28. 5. 2013

USA schválily polykací pilulky s mikročipem RFID

V souvislosti s nedávným článkem Rudiger Dahlke, muž který..., kde je vzpomínána kniha "Nemoc jako symbol" mi nezbývá, než konstatovat, že nejenom zvířatům se dávají klapky na oči.

Velká Británie nedávno schválila léky na předpis obsahující mikročipy RFID. Nyní i americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv schválil podobné léky s mikročipy pro použití ve Spojených státech.
Úřad pro kontrolu potravin a léčiv posvětil poživatelný digitální senzor, který dokáže monitorovat zdravotní stav. Úřad tvrdí, že pacienti neberou léky pravidelně a potřebují mít v těle monitorovací zařízení, které pomůže v péči o jejich zdraví. Společnost Proteus Digital Health (PDH) vyvinula čip zvaný Ingestion Event Marker (IEM), který byl nejdříve schválen v Evropě. George Savage, spoluzakladatel PDH, tvrdí, že jde o předzvěst nové éry digitální medicíny a „nových postupů“. Čip IEM, který je malý jako zrnko písku, lze vložit do pilulky, kterou pacient pozře. Čip poté monitoruje zdravotní stav jedince. Toto zařízení dokáže sledovat srdeční tep, polohu těla a aktivitu.
IEM poté vyšla signál do vašeho smartphonu; ten pak odešle data vašemu lékaři. Aktuální údaje o vašem biologickém uspořádání lze přenášet bezdrátově. (ZDE)
JAK TO FUNGUJE
1: Pacient spolkne pilulku, která byla uzpůsobena k tomu, aby obsahovala poživatelný mikročip.
2: Poté, co je pilulka spolknuta, je čip aktivován žaludečními šťávami a vyšle signál do náplasti na paži.
3: Náplast obsahuje přijímač, který dekóduje data.
4: Přijímač odešle data do mobilního telefonu, který pacientovi oznámí, kdy si má dát další léky, a poskytne mu další informace o jeho zdravotním stavu.
Lidem je čím dál více vštěpováno, aby přijali, užívali a toužili po mikročipech RFID coby běžné součásti jejich života. Nebezpečí narušení soukromí přitom není náležitě bráno v potaz. I lidé, kteří jsou pro užívání pilulek RFID, ale připouští, že soukromí lidí bude narušeno:
„Zhruba polovina lidí nebere léky tak, jak by měla,“ říká Eric Topol, ředitel Scrippsova translačního vědeckého institutu v La Jolla v Kalifornii. „Toto zařízení by mohlo být řešením problému, neboť lékaři budou vědět, kdy mají pacienty upozornit na správné užívání léků.“ Topol není spojen s firmou, která čip vyrábí, tedy s Proteus Digital Health z kalifornského Redwoodu, připouští ale futuristický dopad senzoru, když říká: „Je to, jako by vás velký bratr kontroloval, jestli užíváte léky.“ (ZDE)
„Velký bratr“ bude mít nyní kompletní zdravotní profil daného jedince, bude znát jeho momentální zdravotní stav a polohu. Vše bude uloženo v počítači a sledováno v reálném čase. (Podrobná studie v PDF je k dispozici ZDE)....

zdroj: http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2184-usa-schvalily-polykaci-pilulky-s-mikrocipem-rfid

9 komentářů:

  1. Chudák pan dochtor! Už teď je zřejmé, že na pacienta sedícího v jeho ordinaci přes monitor sotva dohlédne, a nyní by mu mělo ještě přibýt tólik další práce!
    A tak: Pacienti všech zemí, spojte se a zabraňte přetěžování svých lékařů!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak říkáš, dobře říkáš.
      Upracovaný obvoďák pak jen jukne na monitor a hle - ten zmetek měl přijít na kontrolu a on si je klidně podle dat z čipu zdráv! Takhle přijdu o body za kontrolu. Ta drzost! Já mu dám holomkovi. Jak jen že to tady v manuálu píšou? ALT+F6. A má to. Já mu to osladím! Do hodiny je tady s bolestí zad. A ještě to budou vědět i nahoře a zaměřej se na něj. S takovejma bych si to auto každej rok kupovat nemohl!

