22. 5. 2013

Relaxace - zvuky oceánu

Někomu zvuk vln, moře nedělá dobře. Může to být dle mého způsobeno nepříjemnými zážitky s vodou (třebas i z minulého života), kdy došlo k topení se, utonutí, nebo moře mohlo klidně sebrat dům. Pokud ale máte rádi zvuk moře a velryb, dovolil jsem si pro vás umolousat 27 minut trvající MP3 soubor pro vaše uvolnění. Krom mořského příboje a ukecaných kytovců je tam přidána ještě jedna stopa se zvukem, který by měl synchronizovat obě vaše mozkové hemisféry a mozek celkově uvést postupně do vln o frekvenci 15Hz až 6Hz (z hladiny Beta postupně do přechodu z hladiny Alfa do hladiny Théta). 
Hladina Beta (normální stav) - 13 - 35Hz
Hladina Alfa (odpočinek, relaxace) 8 - 12Hz
Hladina Théta (spánek, hluboká meditace) 3 - 7Hz

 

Tato třetí stopa byla vygenerována speciálním programem (brainwave generátor), který využívá patentované metody, jak zvukem uvádět mozek do frekvence nižší, než je slyšitelná frekvence. Běžný člověk slyší zvuky od cca 30Hz, takže frekvence zvuku pod tímto kmitočtem se nedají u zvuku použít. Místo nízkých (a tedy i často nepříjemných) frekvencí je tady použita metoda, kdy do jednoho ucha je pouštěn zvuk o danou frekvenci vyšší než do ucha druhého. Například, chcete-li mozek navodit do hladiny Alfa o frekvenci 10Hz, pak do jednoho sluchátka (je nutné použít sluchátek, běžné reproduktory nemají takový účinek) pustíte zvuk/tón např. o frekvenci 200Hz a do druhého 210Hz. Rozdíl mezi těmito frekvenci dá vzniknout tzv. záznějové frekvenci 10Hz, kterou uslyšíte jako takový houpavý tón.

MP3 jsem osobně zkompiloval, takže by tam neměly být žádné podprahové informace (pokud tam tedy něco nezpunktovaly samotné velryby). Pokud by se vám MP3 líbila a nevěřili danému player-serveru, kam jsem to uložil, mohu to fouknout na jiný server, kde si můžete taktéž soubor stáhnout. Soubor pokud možno nekomprimujte a pokud ano, rozhodně nepoužívejte funkci joint-stereo, která účinky eliminuje (smíchává stereo stopu do jedné). Je toho cca 50MB s tokem dat 256kbps.

Ideálně si soubor stáhnout do MP3 přehrávače a pustit si ho v příjemné poloze a v tichu. Já u toho spolehlivě usnu.
Nezapomeňte na sluchátka.
Důležité upozornění - tuto nahrávku neposlouchejte při řízení auta, v práci nebo jinde, kde je potřeba udržet bdělou pozornost!!!

3 komentáře:

  1. ... no a lekármi hýčkaný tinnitus ma rozdiel medzi pravým a ľavým uchom 4 Hz. Nedá sa vypnúť, leda umrieť, alebo sa dohodnúť so samotným BOHOm, aby vám zvuk stíšil. Ak teda ten zvuk počujem, som v Theta, hlbokej meditácii, spánku, alebo som mrtvá ?, nebo-daj v 5D ... Ak ho občas nepočujem, tak som sa prebrala, predrala, na chvíľu na Beta, čiže som v normáľu ?
    "Fčul budz múdry, kedz dzedzina hlúpa" človíčku.
    :-)))
    Papa, Bo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bed,
      v tomto asi neporadím. Osobně si myslím, že není tinnitus jako tinnitus. Jend část bude mentálního původu (vsugerovaná), další poškozením sluchových orgánů, jiná zase špatnou funkcí mozku a další může být "ozvěna odjinud".
      Že je u tinnitu rozdíl ve frekvencích v levém a pravém uchu o tom nevím. Neumím si příliš představit, jak se k tomu došlo, protože stálý tón "slyší" málokdo a ve vyšších frekvencích (pískání a syčení) jsou 4Hz jak když prdne do lesa.
      Uměl bych pochopit, že u někoho při aktivním projevu tinnitu naměřili konkrétní 4Hz vlnění, ale na druhou stranu komunikace s člověkem v tomto stavu (spánek, hluboká meditace) taky nebude jen tak.
      Osobně se domnívám, že ony 4Hz jsou nějak domotané a hrají zcela jinou úlohu, než kterou uvádíš. Pokud slyšíš nějaký zvuk, nelze určit (pokud nemáš absolutní hudební sluch, což má málokdo) kmitočet, ale každopádně bude vyšší než cca 30Hz, což je udávaná spodní mez slyšitelnosti. Do odhadem 150Hz jde o hluboké tóny, spíše bručení a hučení, do několika málo kHz vysoké tóny a pískot je slyšitelný až do cca 22kHz.
      Takže zrovna otravuje tinnitus, pravděpodobně budeš v normálním stavu (beta), protože při pískotu se asi moc odpočívat, případně meditovat (alfa až théta) nedá :-)
      Spíše se zamysli, zda si ty zvuky vymýšlí mozek - zaměřuje na ně maximální pozornost (vím o čem píšu), případně jde o poškození orgánů sluchu.

      Vymazat
    2. Nuž, tomu rozdilu 4 Hz, prisúdili názov Tinnitus lekári.
      Bola som vyšetrená vtedy na najlepšom pracovisku ORL vyšetrená, kde skúmajú pilotov, i kozmonautov. Uši mám v poriadku, perfektný sluch. Tak čo to sakra šumí. Veď si tu písal o zvukoch planét. Ja si myslím, že u istých ľudí ide o zbystrenie sluchu, tzv. tretie ucho, viac známe je tretie oko. Ďalšia možnosť je počuť a byť napojený na BOHA. Že akého ?
      Nevysvetlím , len poukážem na knihu Pánov hlas, Stanislawa Lema. Tá by sa Vám mužom mohla páčiť :-))
      Pri takom počuve aký mám ja, stály zvuk, sa dá aj spať, relaxovať, i meditovať. A prijímať informácie, pochopiteľne zašifrované, ktoré sa vnímavému poslucháčovi pretavia do zrozumiteľnej formy časom.
      Nie je to ako "Hovory s Bohom" od Walscha, to nie :-)))
      "Eto normaľne" vraví môj liečiteľ.

      B

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů