30. 5. 2013

Soukromí? Neexistuje! Bylo by naivní si myslet, že jde jen o USA

POTVRZENO: Americká vláda zaznamenává VŠECHNY soukromé telefonní hovory

V Americe už neexistuje nic takového jako soukromí, což je evidentní z faktu, že naše vlastní vláda dennodenně porušuje čtvrtý ústavní dodatek – samozřejmě pro naše vlastní dobro.
Během bezděčného přiznání, které nejspíš jeho bývalým šéfům vyvolalo křeč, bývalý protiteroristický agent FBI Tim Clemente 1. května v interview s Erin Burnettem ze CNN týkajícím se bombových útoků na Bostonský maratón jasně tvrdil, že hlavní celonárodní agentura vynucování zákona je jasně schopna zaznamenávat veškeré soukromé telefonní hovory.
Od Glenna Greenwalda z britského listu The Guardian:
Skutečné schopnosti a chování amerického státního dohledu jsou téměř naprosto americké veřejnosti neznámé, protože většina významných věcí prováděná americkou vládou se provádí za neproniknutelnou stěnou utajení. Ale zjevně spontánní přiznání z tohoto týdne od bývalého, FBI protiteroristického agenta poskytuje dost omračující potvrzení toho, jak až rozsáhlé a invazivní tyhle dohledové aktivity jsou. 

‚Určitě si to můžeme najít‘
Greenwald píše, že při nedávném vysílání amerického kabelového zpravodajského vysílání jako je Burnettova „Vnější fronta“ se přehnaně zaměřili na možné zapojení Katherine Russell, 24, manželky mrtvého podezřelého Tamerlana Carnajeva do útoku.
Reportáž se zvláště zaměřila na „neustálý proud úniků“ píše Greenwald, v nichž anonymní vládní činitelé tvrdili, že vláda přezkoumává telefonní hovory mezi Russell a jejím mrtvým manželem, k nimž docházelo před a po útocích, aby zjistili, zda mohla mít předchozí znalost o tom, co chystali, že se stane, nebo se toho nějak účastnila.
Během interview z 1. Května se Burnett zeptal Clementeho, zda by FBI mohla objevit obsah takovýchto hovorů mezi nimi, a on zcela jasně odpověděl, že mohla:
BURNETT: Time, existuje nějaký způsob, když jsou tu jasně hlasové zprávy, které by mohli zkusit získat od telefonních společností, aby je od té doby už vydali? To ale nejsou hlasové zprávy. To je jen konverzace. Takže ve skutečnosti neexistuje žádný způsob, jak zjistit, co se stalo, že, leda by jim to řekla?
CLEMENTE: „Ne, takový způsob existuje. Určitě máme v národně bezpečnostních vyšetřováních způsoby, jak přesně najít, co bylo během této konverzace řečeno. Není to nutně něco, co by FBI chtěla prezentovat u soudu, může to ale pomoci se směřováním vyšetřování anebo navést k otázkám na ni. Určitě si to můžeme najít.
BURNETT: „Takže to ve skutečnosti dostali? Lidé říkají, podívejte, tohle je neuvěřitelné.
CLEMENTE: „Ne, vítejte v Americe. Všechno se to zachycuje, jak mluvíme, ať už o tom víme, nebo se nám to líbí nebo nelíbí.
Takže to máte. Všechno je zachycené, což znamená, že každá telefonní konverzace mezi Američany na půdě USA a všechno se to zachycuje, jak mluvíme – ať už se soudním příkazem, nebo ještě důležitěji bez něj.
Přiznání nemohlo být upřímnější a otevřeněji smělé než tohle.
V následujícím interview příští noc se Clemente objevil v CNN znovu, tentokrát ale jako host Carol Costello, která se ho ptala na jeho poznámky. On odpověděl tím, co řekl Burnettovi s výslovným dodatkem, že „veškerá digitální komunikace z minulosti“ je zaznamenaná a uložená (http://youtu.be/vt9kRLrmrjc).

‚Nic není svaté‘
Význam toho, co Clemente řekl, stejně jako sebevědomá arogance, s jakou mluvil, Greenweld neušla:
Zopakujme si poslední část: „Žádná digitální komunikace není bezpečná,“ čímž nemyslí jen veškerou komunikaci, u níž je podezření na vládní zásahy, jak k tomu dochází (ač je to pravda), ale daleko více než tohle: veškerou digitální komunikaci – což znamená telefonní hovory, e-maily, on-line chaty a podobně – automaticky zaznamenávají a ukládají a je vládě poté přístupná. Když to tak popíšeme, je to definice toho, co je jednoznačně, neomezeným Státním dohledem.
To, co Clemente říká, v podstatě podporuje to, co hlásil v roce 2010 Washington Post – že Národní bezpečnostní agentura zachycuje a ukládá 1,7 miliardy e-mailů, telefonních hovorů a dalších typů komunikace každý den.
Není vůbec možné, aby lidské bytosti všechna tato data zpracovaly, ale vysvětluje to jednu věc: USA zpravodajská síť je rozsáhlá, drahá a všudypřítomná. A nic není svaté – ani Ústava.

zdroj:http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2192-potvrzeno-americka-vlada-zaznamenava-vsechny-soukrome-telefonni-hovory 

Ovšem nemusíme se obávat, oni to chlapci z Bilderbergu příští týden vymyslí, jak to skoulet, abychom se zajímali o něco důležitějšího - třeba něco na způsob "dojemného" příběhu Angeliny Jolie. Koneckonců veřejná média to v rytmu reggae shodí ze stolu jako nesmysl - viz ZDE.


Rád bych tu vypíchl odkaz na systém zvaný Echelon, přičemž si nedělám iluze o tom, že tento na veřejnost již profláknutý systém je to "nej", s čím samojmenovaní vládci světa a přilehlých vesmírů disponují. Koneckonců za půl století jeho existence šly technologie hóóóóóódně dopředu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podmínky pro publikování komentářů