      Vymazat
  2. U doktora jsem nebyl osm nebo devět let, nevím přesně - no prostě od tý doby, co jsem přestal brát prášky, od tý doby je mi pořád líp a líp :-) Takže pánové, tady se čipovat nebude!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Priateľ-liečiteľ hovorí, :
      "Dobre bude, keď bude v lekárni len vata..."
      Myslí bielu vatu, cotton, baumwolle, čo rastie na poliach. Trebárs v Bulharsku, odkiaľ on je. - Myslel to tak, že ľudia sa prebudení a po opisi/delírijnej vrátia ku prírode. B

      Vymazat
    2. Ono yenkees vážně zvažují očipování celé armády. Prý z důvodu mapovatelnosti zdravotního stavu vojáků na bojišti, což ve své podstatě není špatný nápad. Ale jen jestli nejde jen o další připravování obyvatelstva na plošné čipování. Čím víc se o tom bude mluvit, psát, tím více se to zapíše do podvědomí a tím snadnější bude uzákonit čipování všech. Bude to totiž považováno za normální.
      Dnes na AC24.cz se o tom píše:

      "Od WND:
      Říká, že lze očekávat, že první, na koho budou vzneseny tyto požadavky, budou kontrolované skupiny, jako vězňové a vojáci, což pak usnadní, aby to přijala i obecná populace. „Je to zajímavé,“ říká. „Žasnu, jak je tahle mladší generace v pohodě. Oni v tom nevidí problém… ‚Proč by všichni neměli chtít být sledováni?‘“

      Vymazat
  3. Nojo Petře,
    ale voni Ti to podstrčej a ani si toho nevšimneš. Dyť přeci znáš ty machry z FBI a jinejch I v televizi ne? To jsou ňáky kaňoni. Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matěji,
      nepodceňoval bych Petra. Jistě jsi četl jeho verše. Pokud mu toto přišlo myšlenkovým "mailem", pak nějaká efbíaj bude na něj krátká. Schválně si tu báseň znovu přečti. Je TO tam. :-)

      Vymazat
  4. Jo, četl jsem jí,
    je TO tam. Ale hrozně mi vadila přítomnost, tedy "velmi se všem omlouvám, protože to možná vyvolá ??? a polemiku", pro mě pitomýho slova víra. Možná to tak beru jenom proto, že jsem 60 let čemusi věřil. To nevyčítám Petrovi, ale těm děsivejm konotacím, který na sebe tenhle výraz v průběhu staletí nabalil. Jak to říkal F.Zappa, nevěřte nikomu nad třicet. Je to možná trochu zavádějící, ale TI, co něčemu uvěřili, obvykle to i přijali jako naprosto hotovou a neměnnou věc! Jež se jako filosoficko-náboženskej postulát už dál neřeší. A když už i veverky věděj, že těch pár písmen je podstatou zrůdnosti, tak ti uvěřivší, to v drtivý většině nehodlaj přijmout. A když už staletí je Víra a věřit dokonce programovou, systémní technologií ovládání lidí ... tak by jsme to slovo měli rači úplně zapomenout a vymazat ho z lidský historie. Já ho samozřejmě taky používám, protože je programem příliš hluboko uloženým a zavátým strachem a lidskou bolestí. Ale už jenom proto, že člověku tenhle program nikdy nic neusnadnil, neurovnal a nevytvořil, by jsme ho měli zapomenout, protože nás zavedl tam, kde teď zrovna alespoň já, dost vyjeveně a zmateně trčím. A vyjadřuje to i většina posledních článků na tomhle bezvadným blogu. Petře, ještě jednou se omlouvám, neber to osobně, ty za to slovo nemůžeš. Ale s některými slovy je to jako s blbým a jedovatým jídlem ... na který jsme si zvykli. Matěj

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů