to kolem mně jako šílený. Profesoři, putna, k tomu nějaká vražda demokracie, dokonce úcta se tam srazila s nějakou sexuální orientací a dokonce s jakousi republikou v jejímž čele pisatel uvedl -tento- prezidenta. No prostě mazec a to jsem ještě zapoměl na justici a Rujánu včetně slovanů, což jediný má hlavu a patu, protože slovani nebyli jen na tý Rujáně, ale je to původní obyvatelstvo téměř celý Asie a Evropy. Ale docela mě nevzdělance a ignoranta pohladilo, že si pisatel postěžoval na upadající kredit profesorů. No bodejď by ne, když někteří z nich jsou "všelijací laureáti" a to dokonce za něco, co nevymysleli, ale ukradli. A další jejich kolegové pak tyto ukradený vědomosti, (bez mrknutí oka) desítky let vyučujou, přestože už i žížaly vědí, že ty informace jsou dávno vyvráceným blábolem.
    No, a pak ta vražda demokracie, to je teda taky záležitost! Copak si ještě někdo na týhle planetě může myslet takovou pitomost, že lze zavraždit něco, co tu sice kdysi bylo přítomný v maminkovským řádu, ale mnohá tisíciletí to slavní, vymyšlení patriarchové zadupávali do krví rozmáchaný země, až z toho zůstalo lautr jen slovo. A taky mi není jasný, proč bychom si měli vážit našich představitelů, politiků, prezidentů atd.! Když nakouknu do nedávný, halabala zdokumentovaný historie, tak tam vidím jenom ve velkým stylu lumpy, zloděja a masový vrahy. A jestli jste je tam vážení nezahlídli, tak si nejprve zkuste sundat klapky, pak protřít oči a když je tam furt neuvidíte, no tak si klidně myslete, že jsem jenom takovej mrňavej, zakomplexovanej kecal.
    No a ten náš fungl novej vrchní velitel ozbrojenejch sil, to je taky něco? A je mi úpně fuk jestli se potácí z opilosti, nebo ze špatnýho zdravotního stavu ... obojí je znakem n e s o u d n o s t i ! A nejhorší na tom je, že to není jenom nesoudnost jeho, ale hlavně nesoudnost NÁS VŠECH, protože si furt zbaběle myslíme, že jsme pouhými systémními šroubečky. Rovněž ten výraz "hon na čarodějnice" se mi moc líbil, akorát je to s ním strašně zamotaný a já furt nevím ... kdo jsou honci a kdo čarodějnice? Tohle by chtělo vyjádření ex officio, lidumilný inkvizice, ale je faktem, že Halík s Putnou jsou velmi liberální a osvícení kněží, ale netuším, zdali si stejně vedou i jako lidé? Pane Jelínek, opravdu si myslíte, že lze stát za prezidentem, kterej se potácí? To aby by jste pak zachoval zdání jakési normálnosti, tak by Vám nezbejvalo nic jinýho, než se holt potácet s ním, ne ? Matěj

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů